Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572

Автоматски споено мислење:

@Vanlok не е се така црно. Има и позитивни примери :
Прегледај го приврзокот 435213
Сите работи јасно покажуваат дека лудаците се сегрегираат кај демократите...
Инаку џабе ќе и била промената на парадигма, ако претходно ја осакателе со „промена на пол“ (читај, ако ја направиле осакатена жена без гради и полови органи, со тешки хормонални поременетувања).

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.844
Поени од реакции
40.422
Screenshot_16.png

Screenshot_15.png

Да не се лажеме, ние може да се смееме овде колку сакаме на овие фрикови, ама истиве фаци ги има и кај нас со истиве размислувања. Па пола членство на Левица е вакво забегано почнувајќи од Димитар Апасиев, што мислите нема да се збори на овие теми и кај нас еден ден?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.812
Поени од реакции
26.884
Драги другари еве и кај нас полека доаѓа високата западна култура под покровителство на големата мајсторка Марина Абрамович.
По новиве NWO вредности ова сега се смета за креативност и рециклирање стари предмети.
FB_IMG_1731769185656.jpg

Дисклејмер :
Пред да ме нападнете дека сум верник, поп, калуѓер... да ви кажам дека не сум ништо од тоа и дека ни близу не живеам скромен, културен и поданички живот со вртење образи на непријатели. Одамна знам дека ќе фатам џенем. Но за некои работи треба да се има граница.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.852
Не знам зошто воук? Девојкава се занимава со рачна изработка, не разбирам што е воук.
Screenshot_20241116_162404_Instagram.jpg

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.812
Поени од реакции
26.884
Ако не сте знаеле и ние сме во тек со времето и придобивките од ЕУ и НАТО.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.826
Поени од реакции
50.059
Прегледај го приврзокот 435237

Прегледај го приврзокот 435238

Да не се лажеме, ние може да се смееме овде колку сакаме на овие фрикови, ама истиве фаци ги има и кај нас со истиве размислувања. Па пола членство на Левица е вакво забегано почнувајќи од Димитар Апасиев, што мислите нема да се збори на овие теми и кај нас еден ден?
мудрите азијци одамна установиле :

https://en.wikipedia.org/wiki/Sanpaku

According to traditional Chinese and Japanese face reading, the eye is composed of two parts, the yin (black, iris and pupil) and the yang (white, sclera). The visibility of the sclera beneath the iris is said to represent physical imbalance in the body, and is claimed to be present in alcoholics, drug addicts, and people who over-consume sugar or grain.[4][5] Conversely, the visibility of the upper sclera is said to be an indication of mental imbalance in people such as psychotics, murderers, and anyone rageful. In either condition, it is believed that these people attract accidents and violence.[3]

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.242
им смрзна гомцето со победата на Трамп, на сите овие идеолози на даљинско што работат

Член од
22 август 2022
Мислења
613
Поени од реакции
1.904
@PROROKOT што мислиш за ова? Дали има простор за жени свештеници или ова е поредниот воук потег кој еманира од запад?

Некако не иде жена да биде поп, јас сум релативно либерален ама комон сенс треба да се има.
На теми жена и религиозна заедница неодамна правевме муабет во друштво. По мое, единствена логична препрека би била оддалечувањето на жената од нејзините потенцијални идни обврски како сопруга и мајка, односно по некое време истите би биле препрека целосно да се посвети на црквата колку што еден духовен водач треба.

Ако се водиме според Библијата, Господ да сметал дека жената не може да го шири Евангелието, не би била Марија Магдалена прва на којашто ѝ се обзнанило Воскресението. А интересен момент е тоа што американската/западна поп култура изградиле лош имиџ за истата, правејќи ја блудница иако никаде не пишува такво нешто. Интересно, зошто баш тој лик и зошто црквата не излегла отворено да се пожали или побара каква било цензура? Зборувам за западни е цркви.
Црквата некогаш, можеби без таква намера но така се манифестира однадвор, знае да е понепријателски настроена кон жените, минимизирајќи ги нивните дела.

За жена и црква, можам да зборам како некој што во 2 различни држави има литургиски живот. Жените се многу важен момент во распространување и сочувување на адетите и животниот стил по начела на верата. Знам по себе. На пример на служба некогаш доаѓаат искушеници од други вери. Додека стигне до свештеник да праша, попрво оди кај жена да се информираат отколку кај машко. И мажи и жени. Жени организираат, жени договараат, поставуваат празнична софра и слично. Но, очигледно тоа е најдобриот начин да бидат вклучени во тоа водење и распространување.

Но, мислам дека свештеник треба да биде маж. Пример, нашиот мајчински инстинкт некогаш знае да нѐ измами, да направи да сочувствуваме кога треба да чуваме и браниме.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.060
Поени од реакции
5.242
Драги другари еве и кај нас полека доаѓа високата западна култура под покровителство на големата мајсторка Марина Абрамович.
По новиве NWO вредности ова сега се смета за креативност и рециклирање стари предмети.
Прегледај го приврзокот 435431

Дисклејмер :
Пред да ме нападнете дека сум верник, поп, калуѓер... да ви кажам дека не сум ништо од тоа и дека ни близу не живеам скромен, културен и поданички живот со вртење образи на непријатели. Одамна знам дека ќе фатам џенем. Но за некои работи треба да се има граница.
Во однос на „уметноста„ која тета Марина ја практикува, а тоа е „балсамирање„ човечки и животински тела и нивно изложување како музејски/уметнички експонати, преку кои се слават смртта и нејзиниот татко, ова со куклата му доаѓа како најнезлобливо нешто, сторено од нејзина страна...

Ама секако дека сме, без сомнение....штом една држава влезе во наддржавна структура, како ОТАН и/или ЕУ, истата таа држава станува „порозна„ на туѓи у дебело платени структури, кои и‘ „помагаат„ на тазе внесената држава да ги фати и одржува трендовите од државите кои се веќе „модернизирани„ со сите зла, кои човечкиот демонски опседнат ум може да ги смисли...

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.812
Поени од реакции
26.884
Во однос на „уметноста„ која тета Марина ја практикува, а тоа е „балсамирање„ човечки и животински тела и нивно изложување како музејски/уметнички експонати, преку кои се слават смртта и нејзиниот татко, ова со куклата му доаѓа како најнезлобливо нешто, сторено од нејзина страна...

Ама секако дека сме, без сомнение....штом една држава влезе во наддржавна структура, како ОТАН и/или ЕУ, истата таа држава станува „порозна„ на туѓи у дебело платени структури, кои и‘ „помагаат„ на тазе внесената држава да ги фати и одржува трендовите од државите кои се веќе „модернизирани„ со сите зла, кои човечкиот демонски опседнат ум може да ги смисли...
Што е пораката на сликава освен нигерско силување на белкињи ?

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Kajgana Shop

На врв Bottom