znaeme de... ako prodolzi zapadot so gluposti rusija ke go sramni berlin ili varsava so zemja i tuka ke osvestat natofci... vojna nema da ima, ali nekolku za pamet mozno e.
znaeme de... ako prodolzi zapadot so gluposti rusija ke go sramni berlin ili varsava so zemja i tuka ke osvestat natofci... vojna nema da ima, ali nekolku za pamet mozno e.
Да да. Нато им свитка стотици илјади војска, редовно се бомбардира Белгород, држат под окупација територии кај Курск, ама не, сега било крај ) До сега имаше Русија легитимно право да ги срамни Варшава и Берлин. Ако знае дека Америка нема да гине за Германија, зошто не го направи тоа до сега? На Путин побитни му се германците од русите?
Да да. Нато им свитка стотици илјади војска, редовно се бомбардира Белгород, држат под окупација територии кај Курск, ама не, сега било крај ) До сега имаше Русија легитимно право да ги срамни Варшава и Берлин. Ако знае дека Америка нема да гине за Германија, зошто не го направи тоа до сега? На Путин побитни му се германците од русите?
kolku sto umiraat u ukraina godisno tolku mesecno ginat od drogata sto rusija i kina im ja plasiraat vo usa sekojdnevno.
a za toa koj poveke teritorija drzi lesno mozes da si proveris na mapite. isto i so gubenjeto na vlijanieto niz svetot vo sporedba so brics.
i ne se brzaj tolku, ke dojde i toj moment koga i ako treba. sega za sega dobro i odi na rusija i vaka, zapadot e toj shto kvici i frla miljardi mesecno a gubat na sekoe mozno pole niz svetot.
Па не знам како ти сам се прогласи дека малку повеќе разбираш, ама ок, кхм.
Ако нападите врз Русија ескалираат до точка каде што раководството согледа егзистенцијална закана, без разлика дали е за нивниот територијален интегритет, воен капацитет или политичка контрола, тогаш може да го гледаат нуклеарното оружје како остварлива опција за повторно воспоставување доминација или одвраќање на понатамошната агресија.
Но, зошто Русија би користела нуклеарно оружје, кога има предност во Украина?
Не функционира тоа така, си има нуклеарна доктрина у која све е точно дефинирано...одлуките за користење на нуклеарно оружје се донесени пред време, тоа е таа доктрина. Тактичко нуклеарно оружје може да одлучи да употреби и генерал на терен у принцип. Стратешко нуклеарно е малку друга работа.
kolku sto umiraat u ukraina godisno tolku mesecno ginat od drogata sto rusija i kina im ja plasiraat vo usa sekojdnevno.
a za toa koj poveke teritorija drzi lesno mozes da si proveris na mapite. isto i so gubenjeto na vlijanieto niz svetot vo sporedba so brics.
i ne se brzaj tolku, ke dojde i toj moment koga i ako treba. sega za sega dobro i odi na rusija i vaka, zapadot e toj shto kvici i frla miljardi mesecno a gubat na sekoe mozno pole niz svetot.
1. Ја па мислев ЦИА ја носи дрогата у Америка, така ве имам читано по конспиративнине теми, али ок нека биде. Тоа ништо не мења во фактот дека Путин дозволи стотици илјади војска да загине непотребно.
2. Нигде не реков кој повеќе држи територија. него дека воопшто има инвазија и окупација на руска територија. И пак ништо.
3. Квичи Путин со закани и петпарачки видевца како летаат ракети од Русија према Европа. Нешто што од прв ден го гледаме. И пак ништо. Ајде ќе почекаме, апсолутно не ни се брза нигде.
Не функционира тоа така, си има нуклеарна доктрина у која све е точно дефинирано...одлуките за користење на нуклеарно оружје се донесени пред време, тоа е таа доктрина. Тактичко нуклеарно оружје може да одлучи да употреби и генерал на терен у принцип. Стратешко нуклеарно е малку друга работа.
Па баш тоа кажувам, како би функционирало во случај на загрозување на интегритетот на државата.
Нуклеарната доктрина на Русија ги специфицира условите под кои може да се користи нуклеарно оружје, како што е одговор на нуклеарен напад, напад со оружје за масовно уништување или агресија што го загрозува самото постоење на државата. Како што кажуваш, тактичкото нуклеарно оружје може да се користи во ситуации на бојното поле, а одлуките за нивна употреба може да бидат подецентрализирани, во зависност од ситуацијата. On the other hand, стратешкото нуклеарно оружје е поврзано со поширок национален опстанок и бара централизирани одлуки на високо ниво. Додека доктрината обезбедува структура, притисоците од реалниот свет или погрешните пресметки се уште можат да влијаат на тоа како се применува.
Не можам на сите да ви одговорам, сте претерале со цитирање и сакате да ме избркате од темава.
Па баш тоа кажувам, како би функционирало во случај на загрозување на интегритетот на државата.
Нуклеарната доктрина на Русија ги специфицира условите под кои може да се користи нуклеарно оружје, како што е одговор на нуклеарен напад, напад со оружје за масовно уништување или агресија што го загрозува самото постоење на државата. Како што кажуваш, тактичкото нуклеарно оружје може да се користи во ситуации на бојното поле, а одлуките за нивна употреба може да бидат подецентрализирани, во зависност од ситуацијата. On the other hand, стратешкото нуклеарно оружје е поврзано со поширок национален опстанок и бара централизирани одлуки на високо ниво. Додека доктрината обезбедува структура, притисоците од реалниот свет или погрешните пресметки се уште можат да влијаат на тоа како се применува.
