K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,5%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 190 32,4%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,7%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 75 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,1%

• Вкупно гласачи
    587
Член од
19 август 2010
Мислења
3.959
Поени од реакции
9.591
Nema logika da se tepaat Pereira i Jones vo teska, apla disrespect za cela divizija. Ako sakate da se tepate za legacy ili za bilo sto drugo... ajde vo poluteska kade sto i dvajcata pripagjate.
Likov veli... "ne mi nosi nisto borbata so Aspinall" a posle veli "pre bi se borel so Pereira". A sto ti nosi pa Pereira vo toj slucaj?

Ok, jas go razbiram donekade. Covekot ima 37 godini i razbirlivo e da razmisluva na toj nacin. To sega si gleda samo borbi koi sto mu nosat tezina. No no tezina vo teskotija, tuku protivnici so ime i status. Aspinal nema status kako Stipe, let's face it.

E sega da se prefrlime od drugata gledna tocka... A toa e Fan-favorite fight option- JJ vs Aspinall. Toa nie navivacime go sakame, a i pretstavuva najlogicna varijanta, no ne i za statusot na Jones.

Mora da razberime... Toa se kalkulacii koi gi pravi covek koj vsushnost vleguva vo ring i gi prevzema site rizici so toa. Zatoa Aspinal e protivnik so koj Jones ima poveke sto da izgubi.
Или накратно , Џон се плаши од Аспинал и не верува во можноста дека ќе го тепа. Да беше обратно без проблем ќе ја прифатеше борбата, ќе го победеше новиот крал и ќе ги запушеше сите со тоа. Вака не може никако да избега од статусот на калкулант и пичкица. Ако така размислува треба да се повлече и да не замара више. Не може да браниш статус со тоа што ќе бираш некоја пичкаста борба на четири години која тебе ти одговара. Или ако сакаш да бидеш активен ќе се бориш со новата крв која доаѓа и доминира. На крај краева на пресот Дејна кажа дека за победникот од Џон и Стипе следен е Аспинал.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
865
Поени од реакции
1.128
Ова со Џонс и Дана ми е преку кур дојдено, брате, знаеме си бил јак, паметно ги бираше порано борците, сега ти нејќеш да се бориш, добро друже.... не си ти крив, туку газдава е за по муцки тепање и в газ ебање што не ти го одзема појасот.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.959
Поени од реакции
9.591
Што зборуваш бре, кои борци паметно ги бирал?
Види кого се има победено ликот!
Сега друже, сега паметно бира, не низ кариера. Сега е најголема плачипичка. Гарантирам, доколку Аспинал не беше комплетен борец, односно да не беше паралерно добар у партер, комотно ќе ја прифатеше борбата, као што направи со Гане. Овака вутра. Затоа е и пиченце и го навлече гневот на најголемиот дел од ММА фановите.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.639
Поени од реакции
4.478
Сега друже, сега паметно бира, не низ кариера. Сега е најголема плачипичка. Гарантирам, доколку Аспинал не беше комплетен борец, односно да не беше паралерно добар у партер, комотно ќе ја прифатеше борбата, као што направи со Гане. Овака вутра. Затоа е и пиченце и го навлече гневот на најголемиот дел од ММА фановите.
Ако наместо Гане, да беше Аспинал на тоа место со појасот, Џонс ќе се бореше против него. Во оваа ситуација јасна ми е политиката на Џонс.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.959
Поени од реакции
9.591
Ако наместо Гане, да беше Аспинал на тоа место со појасот, Џонс ќе се бореше против него. Во оваа ситуација јасна ми е политиката на Џонс.
Eпа како Аспинал да дојде до појасот кога овој изиграва шизик? Човекот поштено си се бори да дојде до целта, атрактивен ги руши ко кугли. Реално што направи повеќе Топурија пред Аспинал за да добие напад на титула? По мене не е за правдање Џон.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.262
Поени од реакции
8.602
Не ги обвинувам луѓево, долги периоди на layoff имаше Џонс, забораваат како изгледаше во врвот. :)

