K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,5%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 190 32,4%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,7%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 75 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,1%

• Вкупно гласачи
    587

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
164
Поени од реакции
141
Сакам Џоунс да загуби:
Без срам бега од Аспинал, неколку пати низ неговата кариера е фатен како користи стероиди, вози кола под дејство на алкохол и уништува туѓи животи, загуби од Рејес.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.639
Поени од реакции
4.478
Не мислам дека бега од него лично оти му се плаши. Мислам дека го избегнува бидеќи со победа над Стипе кај голем дел од фановите ќе добие екстра поени, бидеќи го победува GOAT-от.
Победата над Аспинал ќе му биди само како победа над нареден противник, нешто како додаток во низата, али ништо од легаси страна. Ако ме разбираш ... ? :)

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
164
Поени од реакции
141
Не мислам дека бега од него лично оти му се плаши. Мислам дека го избегнува бидеќи со победа над Стипе кај голем дел од фановите ќе добие екстра поени, бидеќи го победува GOAT-от.
Победата над Аспинал ќе му биди само како победа над нареден противник, нешто како додаток во низата, али ништо од легаси страна. Ако ме разбираш ... ? :)
Знам дека нема психички страв кај него во вакви моменти, ама човекот не се крие од тоа дека буквално го избегнува. Аспинал држи најкратко време во октагонот, ги има победено повеќето борци во топ 10, освои интерм појас и го одбрани истиот појас. Џоунс живее во некој негов свет каде што мисли дека е поголем од спортот.
Пехера - Џоунс ќе беше јака борба само ако не се повредеше и си завршеше се останато по ред. Вака не е фер спрема Аспинал, Анкалаев итн. Плус, Џоунс сам тврди дека му требале 3 години за да стане природен тешкаш, на Алекс сигурно ќе му треба една. Колку и да е голем, ќе му треба време за да ја зачува брзината и да се чувствува исто како претходно. А и да се случи, гарантирам дека Џоунс одма ќе влезе во клинч и ќе проба да го бутне. Е сега, ако Пехера некако победи, тоа ќе го стави на GOAT левел над ГСП.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
164
Поени од реакции
141
1capture.PNG

„Дејна, ако не копам очи, нема шанси да го победам славниот Стипе!“
- „Нема проблем, Џони. За тебе сите правила ќе ги искривиме. Само ти да победиш и да го оправдаш куропушењето што ти го удрив годинава. Циган мој најубав.“

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
It's Charles Oliveira fight week!!

Каки Џон Џоунс, каки Стипе Мотич ова е main евентот.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
164
Поени од реакции
141
Capture1.PNG Capture2.PNG

Отварам инстаграм и што да видам. Ова веќе не е ни „рекламирање на борбата“. Џон Џоунс е официјално пичка и уште поголем циган од тоа што беше.
Никогаш нема да биде GOAT.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.639
Поени од реакции
4.478
Член од
19 август 2010
Мислења
3.959
Поени од реакции
9.591
Прегледај го приврзокот 435226Прегледај го приврзокот 435227

Отварам инстаграм и што да видам. Ова веќе не е ни „рекламирање на борбата“. Џон Џоунс е официјално пичка и уште поголем циган од тоа што беше.
Никогаш нема да биде GOAT.
Најголема пичкетина од цел УФЦ. Мајмун, сака да биде активен 100 години у ростер без да се бори. Тоа ти е ко Волк да избегнуваше борба со Топурија и да викаше дека не заслужува да му даде борба, само за да остане на врвот. Разочарување тешко е наркишов.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
Ја по донекаде се согласувам со него, освен моментов со ракавиците.
Тоа ми е тотално без врска што ги сменија ракавиците на цела карта, ма да и на останатите најверојатно ќе им одговара.
Али дека дечкото е GOAT и дека апослутно нема што на некој веќе да докажува, во право е.
Ништо нема да му донесе борба со Аспинал, ете го, на последното интервју си кажа дека доколку го победи Стипе ќе ја векејтне титулата и нека си ја земе Аспинал.
Да не заборавиме дека ова не е негова дивизија и дека многу подобра борба ќе биде после ова да се тепа со Переира него со Аспинал.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.639
Поени од реакции
4.478
Ne mozev da spodelam edno video, bese postirano vo zatvorena grupa.
JJ odbiva intervju od pricina so novinarot bil blizok so Aspinall i demek znael kakvi prasanja go ocekuvaat.
E ova e apla pussy move, e so ova dokazuva deka vsusnost go izbegava, a ne deka ne mu nosi nisto borbata.

Член од
23 август 2024
Мислења
379
Поени од реакции
723
GOAT може да биде само еден а тоа е GSP. И тоа ако се рачуна само UFC. Ако се рачуна и Pride тогаш е е Федор. Џон Џонс мене лично ми е крајно одбивна фигура, и тоа без сите скандали кои ги пратеа, онака како лик не го варам. Многу би сакал да изгуби од Стипе, иако не верувам дека тоа ќе се случи.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
164
Поени од реакции
141
Ќе го оставел појасот... Па за што да се тепа Перера? За БМФ појас? Дај не ме заебавај. Јас да сум Перера со Џоунс се борам исклучиво за тешкиот појас - сакам да бидам најдобар во три категории. Ама тоа нема да се случи, бидејќи за тоа треба Џоунс да го победи Стипе, па после Аспинал (што ја одбрани својата титула), а очигледно е дека Џоунс избегнува да влезе во октагон со Аспинал.
Со вакви глупости, човеко може да помисли дека Џоунс бегаше и од Нгану.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.639
Поени од реакции
4.478
Ќе го оставел појасот... Па за што да се тепа Перера? За БМФ појас? Дај не ме заебавај. Јас да сум Перера со Џоунс се борам исклучиво за тешкиот појас - сакам да бидам најдобар во три категории. Ама тоа нема да се случи, бидејќи за тоа треба Џоунс да го победи Стипе, па после Аспинал (што ја одбрани својата титула), а очигледно е дека Џоунс избегнува да влезе во октагон со Аспинал.
Со вакви глупости, човеко може да помисли дека Џоунс бегаше и од Нгану.
Nema logika da se tepaat Pereira i Jones vo teska, apla disrespect za cela divizija. Ako sakate da se tepate za legacy ili za bilo sto drugo... ajde vo poluteska kade sto i dvajcata pripagjate.
Likov veli... "ne mi nosi nisto borbata so Aspinall" a posle veli "pre bi se borel so Pereira". A sto ti nosi pa Pereira vo toj slucaj?

Ok, jas go razbiram donekade. Covekot ima 37 godini i razbirlivo e da razmisluva na toj nacin. To sega si gleda samo borbi koi sto mu nosat tezina. No no tezina vo teskotija, tuku protivnici so ime i status. Aspinal nema status kako Stipe, let's face it.

E sega da se prefrlime od drugata gledna tocka... A toa e Fan-favorite fight option- JJ vs Aspinall. Toa nie navivacime go sakame, a i pretstavuva najlogicna varijanta, no ne i za statusot na Jones.

Mora da razberime... Toa se kalkulacii koi gi pravi covek koj vsushnost vleguva vo ring i gi prevzema site rizici so toa. Zatoa Aspinal e protivnik so koj Jones ima poveke sto da izgubi.

Kajgana Shop

На врв Bottom