Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
20 септември 2023
Мислења
313
Поени од реакции
1.731
Не тропај глупости, врска немаш од ништо.
Да излеза вчера Комити, војна ке почнеше. Полиција не реагира, па викаш Комити да идат на бит пазар они да улетаат у караванот од колите.
Ако си толку против Скопје тогаш зошто уопште доаѓаш у Скопје, седи си таму селото кај што смрди.

Сеа ке ти кажам, у 2001ва и Јохан и уште многу други бранители, беа од Скопје при АРМ исто и МВР.
Пола од Лавовите беа од Скопје. Единицата на Јохан сите од Скопје. Вечна слава на Роберт Петковски Вејце, водник од Волците.
Волци и Тигри, поголем дел се од Скопје.
Инфо за не информираните како тебе.
Е сеа кога ти го глеам размислувањето сфаќам и дека Скопјани се и по паметни и по напредни , пошто твоето размислување е затувано и ИСКОМПЛЕКСИРАНО дека Скопје е главен град и дека све давате за да дојдете овде. Ич не доаѓате седете си таму и смрдете таму.
Момакот заборавил да напише дека баш во Дебар Маало и околина мнозинство се тие мајмуните од Прилеп и прилепско...

Член од
2 април 2023
Мислења
236
Поени од реакции
501
Денес овие докажаа и покажаа дека се бугари или срби, и така треба да оди во медиумите, македонец не се замара со шиптараана.

Панче нека не се занимава со племето туку да фати да ги најде овие од куманово и види која држава ги финансира.

А за србоманијакалност и бугараштво треба и малце затвор.
А ти денес докажа дека си малоумен со коментаров, ај гитла сеа, он чети ќе формирал бе....

Член од
11 октомври 2024
Мислења
120
Поени од реакции
253
Не тропај глупости, врска немаш од ништо.
Да излеза вчера Комити, војна ке почнеше. Полиција не реагира, па викаш Комити да идат на бит пазар они да улетаат у караванот од колите.
Ако си толку против Скопје тогаш зошто уопште доаѓаш у Скопје, седи си таму селото кај што смрди.

Сеа ке ти кажам, у 2001ва и Јохан и уште многу други бранители, беа од Скопје при АРМ исто и МВР.
Пола од Лавовите беа од Скопје. Единицата на Јохан сите од Скопје. Вечна слава на Роберт Петковски Вејце, водник од Волците.
Волци и Тигри, поголем дел се од Скопје.
Инфо за не информираните како тебе.
Е сеа кога ти го глеам размислувањето сфаќам и дека Скопјани се и по паметни и по напредни , пошто твоето размислување е затувано и ИСКОМПЛЕКСИРАНО дека Скопје е главен град и дека све давате за да дојдете овде. Ич не доаѓате седете си таму и смрдете таму.
Тотална лага.

Најголем процент на мобилизација имаше во внатрешноста и најголем дел од погинатите и ранетите беа од внатрешноста. Преку 99% од Комитите, Војводите, Ајдуците доаѓале од Пелагонија, Егејот и Пиринот. Никакво Скопје кој бил доминантно турско-албански град со значително српско население по Скопска Црна Гора.

На колку од тие Лавови, Волци и Тигри од Скопје родителите им се по потекло од другите делови?

Скопје стана главен град после Втората светска војна поради близината со Белград и одлуката на тогашното раководство на КПЈ. Не поради своето значение како некаков културен центар на Македонците.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.923
Поени од реакции
5.061
Крстот не е христијански симбол.
Ни случајно....

Синот Божји беше распнат и убиен на крст....ама некому му требале катаљон години за да се сети дека токму крстот, симбол на срамот, станува симбол на победата на животот и Животодателот над смртта и над ѓаволот.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.054
Поени од реакции
11.199
Ни случајно....

Синот Божји беше распнат и убиен на крст....ама некому му требале катаљон години за да се сети дека токму крстот, симбол на срамот, станува симбол на победата на животот и Животодателот над смртта и над ѓаволот.
Комплетно игнорирајте го и неговите глупости, ако никој не му реплицира неуспешна ќе му е задачата за која е дојден овде

Кликнете на неговото име и кликнете Игнорирај

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.992
Поени од реакции
5.850
Што очекувате од неандерталци заглавени во 13ти век плус следбеници на педофилот и силувач свињата мухамед?
Заборави да напишеш чија креација е Мухамед бидејки од него не потекнува педофилијата.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
120
Поени од реакции
253
Ни случајно....

Крстот се среќава низ многу предхристијански култури. Го има и во Јужна Америка и Африка кај домородците.

