Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.757
Поени од реакции
5.684
Очигледно не слушал пехчевци делчевци како зборат. Комшијата ако збори нормално, скоро ништо не го разбираме. Ама па, разноликоста е богатство
Бугарскиот јазик нема влијание во денешна источна Македонија, патем за мене источна Македонија е во пиринска Македонија таму има влијание и Македонскиот јазик е загрозен исто како во Скопје, јас само укажувам на лоши трендови од патриотски причини, литературниот јазик на Македонија е од Велешко, Прилепско, Битолско и Леринско.

Овој твој коментар дека не ги разбираш Пехчевци е смешно, но е разбирливо ако си од Скопје или Благоевград.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
Не е комплекст да се почитуваш себеси, Скопјанецот кога ќе дојде Србин се натпреварува кој да му зборува на Српски.
i englez koga ke dojde mu zborime angliski i na germanec germanski.... uceni luge sme nie.

e sega tatarski ne zborime, ali 2 cherveni imame.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.770
Поени од реакции
12.233
Бугарскиот јазик нема влијание во денешна источна Македонија, патем за мене источна Македонија е во пиринска Македонија таму има влијание и Македонскиот јазик е загрозен исто како во Скопје, јас само укажувам на лоши трендови од патриотски причини, литературниот јазик на Македонија е од Велешко, Прилепско, Битолско и Леринско.

Овој твој коментар дека не ги разбираш Пехчевци е смешно, но е разбирливо ако си од Скопје или Благоевград.
нигде не спомнав бугарски, не знам зашто си опседнат со тоа бугарски.
Реков дека е неразбирлив ако човек збори на 45 и 78 брзина (на винил плоча). И од Благоевград кога зборат меѓу себе не ги разбирам превише.
Впрочем, не знам зашто ти пречи говорот во скопско. Зборам за скопски од пред и по војната, кој ретко сега кој го збори. Среќна нова гледај го, има делумно таков скопски. Маџирмаалци, новомаалци, чаирчани и лисичани го збореа до скоро. Таму е и сниман филмот.
Сега пола речник ти е со изрази од социјални мрежи па никој не се буни.
Све се мења, све тече, секој јазик, дијалект и наречје.
Автоматски споено мислење:

Впрочем зашто да не го знам или говорам јазикот со кој може да се разберам со 25-30 милиони луѓе? Ако веќе циљаш на српскиот. Дури и со украинци можеш да се разбереш лесно на српски.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
Биди си ти господин кон соседните народи што сакаат да не нема, но времињата се менуваат.
dobro de i jas sakam da gi nema i sto sega?

strasno video si postiral sto ukazuva deka edukativniot sistem vo ponovo vreme e polos, sto i go znaeme. gledas porano se zborele poveke jazici i se ucelo poveke. sega imame evropski vrednosti sto ni gi teraat decata da ucat za lgbt i za nekakva istorija so tatari.... sve da im ebam.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.757
Поени од реакции
5.684
Свестете се Македонци
images.jpeg

oh ti jazicen ekspertu fala na gledisteto. aj sega koncentriraj se na pusenje bugarski kurevi.
Со бранење на неписменоста им даваш аргументи на тие што ги спомнуваш.
Се сеќавам на една сцена кога Грујо беше власт и сдс протестираа пред собранието, со хорско скандирање лопови, уште како помлад човек жив срам ме изеде.

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2024
Мислења
70
Поени од реакции
193
Свестете се Македонци
Прегледај го приврзокот 436428

Се сеќавам на една сцена кога Грујо беше власт и сдс протестираа пред собранието, со хорско скандирање лопови, уште како помлад човек жив срам ме изеде.
Џуџето од Небрегово што би рекол архаично Антонио Милошовски :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
More so ocekuvate od skopski dijalekt. Kurokukja, od sto kura dete. Duri i za cudo arni se. Kaj da e za nekoja godina povekje na shiptаrski ke nalikuva, ne ke mozime da se razberime :D

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.757
Поени од реакции
5.684
Џуџето од Небрегово што би рекол архаично Антонио Милошовски :D
Тој што спиел кај Каракачанов тотално е небитно што пишувал, јас уште пред да гласам за дпне кажав дека за Ѓорчев, Милошовски како и Србомани не гласам туку за политики кои се остварливи против бугарија, уште чекам резултати.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
More so ocekuvate od skopski dijalekt. Kurokukja, od sto kura dete. Duri i za cudo arni se. Kaj da e za nekoja godina povekje na shiptаrski ke nalikuva, ne ke mozime da se razberime :D
ihhh, pa vie im ja dadovte azbukata na sponovite, sigurno ke se razbereme ne se sekiraj

Свестете се Македонци
Прегледај го приврзокот 436428

ti ne sfakas deka jas niv ne gi smetam ni za luge... mi e gajle za niv

Kajgana Shop

На врв Bottom