Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.390
Поени од реакции
4.348
@puno како ќе го осудиш град Скопје поради пропусти во организацијата на прославата? Никаде немаше доволно простор класичниот ЉОПТАР да дрифта на раат. Вчера фалеа едно 100 македонски знамиња расцепени за прославата да биде комплетна. Можам да дадам и замерка на Армијата на Шконтарите за пропуст во доставувањето на доволно количество оружје и муниција при обидот да се дупне онаа топката што свети горе на небото кога е темница. Исто така треба сега за црн петок, попуст на технички во КОРАБ, за да може да се регистрираат колите увезени кои биле кршени во Германија, за да бидат прописно возени овде.

Семката да ви се сотре, најгнасен народ што може да постои. Би прифатил 100 бродови пуни со црнчуги мигранти, палестинци, пакистанци и непалци, само вие да се сотрете некаде, да не постоите.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
119
Поени од реакции
255
Уапсени осум лица кои учествувале во вчерашните инциденти по повод Денот на албанското знаме

И пак дојдовме до моето. Луѓето што сакаа вчера да исценираат конфликт завршија неуспешно. МВР и Министерот со ладни глави си ја завршија работата. Браво!

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.635
Поени од реакции
1.215
Оваа тема од вчера вечер перфектно ја отсликува и реалната слика на „соживот“ у државичево. Од една страна Македончето, доминантно на темава, а меѓусебно поделено по разни основи, се препукува меѓусебно околу тоа кој бил повеќе присутен 2001. Мене како тетовчанец и директен сведок на случувањата, воопшто не ми е битно дали некој бранител е од Скопје, Битола или Прилеп.

А од друга страна го имаш малцинството кое што си ја тера својата кауза без око да им трепне. Сигурен сум дека читаат овде и ни се смеат.
Автоматски споено мислење:

У меѓувреме гледам уапсени 8 души. Значи следен потег на браќава ќе бидат масовни протести и барање правда за уапсените.

Фуркан го има негде, се јави да ги осуди вчерашните настани, жив ли е? Или ќе се јави сега после апсењево?

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.991
Поени од реакции
5.850
Оваа тема од вчера вечер перфектно ја отсликува и реалната слика на „соживот“ у државичево. Од една страна Македончето, доминантно на темава, а меѓусебно поделено по разни основи, се препукува меѓусебно околу тоа кој бил повеќе присутен 2001. Мене како тетовчанец и директен сведок на случувањата, воопшто не ми е битно дали некој бранител е од Скопје, Битола или Прилеп.

А од друга страна го имаш малцинството кое што си ја тера својата кауза без око да им трепне. Сигурен сум дека читаат овде и ни се смеат.
Автоматски споено мислење:

У меѓувреме гледам уапсени 8 души. Значи следен потег на браќава ќе бидат масовни протести и барање правда за уапсените.

Фуркан го има негде, се јави да ги осуди вчерашните настани, жив ли е? Или ќе се јави сега после апсењево?
Се додека на калето се вее американското знаме и на негово место не биде заменето руското тоа малцинство кое прави проблеми ќе си ја тера својата кауза понатаму.

Член од
30 август 2024
Мислења
72
Поени од реакции
337
Се додека на калето се вее американското знаме и на негово место не биде заменето руското тоа малцинство кое прави проблеми ќе си ја тера својата кауза понатаму.
Ако вистински веруваш така... мислам дека треба малку повеќе да пратиш гео политика.

Западот до сега не има премногу пати преебано. Но исто така и ради нив сме „стабилна“ држава.

Истокот е можеби по нормална опција но не и Русија. Русија, барем од она што го знам и сум прочитал, ништо добро не и мисли на Македонија. Нека не те лаже моментот дека се православни.

пс: На крај на денот, се е интерес.

Србија до вчера им беше дежурниот виновник. Од кога видоа интерес и можност за вртење пара, сега им стануваат најдобар партнер... Ние тука џабе веземе. Ако некој има интерес од тебе, или ќе те изигра или ќе те преебе. А ние какви што не дал Господ утепани од сите страни, не дупи кој стигне.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
119
Поени од реакции
255
Браво за Панче Тошковски и МВР за целата спроведена акција, а исто така треба поедини политичари и поединци строго да бидат санкционирани поради ширење говор на омраза и дестабилизација на општеството.

Хушкачи зад тастатури треба строго да бидат санкционирани, затоа што невини луѓе страдаат потоа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.684
Поени од реакции
42.270
учк и сдс све ќе направат само на власт да бидат. И најбитно е народот да биде свесен за овие провокации и да ги игнорира. Пошто секоја провокација има цел да разедини и разгори ситуација.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.991
Поени од реакции
5.850
Ако вистински веруваш така... мислам дека треба малку повеќе да пратиш гео политика.

Западот до сега не има премногу пати преебано. Но исто така и ради нив сме „стабилна“ држава.

Истокот е можеби по нормална опција но не и Русија. Русија, барем од она што го знам и сум прочитал, ништо добро не и мисли на Македонија. Нека не те лаже моментот дека се православни.

пс: На крај на денот, се е интерес.

Србија до вчера им беше дежурниот виновник. Од кога видоа интерес и можност за вртење пара, сега им стануваат најдобар партнер... Ние тука џабе веземе. Ако некој има интерес од тебе, или ќе те изигра или ќе те преебе. А ние какви што не дал Господ утепани од сите страни, не дупи кој стигне.
Што мислиш зошто русите го купија солунското а кинезите атинското пристаниште?

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.804
Поени од реакции
2.581
Што мислиш зошто русите го купија солунското а кинезите атинското пристаниште?
Од каде Солунско пристаниште е купено од Руси? Пристаништето во голем процент е во сопственост на бродската компанија CMA-CGM која е воедно француска бродска компанија за транспорт.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.991
Поени од реакции
5.850
Од каде Солунско пристаниште е купено од Руси? Пристаништето во голем процент е во сопственост на бродската компанија CMA-CGM која е воедно француска бродска компанија за транспорт.
Слабо си информиран:

Kajgana Shop

На врв Bottom