Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.880
Поени од реакции
2.762
Не викав дека полицаецот го запалил знамето.
Не беше негова работа да се качи на комбе и да го извади и да го фрли на земја

Што е потрагично стана херој тука и насекаде во државава. Сепак е службено лице во години, не е детиште.

Имаш моја реакција за дивеењето, имаш и колку сакаш реакции и од други по фејс статуси јавно.
Е ако де, повтори ми еве сум промашил. Предобро го структуирав постот, не може од цел пост да се фатиш дека не викав дека полицаецот го запалил знамето.

Сума сумарум на целиот пост. Што имаш да кажеш.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.403
Поени од реакции
6.633
Добро де не мислев официјално, мислев се дозволува да се употребува официјално и законски.
И он како службено лице и да мора, не е негова работа тоа ама и да мора да ја отстрани не треба да ја фрли на земја како што постапи.
Пуно, палете му свеќа на Милошевич што направи коридор према Македонија па со тоа дојдоа 100.000 “автохтони” и магично станавте 20% па ви се дозволуваат вакви драмолетки како знаме на малцинство во инситуции без македонско. Ти и ниеден албанец што има државјанство македонско нема да ја сака државата или да осеќа лојалност према неа, никогаш. Ти химната неможеш да ја смислиш, ти се повраќа. Кога би играле против Косово или Албанија би навивал за нив. И тоа е јасно, незнам само како мислите дека е тоа одржлив соживот на долг рок, а и не е ни битно. Ќе дојдат други генерации, други времиња, којзнае што ќе биде.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Како тоа албанското знаме е официјално знаме на државава? Од кога знамето на малцинство е официјално знаме на држава? Ти знаеш што значи официјално знаме на држава?
така шарено

Груевски донесе закон за знамиња со кој станавме прва земја у свет што ќе вее знаме на туѓа држава на свои јарболи.

Добро де не мислев официјално, мислев се дозволува да се употребува официјално и законски.
И он како службено лице и да мора, не е негова работа тоа ама и да мора да ја отстрани не треба да ја фрли на земја како што постапи.
Не. Ти убаво си рече дека е официјално знаме во државава и тоа е точно.
Он се напраи на удрен и го преформулираше твоето "во" во "на".

Така да, знамето на Република Албанија е официјлно знаме во Македонија, а не на Македонија.

Каурите нека намалат доживљај со знамето на Република Албанија, пошто нивнте претставници во собрание донесоа закон со кој станавме единствена земја во свет која официјално, на свои јарболи вее знаме на туѓа држава.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Пуно, ја немам проблеми со знамиња. Не сум дволичен исто. Испадни бе еднаш муж. Признај. Личи ли да ставаш знамиња без македонските иако така укажува законот?

Второ, тој полицаецот,кај го запалил знамето бе? Ти не сфаќаш дека вашите желби и знамиња и чуда се почитуваат у континуитет, туку работата е обратна, не се почитуваат националните обележја на Македонија. Зашто имаш двојни аршиини и си хипокрит? Зошто увек збориш од позиција на угнетен а вакви права никој народ нигде не ужива.

Испадни муж, има кнедли за голтање, голем дел од македонците ги голтаат, ова на све личеше освен на прослава.

Ова беше пар екселанс демонстрација на сила и курч. Признај еднаш. Доста е више со филмојте подредена состојба и сл.Тоа што се покажа беше све освен народ кој е подреден во државава.

Џандарот имал реакција на нечија акција. Која беше вашата акција-реакција за тоа што се деси? Што поточно ме интересира стварно ко припадник на албанскиот народ. Кажи ми.
Па ни мене не ми е до знамиња, ниту сакам да се блокираат улици за прослави туку така, камоли да се пука со огнени оружја.
Знамето со сонцето без проблем би го прифатил како мое.

Можеби е демонстрација на моќ, ама дивеењето никогаш не е моќ, стварно е педерски да се виктимизирате за тоа кога преку 90% од институциите ги контролирате, и сега неколку детишта почнаа да дивеат на улица и одма станавте граѓани од втор ред.

И не може полицаецот да се вади со акција/реакција, тоа е глупо.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.784
Поени од реакции
5.716
Се оди по планот, албанецот дивее, зошто дивее? криви се македонците не ги бива за држава, се им дале, србинот е нај он ќе ти каже како треба да изгледа држава.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Пуно, палете му свеќа на Милошевич што направи коридор према Македонија па со тоа дојдоа 100.000 “автохтони” и магично станавте 20% па ви се дозволуваат вакви драмолетки како знаме на малцинство во инситуции без македонско. Ти и ниеден албанец што има државјанство македонско нема да ја сака државата или да осеќа лојалност према неа, никогаш. Ти химната неможеш да ја смислиш, ти се повраќа. Кога би играле против Косово или Албанија би навивал за нив. И тоа е јасно, незнам само како мислите дека е тоа одржлив соживот на долг рок, а и не е ни битно. Ќе дојдат други генерации, други времиња, којзнае што ќе биде.
На никоја нација не би им посакал Милошевич третман.
Државава само требаше да има праведни институции, исти услови за сите граѓани.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.880
Поени од реакции
2.762
Па ни мене не ми е до знамиња, ниту сакам да се блокираат улици за прослави туку така, камоли да се пука со огнени оружја.

Можеби е демонстрација на моќ, ама дивеењето никогаш не е моќ, стварно е педерски да се виктимизирате за тоа кога преку 90% од институциите ги контролирате, и сега неколку детишта почнаа да дивеат на улица и одма станавте граѓани од втор ред.