За да вистински се запознае христијанството треба да се чита Библијата, а не пророштвата на светителите.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.140
Поени од реакции
30.257
Лавот се појавува дури 200 години по двоглавиот орел и Душановото царство во Македонија.

Крстот не е христијански симбол. Раните христијани никогаш не користеле крст. Тоа било многу подоцна воведено од црквата. Векови подоцна. Веројатно како дел од паганизација на христијанството или христијанизација на паганизмот. Наречи го како сакаш.
Крај на муабетот, со едноневронски шип.тарски слуги немам време да се занимавам.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.923
Поени од реакции
5.061
Крстот се среќава низ многу предхристијански култури. Го има и во Јужна Америка и Африка кај домородците.

За да вистински се запознае христијанството треба да се чита Библијата, а не пророштвата на светителите.
И....што вели Библијата за крстот? Дека треба да биде граден на или покрај секој црковен објект?...

Дај подобјасни, ништо не разбирам од Библијата...

И да...крстот го има и кај Римјаните, не само кај претрисјаните...за распнување лошковци.

Член од
29 ноември 2024
Мислења
9
Поени од реакции
10

Скопска ситуација бурлески
До вчера комунисти сега слават празник верски
Ќе речеш не сери ама провери
Се се смени од времето на Титовите пионери
Екс социјалисти капиталци на мисија
Со ѓаволот во коалиција зборам вистина
Луѓе газат преку живи луѓе до позиција
Адекватноста не е важна, важно си на функција

Желбата за моќ да се биде на врвот
Не знам како спијат мирно, не ли ги јаде црвот?
Има ли во авионот пилот очите му се на тилот
Нема закон за потекло на имот
Перат прљав ќеш како прљав веш
Пиљарот вози BMW, интелектот оди пеш
Сите имаат суфикси "фили" или "мани"
Единство нема, идентитетот ни е падни-стани
На еден комита тројца кодоши
Рекетари дилери и секакви олоши
Европска провинција по дефиниција
Лажирани избори, корумпирана полиција
Што смислија? Квази демократија прифатија
Одговорноста на ти ја, дај ми ја
Господ за седум дена го создал светот
7годишната транзиција даде само опозиција
Опција сјај или беда
Сите го барат мистер роба-роба да се средат
Епидемија на наркоманска зараза
Во градот во кој и мажите глумат оргазам
Новата Содома уште 2 години до Армагедон
Месијата место крст носи микрофон
Над сето ова се издигам, не сум лоботомиран

Неправдата не ми дава да се смирам
Затишје пред бура пред финалната акција
1998, скопска ситуација

Затишје пред бура следи акција
Гневот се таложи и бара сатисфакција
Квази демократија или имитација
Следи санација на скопска ситуација

Како Аце циганот на сеат
Праааау сега пука тензија, смрди реа

Знам сега има нова класа главата ветер
Пари во ташна, на вратот машна, на граница шлепер
И тој ќе ми се смее ни перде ни арам
Математика знае колку Амди Бајрам
Ама нема гајле, сепак сме си наши
Напред за Македонија во кафана со кренати чаши

Граѓани шабани на порше свршуват
Игнорантни алтери надувани, откачени бисери
Море логор треба за нас да не сотре логор
Или брашно од нашите на Јаја Паша за наш помор
(Мојот) град, главен град, република морони
Ако треба ново име измислувам, Бонбони
А погледот најубав одозгора врз овој град
Од авион што си оди од едносмерно од овој град

Па како на крајот од светот да сум јас сум
Со главата доле, одам со бастун
И читам таму негде некој тажен дечко тажи
Анонимус не ги трпи своите млади бламажи
И што било лошо, демек тој ќе ни кажи во разни
Весници за кои уште плаќам, важи
Па не сме биле млади, не сме пееле балади
Како тогаш млад скоевец кој сега нас не кради
Па овој авторитет над интелект
Од ордост дигнат како пенис ерект
Ќе ме дигнел мене инертен
Против техно и турбо фолк, епа фала ептен
Место ко овој писец солзи да леам
Брамс вели надвор на сонцето да му се смеам
Ситуација скопска, лица вакви еден куп
Не можам слепо да ги следам, па дали сум глуп?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.992
Поени од реакции
5.850
За оние кои не знаат од каде потекнува педофилијата,кој бил Мухамед и се што е поврзано со ова:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.992
Поени од реакции
5.850
Уште едно потсетување за оние кои не знаат кои се албанците со кои имаме проблеми и од каде потекнуваат:
Автоматски споено мислење:

На рамноземјашите.
Не туку на твоите предци.

Kajgana Shop

На врв Bottom