Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.991
Поени од реакции
5.850
Ако вистински веруваш така... мислам дека треба малку повеќе да пратиш гео политика.

Западот до сега не има премногу пати преебано. Но исто така и ради нив сме „стабилна“ држава.

Истокот е можеби по нормална опција но не и Русија. Русија, барем од она што го знам и сум прочитал, ништо добро не и мисли на Македонија. Нека не те лаже моментот дека се православни.

пс: На крај на денот, се е интерес.

Србија до вчера им беше дежурниот виновник. Од кога видоа интерес и можност за вртење пара, сега им стануваат најдобар партнер... Ние тука џабе веземе. Ако некој има интерес од тебе, или ќе те изигра или ќе те преебе. А ние какви што не дал Господ утепани од сите страни, не дупи кој стигне.
Еве зошто се купени двете пристаништа:
A американците се тука за да го спречат овој проект по секоја цена бидејки истиот канал ќе биде продолжен до Будимпешта за да може по најкраток пат целата кинеска роба беспрекорно да биде транспортирана до најголемиот кинески пазар преку кој ќе продолжи да се дистрибуира низ цела Европа.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
120
Поени од реакции
260
Слабо си информиран:
Грк по потекло, населени во Егејска Македонија по распадот на СССР.

Ептен си одбрал релевантен извор. Портал финансиран од бугарски струи во Македонија.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.991
Поени од реакции
5.850
Грк по потекло, населени во Егејска Македонија по распадот на СССР.

Ептен си одбрал релевантен извор. Портал финансиран од бугарски струи во Македонија.
А овој портал од кого е финансиран?:
И овој ли е бугарски портал?:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.861
Поени од реакции
23.246
Ме пука носталгија за Скопје и Македонија многу често. Сум размислувал да се вратам ама ваквите моменти постојат само за да ми дадат памет. Треба да сум ултра глуп да го напуштам се ова што го имам и да донесам деца да растат во таква средина. Кога ќе пораснат да ги мислам дали ќе бидат нападнати од орки на нивното прво излагање во град. Нека глумат херои оние кои цел живот се по штабови, митинзи, протести и се хранат од државна каса. Јас имам еден живот и нема шанси да си го потрошам на нервози со глупи шкони. Со нив нема соживот.
А кога ќе ми текне дека комшијата кој е едно од најмирните деца во маало и кој никогаш не згазнал на мравка лежи 10+ години за влез во собрание откако го наговорија од партија, додека Нинџа слободно се движи затоа што таста секој и сешто, уште повеќе сум сигурен дека ни нема спас како држава.
Не знам што се расправате овде меѓусебно на скопјани, кумановци, охриѓани ,битолчани. Никој не е будала да лежи затвор додека партиските ботови лапаат пари на нивна сметка. Да им дадеше државата барем во еден момент знак на обичниот народ дека ќе стои покрај нив и те како ќе имаше судири вчера. Ама премногу срања се десија низ годиниве (мостот ОН, кале, Саздо, Ангел, Смилковско езеро и др.) каде само македонците го јадеа и не ме чуди пасивноста на народот во вакви ситуации.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
120
Поени од реакции
260
А овој портал од кого е финансиран?:
И овој ли е бугарски портал?:
Конкретно Татковина е бугарски портал со бугарска реторика . За другите не знам.

Наивност е да мислиш дека позади Иван Савидис стојат Руси. Уште во старт грчката држава ќе му ги исечеа нозете, а не да му даваат се и сешто да купува низ Солун.

Член од
30 август 2024
Мислења
72
Поени од реакции
337
Што мислиш зошто русите го купија солунското а кинезите атинското пристаниште?
Не знам... Тоа е висока политика и интересот кој им е, они со го знаат. Крај краева, пари и контрола се во прашање.

А „русот“ кој го купил е со грчко потекло.

Јас сум убеден дека ниту запад ниту исток не ни мисли добро. Не сме фактор никаков и сме обична играчка. Мали сме, небитни. Си играат курот кој стигне. Да се крстиме во едните или другите или да се надеваме дека некој ќе ни помогне... чисто бладање, ништо повеќе.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.033
Поени од реакции
24.736
Koj od vas go usuduvashe skandiranjeto na ckembari: za Albanci gaz na komora.. eden od vas da go osuduvashe, togash ke beshe validen toa shto go pisuete... ne mozhe normalen covek da vi go razbere logikata koga za neshto isto, vas ne vi cue, a koga se raboti za neshto se viktimizirate na maximum..

Dosta so ova viktimizacija, cell ballkan veke ve poznava..
@Ska Maniac што ти реков? Африм што е Special Selection Premium Шиптaр Cuvée не може со овој, а не па Дрндрнјариња. Таа трампа беше како да го дадеш Шумуликовски за Меси.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.991
Поени од реакции
5.850
Не знам... Тоа е висока политика и интересот кој им е, они со го знаат. Крај краева, пари и контрола се во прашање.

А „русот“ кој го купил е со грчко потекло.

Јас сум убеден дека ниту запад ниту исток не ни мисли добро. Не сме фактор никаков и сме обична играчка. Мали сме, небитни. Си играат курот кој стигне. Да се крстиме во едните или другите или да се надеваме дека некој ќе ни помогне... чисто бладање, ништо повеќе.
Не напишав дека едните не мразат а другите не сакаат.Вторите кои чекаат првите да се повлечат имаат бизнис интереси на балканот а првите ќе направат се да вторите не успеат тоа да го реализираат.

Член од
30 август 2024
Мислења
72
Поени од реакции
337
Не напишав дека едните не мразат а другите не сакаат.Вторите кои чекаат првите да се повлечат имаат бизнис интереси на балканот а првите ќе направат се да вторите не успеат тоа да го реализираат.
Тука се согласувам.

Но затоа и пишав, све е интерес и пари. Јас искрено не гледам како едните би биле подобри од другите.
Русите да можат да не продадат на Бугарија, утре ќе потпишат.

Но ајде, можеби грешам. Ако се смени утре истокот да диригира, ќе видиме од прва рука.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.991
Поени од реакции
5.850
Тука се согласувам.

Но затоа и пишав, све е интерес и пари. Јас искрено не гледам како едните би биле подобри од другите.
Русите да можат да не продадат на Бугарија, утре ќе потпишат.

Но ајде, можеби грешам. Ако се смени утре истокот да диригира, ќе видиме од прва рука.
Дали ќе застанат на страната на Бугарија не сум баш сигурен бидејки бугарите ја подржуваат Украина во моменталната војна:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.403
Поени од реакции
9.012
Ниту една албанска партија не излезе да го осуди седењето на отворени прозорци на коли во движење и не побара сторителите да се казнат, ниту пак побара казна за таквите возачи.

Дали таквото однесување го сметаат за исправно и пожелно?

Или тоа им е дел од нивната илирска култура, замислувајќи си дека Илирите седеле на прозорците на кочии, додека коњите што ги влечеле касале по нерамните патишта?

Доколку не е дел од илирската, тогаш за чија култура е карактеристичен овој супкултурен феномен? На арапска, турска, исламска, предисламска, предхристијанска, супсахарска...?

Молам за сериозни одговори.

Kajgana Shop

На врв Bottom