Формула 1 - сезона 2024

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2024?

• Серхио Перез - Ред Бул Хонда

Гласови: 0 0,0%
  • Логан Сарџент - Вилијамс Мерцедес

• Жу Гванжу - Кик Заубер Ферари

• Валтери Ботас - Кик Заубер Ферари

• Кевин Магнусен - Хаас Ферари

• Нико Хулкенберг - Хаас Ферари

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
Се заборава кое шофериште е Макс ради доминантниот болид изминатите две сезони.
Штета што во 2016 немаше уште некој круг за да стигне и тогаш до п1.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.281
Поени од реакции
5.535
Не знам зашто се води полемика кога за се друго може да дискутираме ама за вештината на Макс да вози на дожд е тоа не може. Ја докажа одамна, какви пролизгувања има фатено на дожд 99% од гридот ќе се слупа во негови ситуации, плус Интерлагос му лежи.

За жал ќе ја мењаат за улична трка, барем така се најавите. А оваа стаза треба да остане заштитена со Спа, Монца, Имола и уште неколку. Какви трки имаме гледано тука и разрешници, ради историјата на спортот мора да остане. Кога е дожд посебно секогаш сме гледале драми.

Ландо имаше се, требаше само да извози перфектно и дури и да дојдеше Макс во дуел со него да се одбрани, стартуваше од пол. Ама како тргнал изгледа во канал е влезен, ќе ја изгуби и П2 ако Леклер има добри викенди во следниве трки. Шампионатот мислам дека е одлучен малце му треба на Макс и тоа е тоа.

Ме интересира што ќе се случи кај конструкторите, Саинц ја еба работава викендот иначе можеа озбилно да се доближат. Се надевам ќе земе Ферари

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.042
Поени од реакции
45.702
Fangio, Schumi, Vettel i sega Max, 4 tituli po red, veke e megju legendite na ovoj sport, 4tata osvoena vo situacija koga timot ke mu zavrsi na treto mesto vo konstuktori sto ne e videno vo ovoj vek. :cuc::cuc::cuc:

Redbul vtor pat uspeva da iznudi nivni vozac da osvoi 4 vo niza, sto isto ne e mala rabota.

Daj gi Ferari sega vo konstruktori za da bide kompletirano fijaskoto na Zack Brown sezonava.

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.481
Поени од реакции
3.463
Fangio, Schumi, Vettel i sega Max, 4 tituli po red, veke e megju legendite na ovoj sport, 4tata osvoena vo situacija koga timot ke mu zavrsi na treto mesto vo konstuktori sto ne e videno vo ovoj vek. :cuc::cuc::cuc:

Redbul vtor pat uspeva da iznudi nivni vozac da osvoi 4 vo niza, sto isto ne e mala rabota.

Daj gi Ferari sega vo konstruktori za da bide kompletirano fijaskoto na Zack Brown sezonava.
И Луис има 4 по ред.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.799
Поени од реакции
42.419
мислам дека ќе паузира наредната. Со оглед на ситуацијата во РБ, не сум некој оптимист за добри перформанси наредната сезона.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.057
Абе никој нема да го коментира киксот на Ферари со Сајнц? :D Му изгубија на човекот 4-5 секунди лагано... и Окон мислам дека имаше нешто слично, си извозе низ питстоп пошо надовр немало механичари :pos:

Член од
14 август 2010
Мислења
1.227
Поени од реакции
1.489
И двајцата се на заминување од екипите, така да .... :sekc:

Член од
11 април 2012
Мислења
4.644
Поени од реакции
5.356
Не ја гледав трката сабајле апла се успав, причина зашто гасли се откажа?
Го слуша болидот или некој дефект беше ?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.042
Поени од реакции
45.702
Не ја гледав трката сабајле апла се успав, причина зашто гасли се откажа?
Го слуша болидот или некој дефект беше ?
defekt so motorot.
Абе никој нема да го коментира киксот на Ферари со Сајнц? :D Му изгубија на човекот 4-5 секунди лагано... и Окон мислам дека имаше нешто слично, си извозе низ питстоп пошо надовр немало механичари :pos:
Ja toa sakav da pisam ama na kraj go izvadija maksimumot pa prekjutev.
Inace izgubija sigurno podium so glupoto nevleguvanje u boks zasto ne bile spremni ?!? a Sainz krug dva prethodno im nalagase deka mora da menuvaat, otideni bea gumite.

Maks da ne si vozese svoja trka vo koja trebase da zavrsi pred Noris, i da si terase vo nemu prepoznatliv stil, ke zavrsese tret, ili mozebi vtor ama toa e mnogu diskutabilno zasto mercedesite letaa i bea prebrzi ko i vo Belgija, idealni uslovi za niv na patekata imaa denes.

I analogno na istovo, tesko bilo koj da im parirase pa zatoa rekov treto i cetvrto mesto za Ferari denes bese maksimumot.

Inace Lekler imase izliv posle trkata, otera sve u pizdu mater, vriese ko retko koga do sega, zasto imase dogovor Sainz da ne go pominuva posle izlezot od boksot, ovie na radio mu go kazaa toa, a ovoj im replicirase, try in spanish :pos: , zasto tipot ocigledno se ponasase ko da ne go razbral dogovorenoto.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.799
Поени од реакции
42.419
Џенерал Моторс со Кадилак ќе влезе у Ф1 од 2026та како 11ти тим. Прво како корисник на мотори, но наводно работеле на свој мотор.

Kajgana Shop

На врв Bottom