Исчезнати лица

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.970
Поени од реакции
7.618
Od dosegasnoto sudenje, jas gledam samo:
-zasega nema nikakov dokaz protiv tatkoto
-zasega nema nikakov dokaz protiv Palco
Sapunicata prodolzuva...
Od dosegashnovo sudenje na Forumov ima protecheno 10 Litri adrenalin i pola skopje za vinovno markirano!

A za Palcho i ostali nitu bukva!
Aj mozhebi do 2050 ce gi raschistat biografiite od site vo salata pa mozhebi ce najdat deka od Palcho Mackata se dupela so Macorot od Aleksandar!

Член од
30 ноември 2014
Мислења
160
Поени од реакции
224
Мајката пријави дека детето и е исчезнато, не киднапирано, има разлика.

Прочитај што точно се случувало, очигледно е дека си измислуваш сам работи.
Прав си. 4 дена после исчезнувањето, кажува дека се Сомнева дека е киднапирана.

Се надевам дека ќе се реши ова.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
966
Od dosegashnovo sudenje na Forumov ima protecheno 10 Litri adrenalin i pola skopje za vinovno markirano!

Aj mozhebi do 2050 ce gi raschistat biografiite od site vo salata pa mozhebi ce najdat deka od Palcho Mackata se dupela so Macorot od Aleksandar!
и кангалаот да можи да проговори ќе кажеше

1731784120405.png

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.529
Ама, како може ти да пријавиш дека детето ти е киднапирано. Одма да пишеш пост на фб дека е киднапирано.
Не пријави она, ниту пак некаде напиша дека детето е киднапирано. Пријави дека е исчезнато.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.350
Поени од реакции
113.628

Глуп си како сајла.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.088
Поени од реакции
3.834
Во обвинението стои дека таткото потпомогнал со информации кога излегувала Вања од дома за да оди на школо. Веројатно тоа ќе се докажува во наредните денови (кога е наредно рочиште??)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.350
Поени од реакции
113.628
I toa shto velish!
Samo aj ti poshto salam pameten, daj kazhi mi koj dokaz go vide ili slushna?
Уживај друже, не планирам да објаснувам за нешто што е очигледно. Слободно продолжи да бидеш тенџере.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100
I toa shto velish!
Samo aj ti poshto salam pameten, daj kazhi mi koj dokaz go vide ili slushna?
Доказ е исказот на адвокатот што го возел за Белград, Палчо му се жалел дека го следело возило со велешки таблици цел ден...и милион вакви изјави ќе има додека се стегне обрачот... Нормално дека според изјавата на адвокатот,има и доказ од обвинителот..споредување на снимки и ред други работи...
е сега што си завршил адвокатура,а не си влегол никогаш во суд, и чудна ти е постапката,тоа е друга работа.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.970
Поени од реакции
7.618
Уживај друже, не планирам да објаснувам за нешто што е очигледно. Слободно продолжи да бидеш тенџере.
Abe ne se pravam Tendhere tuku prashav seriozno!
Dali vide nekoj od vas Materijalen dokaz ili neshto slichno.

Vo sekoj sluchaj se raboti za dve poedinechni ubistva koi imaat koreni niz pola Makedonija.
I nikoj nishto ne videl, chul i sl.
A prikaznava, eden "Pameten" i trojca Budali izvrshile tolku komplicirani ubistva i dosega nitu eden materijalen dokaz na sudenjevo!

Ova sudenje e rekla kazala sudenje.
Dali imal dolgovi,dali imal stanovi i sl. Gluposti.

Pa shto i da imal dolgovi?
Pola Makedonija ima ! Ili site se ubijci?

I mene mi e zhal pred se za deteto i sakam ubiecot da ne vidi sonce nikogash ama ne odat sudenja vaka da braraat motiv vo sudnicata so denovi.
Motivot i izvrshitelot treba da go donesi Obvinitelot na pochetokot na sudenjeto i da go dokazhi v sudnica.

Последно уредено:
Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Би сакал да прашам како таа Киријаца го поврзала цитроенот со исчезнатиот Велешанец? Дали некаде била спомната марката на автомобилот, или Власите идат фабрички со способност за комуникација со подземниот свет?

По која логика, дури и високоинтелегентно лице, би го поврзал исчезнувањето на младо девојче од Скопје со изчезнувањето на рандом Велешки пензионер?

