Temu (Тиму) - Македонија

Член од
25 октомври 2023
Мислења
14
Поени од реакции
5
Само еден производ нешто што не тежи многу ако решам да купам има бесплатна достава?

Пример ова да го нарачам
https://share.temu.com/Iy0HLLMEMYA
Не можеш да го порачаш додека не го исполниш минимумот за нарачка а тој е 600 или 900 кај сите е различно.. Значи кога би порачал плус некој производ што би стигнал до таа сума тогаш ќе ти ги испратат, и на тоа не плаќаш достава без разлика колку производи ќе порачаш. Ама сите како и да е ќе ти стигнат одеднаш а не одделно.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.642
Поени од реакции
8.073
ЕУ започнува истрага

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Две недели откако ја направив нарачката и веќе пишува дека е кај наша курирска служба

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.642
Поени од реакции
8.073
Не можеш да го порачаш додека не го исполниш минимумот за нарачка а тој е 600 или 900 кај сите е различно.. Значи кога би порачал плус некој производ што би стигнал до таа сума тогаш ќе ти ги испратат, и на тоа не плаќаш достава без разлика колку производи ќе порачаш. Ама сите како и да е ќе ти стигнат одеднаш а не одделно.
Да го заприметив ова. Кај мене бара нарачката да биде минимум 1.100 денари. Доста глупо.

Е сега ако ништо друго не ти е потребно месецов да нарачуваш освен тоа што си го барал и си нашол ќе треба да нарачуваш плус работи што може нема да ти требаат.

Или пример ако сакаш да нарачаш USB C кабел ќе треба да нарачаш куп кабли само да ја достигнеш сумата што ја бара :icon_lol: . Те условуваат ако сакаш од Тему да купиш да мора да нарачуваш одеднаш куп работи.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.821
Поени од реакции
23.163
Да го заприметив ова. Кај мене бара нарачката да биде минимум 1.100 денари. Доста глупо.

Е сега ако ништо друго не ти е потребно месецов да нарачуваш освен тоа што си го барал и си нашол ќе треба да нарачуваш плус работи што може нема да ти требаат.

Или пример ако сакаш да нарачаш USB C кабел ќе треба да нарачаш куп кабли само да ја достигнеш сумата што ја бара :icon_lol: . Те условуваат ако сакаш од Тему да купиш да мора да нарачуваш одеднаш куп работи.
Pa poracaj od aliexpres ili ebay ili od pojma nemam kade, eden kup gi ima. Tamu gi nemas tie ogranicuvanja, ne deka mora bas od Temu da naracas.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.642
Поени од реакции
8.073
Pa poracaj od aliexpres ili ebay ili od pojma nemam kade, eden kup gi ima. Tamu gi nemas tie ogranicuvanja, ne deka mora bas od Temu da naracas.
Па да ама секаде еден исти производ може да е различна ценава а на Temu гледам имаат сега периодов доста евтини цени за секакви мали работи.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
360
Поени од реакции
607
Od kaj zenata na facebook ,,vaznata misterija e otkriena,,
Screenshot_20241116-121358_Facebook.jpg
Aleluja! Hahahahaha

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.821
Поени од реакции
23.163
Па да ама секаде еден исти производ може да е различна ценава а на Temu гледам имаат сега периодов доста евтини цени за секакви мали работи.
E jbg, zatoa i se poeftini, radi postarinata so ne e presmetana vo cenata. Bilo kako bilo, taa im e politikata, ako vi odgovara poracvajte, ako ne imas drugi opcii.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.642
Поени од реакции
8.073
E jbg, zatoa i se poeftini, radi postarinata so ne e presmetana vo cenata. Bilo kako bilo, taa im e politikata, ako vi odgovara poracvajte, ako ne imas drugi opcii.
Само не ми е јасно зошто сите имаат различен лимит сума на нарачка.? Зошто кај некој е помала а кај некој поголема?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.821
Поени од реакции
23.163
Само не ми е јасно зошто сите имаат различен лимит сума на нарачка.? Зошто кај некој е помала а кај некој поголема?
E to vidis pojma nemam. Jas ne ni vidov kaj mene kolkava bese. Najdov nekolki raboti sto mi trebaja i gi kliknav, ne se ni zamarav iskreno, najverojatno uste so prviot proizvod go ispolniv uslovot za free shipping. Bitno mi bese preku paypal da mozam da platam i sega si cekam. Ne ni imam provereno ni do kaj se, ni so se.

Kajgana Shop

На врв Bottom