У Швајцарија и у Германија, кој ги води институциите? Мислим тоа се подразбира.

За виктимизирање, знаеш убоо што зборим. Не може фрљаш, кршиш, палиш, шлајвуеш и да се фаќаш за џандарот.

Еве, у Америка,да се деси вака слично, што ќе се случи?

Очите ќе бидат у џандарот или у тие што го прават ова? Ај баш ме интересира кажи што мислиш. Толку од твоето виктимизирање.

Доста е више со истиов муабет после толкави срања. Не мора да се сакамо, може да се почитуамо, живимо заедно тоа е.

Комшија и фамилија не можеш да бираш, друго све.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.784
Поени од реакции
5.716

Абе не лажи, знаеш кога албанците ќе го прифатат македонското знаме? никогаш, не само што го идолизирате албанското како религија ем многу добро вашите академици знаат што симболизира македонското знаме, знаат и бугарите, а симболот на тоа знаме разнесувал башибозук и турци со дум дум куршуми.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.403
Поени од реакции
6.633
На никоја нација не би им посакал Милошевич третман.
Државава само требаше да има праведни институции, исти услови за сите граѓани.
Ја зборев за катализаторот на вашите 20% во Македонија. Можеа косоварите да одлепршаат према Албанија, ама ги преусмери Милошевич према Блаце.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.436
Поени од реакции
5.479
@puno да ми објасни зошто секаде каде што се прославуваше Денот на независноста беше прославуван насилно и дивјачки.
Почнувајќи од Скопје и Атина па се до Лондон и Љубљана каде што се пукаше со огнено оружје....

Дали го гаите вашето дивјачко однесување како планински орки кои не можат да се адаптираат со останатите култури. или секаде се тоа изолирани инциденти со хулигани, како што пуно сака да го релативизира криминогеното однесување на неговата нација.

Значи едно е малолетни хулигани Шверцери инсинуирани од ДУИ да направат етнички раздор пошто ете македонците биле лоши ги тепале по глава и овие се пореметиле.
Друго е насилно однесување на цело европско тло. Просто не можам да објаснам како може цела една нација да се однесува дивјачки каде и да посее корени. Највероватно генетски сте пореметени, друго објаснување нема. Шлајмот на Европа, најзаостанатата и најглупа криминогена нација која вирее на европско тло.

Во прилог величествени прослави на албанската младина која се пример за национално дегенеративно нарушување.

https://www.tiktok.com/@leoadl05/video/7442992282275466518

А да!
За облакање дечиња во војнички униформи и давајќи им оружје во раце несакам ни да зборам. Поразително.....

Последно уредено:
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.671
Поени од реакции
5.407
Тие деца убиваат на Велигден, кријат терористи и ги хранат, ги шпионираат нашите единици, знамето македонско ќе го прифателе, мало сутра. Ниту било ниту ќе биди.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.413
Поени од реакции
9.039
@puno да ми објасни зошто секаде каде што се прославуваше Денот на независноста беше прославуван насилно и дивјачки.
Почнувајќи од Скопје и Атина па се до Лондон и Љубљана каде што се пукаше со огнено оружје....

Дали го гаите вашето дивјачко однесување како планински орки кои не можат да се адаптираат со останатите култури. или секаде се тоа изолирани инциденти со хулигани, како што пуно сака да го релативизира криминогеното однесување на неговата нација.

Значи едно е малолетни хулигани Шверцери инсинуирани од ДУИ да направат етнички раздор пошто ете македонците биле лоши ги тепале по глава и овие се пореметиле.
Друго е насилно однесување на цело европско тло. Просто не можам да објаснам како може цела една нација да се однесува дивјачки каде и да посее корени. Највероватно генетски сте пореметени, друго објаснување нема. Шлајмот на Европа, најзаостанатата и најглупа криминогена нација која вирее на европско тло.

Во прилог величествени прослави на албанската младина која се пример за национално дегенеративно нарушување.

А да!
За облакање дечиња во војнички униформи и давајќи им оружје во раце несакам ни да зборам. Поразително.....
Toa се тие претставници на илирската култура со однесување исто како на племињата во Авганистан. Погледни ги сликите и види дали има некоја значајна разлика:

1733089486351.png
1733089522071.png

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.427
Поени од реакции
9.089

А да!
Лани кога дивееа во Лондон имаше еден коментар
"Ако се толку патриоти што не се вратат во Албанија, што прават тука".

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.278
Поени од реакции
8.672
Охохо, aј за убаво нека е, Каури...

Да се оди во пензија на 67 години и да се зголеми стапката за придонес, предлага Фискалниот совет

Фискалниот совет, државна институција основана од Собранието, предложи зголемување на старосната граница за пензија на 67 години како дел од мислењето за Фискалната стратегија (2025-2029). Предлогот е доставен до законодавниот дом и предвидува измената да стапи на сила во 2026 година и да важи за мажи и жени.

„Определбата за задржување на истите стапки на пензиско и инвалидско осигурување со значителното линеарно зголемување на пензиите на двапати по 2.500 денари не само што ќе го зголеми јазот помеѓу приходи од придонеси и расходи за пензии, а со тоа и потребата за покривање од Буџетот на државата, туку на подолг рок уште повеќе ќе ја наруши фискалната одржливост на ФПИОМ“ соопштија од Фискалниот совет.

Оттаму додаваат дека се потребни дополнителни мерки за одржување на ФПИОМ.

Kajgana Shop

На врв Bottom