Не можам на сите да ви одговорам, сте претерале со цитирање и сакате да ме избркате од темава.
Не туку ретко доаѓа некој отстрана, релативно неутрален и релативно незапознаен со ситуацијата... Сите сакаат да ти помогнат да не преминеш накај темната страна.
Вака гледај на овој еден аспект од војнава (нуклеарна ескалација): Зошто РФ ја сменија нуклеарната доктрина завчера? Што сменија во доктрината и како тоа корелира со скорешните настани?
Тоа се работите кои треба да си ги расчистиш, и еднаш кога ќе го направиш тоа немаш избор освен да се соочиш со реалноста дека работите воопшто не изгледаат добро. Остави ја официјалната наратива (пропагандата) од запад, и резидентните тролови со нивните „думери/мумери“ мајтапи. Погледај ги самите факти и што всушност се случува. Потоа заклучокот е логичен ако веќе не е лесен.
1. Да не се лажеме Русија моментално има бројчано предност на теренот, но не е нешто извондерно напред пред украинската страна. Ист менталитет на војување имаат и баш поради сето тоа се покажа дека Украинците со малку поддршка еве 1000 дена се бранат. Замисли какви ќе беа доколку имаа посериозни ракети на располагање, повеќе ПВО, авијација Ф16/22/35 ...
Не се сјајни Русите штом активирале војска од С.Кореа не им оди и нив нешто најдобро, но се подобри од Украинците бидејќи повеќе само произведуваат и не се премногу зависни од другите како украинската страна што е.
2. Си пишал за Иран ... Па нели гледаш дека цела таа работа е наместа. Уште пред нападот Иран ги известил С.Арабија, Турција и САД како и кога ќе дејствува, а тоа покажува дека не сакале некоја сериозна штета да нанесат бидејќи знаат дека против ударот ќе биде разорен.
Системот Arrow3 на Израелците успеа уште далеку од својата територија да уништи ирански ракети плус ловците Ф15/16/35 кои буквално со саати патролираа се до Ирак.
Не беше никаква посебна штета нанесена се гледа и од сателитските снимки. Можам да кажам дека послабиот Хезболах многу поголеми проблеми направи отколку Иран и нивните закани.
Си ме цитирал како кажувам „Oва може да го мисли само некој со целосно непознавање на реалноста на ситуацијата“. Епа и во твојов случај тоа важи. Еден факт нема во сето тоа што си го напишал.
- РФ доминира на бојното поле уште од почеток, тоа што работите одат споро (демек Украинциве се бранат) е затоа што Русите водат војна на истрошување, да ок не знаеш што е тоа ама ете пребарај и научи
- Корејци нема на фронт, а и да има, шокyp па тоа менува? Колку рекле дека има љути Корејци? 10К? И? Нинџи да не се, па 10К да направат разлика во ваква голема војна со огромен долг фронт? Нема ни 0% логика целата работа а ти не разбираш дека Корејците се псај-оп за оправдување на ескалации, давање повеќе помош на Украинците, итн
- Да Иран ги извести сите за нападот, eбaго па дури и NOTAM издадоа (гуглај го и ова), но и покрај сите најави израелското ПВО топтан со цела САД/НАТО помош не успеаа да се одбранат од иранскиот напад (и SEAD)
- SEAD не е лесно да се направи ама кога ќе се направи тогаш е counter за било кое ПВО, па и најдоброто, а не па израелското ПВО дизајнирано да се справива со летечките цевки на Хамас/Хезбалах
- секое ПВО може да се сатурира, проблемот е да имаш доволно проектили/авијација
Па нормално дека сакаат. Ова е фан клуб Путин и не се толерира различно мислење, а камоли прозападно Така да, пркоси им на заблуданите, на сркачите на пропаганда, и на оние што очи имаат ама не сакаат да прогледаат..
1. Ја па мислев ЦИА ја носи дрогата у Америка, така ве имам читано по конспиративнине теми, али ок нека биде. Тоа ништо не мења во фактот дека Путин дозволи стотици илјади војска да загине непотребно.
2. Нигде не реков кој повеќе држи територија. него дека воопшто има инвазија и окупација на руска територија. И пак ништо.
3. Квичи Путин со закани и петпарачки видевца како летаат ракети од Русија према Европа. Нешто што од прв ден го гледаме. И пак ништо. Ајде ќе почекаме, апсолутно не ни се брза нигде.
1. ne e nepotrebno. ednas zasekogas ke bide zapreno nato i site pederski igri na zapadot. ruskite teritorii ke bidat obedineti.
2. i? ginat ukrainci za zhabe u polinjata na rusija mesto da si gi branat gradovite. epten pametno toa.
3. ni na nego. si testira oruzje i vo meguvreme cel svet moze da go vidi licemerieto na zapadot. tek koga ke gi ostavat i ukraincite na cedilo kako red drugi predtoa uste povise ke se ubrza kolapsot na site polinja.
Па нормално дека сакаат. Ова е фан клуб Путин и не се толерира различно мислење, а камоли прозападно Така да, пркоси им на заблуданите, на сркачите на пропаганда, и на оние што очи имаат ама не сакаат да прогледаат..
Поголем подржавач на Путин од мене нема. Само се трудам да бидам неутрална кога треба да бидам.
Ова што го пишувам јас е најмалку западна пропаганда, не се информирам од такви медиуми. А и оваа галама околу нуклеарна војна е само уште една последица од таа западна пропаганда.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.