Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.301
Поени од реакции
21.422
Ова е точно, но критиките кон Скопјани немаат врска со Србите
Кога сме кај бугарска пропаганда, приказни од булеварот е класичен пример, тој е бугар со тапија.
Не е еден, повеќе се админи на профилот, сите дијаспорци, сите постираат свои мислења. Меѓу нив е и тој бугарофилот. Затоа некогаш може да начекаш океј пост, а веќе следниот да е дијаметрално спротивен од претходниот.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
120
Поени од реакции
267
Не е еден, повеќе се админи на профилот, сите дијаспорци, сите постираат свои мислења. Меѓу нив е и тој бугарофилот. Затоа некогаш може да начекаш океј пост, а веќе следниот да е дијаметрално спротивен од претходниот.
Не е тој дијаспора и не се повеќе админи. Во Скопје живее типот.

Инаку, не е само тој. Исто оној 'КонтраЧетникот' на Фејсбук. Имаш парталчиња финансирани од Љубчо Георгиевски, религиозни парталчиња финансирани од бигорското фанариотско и бугарско крило.

Сега се во отворена војна Бигорски од една страна и владика Петар и дел од МПЦ од друга страна.

Последно уредено:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.301
Поени од реакции
21.422
Не е тој дијаспора и не се повеќе админи. Во Скопје живее типот.

Инаку, не е само тој. Исто оној 'КонтраЧетникот' на Фејсбук. Имаш парталчиња финансирани од Љубчо Георгиевски, религиозни парталчиња финансирани од бигорското фанариотско и бугарско крило.

Сега се во отворена војна Бигорски од една страна и владика Петар и дел од МПЦ од друга страна.
Не знам сега како е, порано се приметуваше различен стил на пишување и ставови.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.772
Поени од реакции
5.709
Не знам сега како е, порано се приметуваше различен стил на пишување и ставови.

Овој е близок со оние од коридор 8 јутуб каналот, сите тие се удрени со мокра чорапа бугарчиња.
И со наши небитни политичари од либералниот спектар (бугараши)
Но се добар извор на комедија.

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.729
Поени од реакции
49.234
oh ti jazicen ekspertu fala na gledisteto. aj sega koncentriraj se na pusenje bugarski kurevi.
Курови се вика, не куреви, голубар еден неук. На толку излапани бар да научеше што ти маваат од брада.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.538
Поени од реакции
3.722
Прегледај го приврзокот 436436
Kamo taa sreka ,,uste deneska,, da ozese uste deneska da ja napusti ,,foteljata,,. Najlosiot gradonacalnik vo ,,istorijata na Skopje,,. Duri i alkoholicarot ,,pred nea,, bese ,,podobar,,.
Во Македонија нема шанси непартиски градоначалник да ги преживее партискиве хиени. Прв момент кога нема да им дозволи они од партијата да диктираат кој да биде поставен за директор, кој да биде вработен следува ова што и го направија на Арсовска. Според мене најголем виновник за ситуацијава во Скопје е Дпмне, ако не мислеа да и дадат некаква слобода тогаш требаше партиски кандидат

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
Bitolcani im ja pravea azbukata ?
E vidis toa ne sum go znael, jas se si mislev tuka vo nekoja kukja se sobraa, si napraja muabet.
Автоматски споено мислење:

Курови се вика, не куреви, голубар еден неук. На толку излапани бар да научеше што ти маваат од брада.
Gulabar se veli vekje ako cepidlacime :D

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.762
Поени од реакции
3.817
Во Македонија нема шанси непартиски градоначалник да ги преживее партискиве хиени. Прв момент кога нема да им дозволи они од партијата да диктираат кој да биде поставен за директор, кој да биде вработен следува ова што и го направија на Арсовска. Според мене најголем виновник за ситуацијава во Скопје е Дпмне, ако не мислеа да и дадат некаква слобода тогаш требаше партиски кандидат
Ако не им чини и е неспособна како што велат, легитимно прашање е зошто тогаш ја кандидираа у 2021?

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
841
Поени од реакции
1.332
Биди си ти господин кон соседните народи што сакаат да не нема, но времињата се менуваат.
Ова е многу голема позитива, и треба сфатат србите, хрватите и босанците дека тој српско-хрватски јазик умре со Југославија. Ако сакаат да се разбериме можи да се потрудат да научат и да зборуваат македонски и словенечки. Англискиот е доволен за интернационала комуникација.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.729
Поени од реакции
49.234
E vidis toa ne sum go znael, jas se si mislev tuka vo nekoja kukja se sobraa, si napraja muabet.

На старо-скопски е голубар. Има зашто е пишано така. Голубарството е животната сила на најдолниот слој скопјани

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711

a sto e bitno dali u kuka ili u podrum? made in bitola e... :toe:

eve i prosavi si imate tamu

bugar aj ne mi doagaj so gluposti

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.925
Поени од реакции
5.064
Ако не им чини и е неспособна како што велат, легитимно прашање е зошто тогаш ја кандидираа у 2021?
Глумеа „либерално„ ориентирана партија, која „као„ може да предложи лик за градоначалник кој не мора да биде нивен партиски член...иако ми е поверојатно дека ДПНЕ немаа посаглам кандидат па се „фатија„ за тета Данела, а истава да ти биде дискретна комуњара, што значи дека ве-ме-ро пак се насанкани, по којзнае кој пат, ама пак не им текиња...па сега Денала им е крива, оти не ги слуша нивните команди.

Kajgana Shop

На врв Bottom