Ми текнува на борбата против Ентони Смит, не се сеќавам некој да изгледал појезиво во некоја борба од Џонс во таа борба. Практично од втора рунда па натаму, Џонс можеше да ја заврши at will, ама се одлучи да го измачува до крајот, конкретно кажано. Некаде на средина од борбата, Херб Дин ја прекина рундата, го тргна Џонс на страна и му рече, Jon, leave those techniques, please. :)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.639
Поени од реакции
4.478
Eпа како Аспинал да дојде до појасот кога овој изиграва шизик? Човекот поштено си се бори да дојде до целта, атрактивен ги руши ко кугли. Реално што направи повеќе Топурија пред Аспинал за да добие напад на титула? По мене не е за правдање Џон.
Најголем фан сум на Аспинал верувај :)
Ама Џон Џонс има и друга титула што очигледно сака да ја задржи и после кариерата. Сака да ја освои титулата во тешка од гоатот... Стипе.
Пак ќе речам ... не мислам дека му се плаши на Том.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.959
Поени од реакции
9.591
Најголем фан сум на Аспинал верувај :)
Ама Џон Џонс има и друга титула што очигледно сака да ја задржи и после кариерата. Сака да ја освои титулата во тешка од гоатот... Стипе.
Пак ќе речам ... не мислам дека му се плаши на Том.
Во ред, ама па и не дава некои знаци дека сака да влезе во ринг со Аспинал, мене тоа највише ме нервира. Него одговорите му се во контекст дека не сака борба со него, као не заслужил, и такви некои изјави што ми се педерски. Иначе легитимно е да се бори со Стипе нема збор, ама и тоа е некако дискутабилно со оглед на тоа дека Стипе е веќе одамна надвор од прајм и има 42 години.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
865
Поени од реакции
1.128

Типот страда од супермен синдром, а воедно е и најголема кукавица. Што е проблемот да се тепа со Аспинал како најдобар од сите останати борци во таа категорија? Што ја силува категоријата и го држи појасот и не се тепа?Многу некако привилегии има кај главниов на УФЦ. :)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.639
Поени од реакции
4.478
Во ред, ама па и не дава некои знаци дека сака да влезе во ринг со Аспинал, мене тоа највише ме нервира. Него одговорите му се во контекст дека не сака борба со него, као не заслужил, и такви некои изјави што ми се педерски. Иначе легитимно е да се бори со Стипе нема збор, ама и тоа е некако дискутабилно со оглед на тоа дека Стипе е веќе одамна надвор од прајм и има 42 години.
Типот страда од супермен синдром, а воедно е и најголема кукавица. Што е проблемот да се тепа со Аспинал како најдобар од сите останати борци во таа категорија? Што ја силува категоријата и го држи појасот и не се тепа?Многу некако привилегии има кај главниов на УФЦ. :)
Не велам со сигурност дека ќе прифатеше борба со Аспинал, но да не го дисаше Аспинал од сам старт интензивно на нет, можеби и ќе прифатеше да се бори со него.
Ликов има грд карактер, то ни е јасно на сите. Нискотуражен е и одма прави драми, преосетлив е на туѓи мислења и лесно се пали. Том апла го дисаше, она ААААПЛАА! Мое мислење е дека имаше шанси да се деси борбава, но сега можам да претпоставам како Џон размислува.. „Се правиш курнас.. е сега ќе почекаш за борба со мене„

Член од
26 јануари 2020
Мислења
865
Поени од реакции
1.128
Не велам со сигурност дека ќе прифатеше борба со Аспинал, но да не го дисаше Аспинал од сам старт интензивно на нет, можеби и ќе прифатеше да се бори со него.
Ликов има грд карактер, то ни е јасно на сите. Нискотуражен е и одма прави драми, преосетлив е на туѓи мислења и лесно се пали. Том апла го дисаше, она ААААПЛАА! Мое мислење е дека имаше шанси да се деси борбава, но сега можам да претпоставам како Џон размислува.. „Се правиш курнас.. е сега ќе почекаш за борба со мене„
Ама на која основа се курнази? Ај Переира со Анакалаев ИМА ПРАВО ПОШТО ПОТОПИ НЕ ЗНАМ КОЛКУ ДУШИ ВО НЕПОЛНА ГОДИНА. Овој ЏОНС освен жена му што ја тепаше дома ,стероидите не се земени навреме??

Член од
29 март 2013
Мислења
4.639
Поени од реакции
4.478
Ама на која основа се курнази? Ај Переира со Анакалаев ИМА ПРАВО ПОШТО ПОТОПИ НЕ ЗНАМ КОЛКУ ДУШИ ВО НЕПОЛНА ГОДИНА. Овој ЏОНС освен жена му што ја тепаше дома ,стероидите не се земени навреме??
Не, зборувам за потенцијалниот став на Џонс кон Аспинал. Во смисла „Штом ме толку ме дисаш и се правиш курназ на нет, никад нема да добијаш шанса„
И Стипе да правеше Јутјуб рилови во кои го трола Џонс и тој немаше да ја добие шансата.

Kajgana Shop

На врв Bottom