Или овде нешто смрди, или некој Влах да ни каже кои црни магии ги поседуват етнички и како и ние да се здобиеме со истите.

Член од
16 ноември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Во врска со прашањето кој го известил Гоце, таа рече дека го известила мајка му Кираца. - Зорица ја контактирала, ѝ пишала порака, она помислила дека Гоце може да помогне во ситуацијата со своите познанства, рече таа.

Ова го изјавува мајката на Александар. Значи Зорица ја контактирала Кираца, не Александар. Они знаеле дека Гоце има луѓе и го искористиле да им помогне во истрагата. А многу е веројатно паничниот напад на Гоце, да е масло на Кираца, пошто како што гледаме тој може да е избувлив и лесно можат да го испровоцираат.
Автоматски споено мислење:

Прашана што конкретно Гоце помагал, таа одговори во сѐ.

- Бараше снимки на камери, сите се движеа, се гледаше каде имаше камера, менувачница, фризерница... Многу брзо првиот ден и полицијата и ние сфативме дека нема камера што ја фаќа Вања, рече таа.

Прашана дали дошле Гоце и другите што му помагале до некоја констатација, таа одговори дека доколку имало нешто сомнително сите се собирале за консултација, додавајќи дека по два дена довербата во полицијата максимално ја изгубиле.

Следново е од Кираца:

Дополни дека го побарала Гоце за помош.- Му кажав на Гоце да помогне, затоа што знам дека Саше е многу мирен, повлечен, тој е родител и дека во тие моменти родителите поинаку размислуваат, не ќе може да резонираат како што треба. Гоце е помангуп, рече таа.

Образложи дека Гоце влегувал по кафулиња, по распаднати куќи во Дебар, ја барал пешки.

Во одреден момент, како што рече, сподели дека се посомневале дека девојчето се губи во зградата.

- Дури во еден момент ѝ рече на Зорица дали Вања спиела дома, на што таа одговори потврдно, и ја расчисти таа околност, рече таа.

Сведочеше дека два дена биле фокусирани за движењата пешки околу зградата, а третиот ден се фокусирале на движењето на возилата при што забележале сомнително возило дека тргнува пред зградата по што разбравме дека го нема Панче Жежовски.

- Мислевме дека тој ја земал, ја однел негде надвор, рече таа.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ова значи дека роднините и пријателите си правеле една своја паралелна истрага. Значи не само Александар и Гоце. Учествувале Кираца, мајката на Александар, Зорица, стрината на Зорица, сестрата на Александар, внукот ...

Како е тоа возможно да тврдат не се познаваат воопшто, а симоќа во судница Палчо испрашувал СВЕДОЦИ со МНОГУ ЧУДНИ ПРАШАЊА - ДАЛИ сведокот чул дека, тој (Палевски) БИЛ ОЧУВ НА ВАЊА?" И „ДАЛИ АЛЕКСАНДАР БИЛ ОСНОВАЧ НА ПАРТИЈАТА ДЕСHA"!?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.398
Поени од реакции
9.020
По се изгледа сите се вмешани, и обвинети и сведоци, цели фамилии, изгледа влашката магија дејствувала во погрешна насока.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.431
Поени од реакции
4.170
Штом видов името на мајката на кумот дека е Кираца и дека таа сведочела дека ги поврзала работите одма знаев дека е Кираца фершпед. Кога Камчев и Мијалков и ги собраа акциите и парите(ко на многу други) оваа имаше 2 стана во една зграда кај што поминував добар дел. Едниот го ренташе, другиот живееше. Кога и дојде извршител да собере работите(а и можеби станот да и го зеде) ја соѕида вратата за викенд и направи друга во плакарот од соседниот стан. Фаците на полицијата и извршителот кога дојдоа требаше да се овековечат со слика, бараат врата со бројче и гледаат тазе избетониран ѕид. Го пребараа тој станот што беше изнајмен и не ја надоа вратата, си испија кафе полицајците, се врткаа и си отидоа. Си заборавија полициски јакни со се идентификации, налози и документи. После некој час се вратија кога отишле кај друг и сфатиле немаат документи. Ете тоа ти е МВР. А оваа Кираца е се само не некој добронамерен детектив и кумашинка.
:pos:
Монти Пајтон сценарио

Kajgana Shop

На врв Bottom