Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.932
Не е за трчањето работата туку за куроболието што го има Рашфорд, противнички играчи поминуваат на метар од него овој ноншалантно си џогира споро темпо.

Некој си ја завршил работата знае дека ако го стави лево ке му го поремети системот за прес.
Еве му шанса нема да има многу дефанзивни задачи како 9ка па нека покаже дали е за во Јунантед или не има 6 месеца.
One last d(ch)ance, а? :pos:

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.653
Едноставно е. Треба да биде предводник, пример за помладите. Ако веќе дошол до топ 3 плати во цела екипа, најмалку што може да направи е да биде барем меѓу најдобрите 5 на теренот.
Баш тоа реков погоре или пред некоја стрсна, не бива лидер и главна карика од него, поради некои карактеристики. Едниставно не ги достигна очекувањата.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
871
Поени од реакции
1.143
Како што расте платата, растат фудбалските и физичките способности или ? За 700к две утакмици треба да игра или како?

Дали тоа значи тие со помали плати треба помалце да трчаат?

За тие што не разбираат што прашувам, не го бранам Рашфорд, не ми е јасна корелацијата меѓу пари и трчање.
Корелацијата е дека побудалеле со плативе, а се однесуваат ко малолетнички во или пред ПМС. Како што му се пружи шанса да игра во ваков клуб, покажа дека нема доволно силен карактер и мотивација за да оди нагоре и да се зборува за него рамо до рамо со легенди некои. Си има некоја комфор зона поврзана со супер мен синдром дека никој нема ништо да му можи пошто цела Англија само најдува оправдувања зошто тој потфрла. Кратко јасно и концизно.

А мене како обичен смртник пред мизерен екран само едно ќе речам, мене овој в сала да ми е и да ми џогира вака, че го ногирам и мрш дома, па не вака професионален фудбал.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.538
Не може да биде субјективно, кога излага Рој Кин и ти вика дека Рашфорд како играч не дава 100%. Пак ке кажам, не ми требаат табели, имам видеа од ова. И ова не може ниту еден тренер, табела, формација или повреда да го оправда незалагањето, бегање од дуели, повлекување од 50-50, никаква волја да влезе физички во дуел да земе топка. Ликот свесно избра репрезентација, на која не беше стартер ниту еднаш чинам, за да потоа се оперира, свесно знаејки дека ке пропушти 2-3 месеци од сезона за клубот. Шо ја направи истата грешка летово, нешто што чинам дека и ке го чини шут карта од клубот.

Можам да прифатам играч да не знае да игра одбрана добро, ама не можам да прифатам да го гледа противничкиот играч како прави кругови околу него. Не сум толку патитечен да вадам видеа за да долован поента, ама ова често е видено од Рашфорд. E, oва не го можам и никој не може да ми докаже дека ова е нормално, и дека има причина ова да (не) го прави.

Спореди го со ова, и ке ти стане јасно зошто Јунајтед е со години зад некои екипи.

Kasha popara. Ko prvo kako ne e subjektivno koga kazuvas mislenje na eden covek :D i toa Kin koj ti e zaglaven vo 2000 godina, Ser Aleks samiot go ima kazano toa vo biografijata negova, kolku i da go obozavam kako igrac i imam negov dres od vremeto, 90% od izjavite so gi dava otkako stana pundit mu se serenje vrz united. Ne najdov kaj go kazal toa skoro, ama kako i da e sega toa mu e rabota za da ostane relevanten za zal. TBF i jas ne bi daval 100% da si igra kurtasak menadzerot so mene. Vtoro, ozbilen li si za muabetov so reprezentacija? Pa koj eden fudbaler vo svet bi odbral namerno da propusti natprevaruvanje sto se igra ednas vo 4 godini i na edna raka se broi kolku pati u kariera moze da igra vo nego? Od site raboti do sega ova ti bese ubedlivo najglupa poenta :aplauz: ne pamtam kolku igrase ama toa ti e sautgejt, i na svetskoto ne igrase iako im bese eden od najdobrite igraci.

Za odbranava te razbiram i se soglasuvam i mene me napinja nenormalno mnogu. Ne razbiram zasto ne go pravi ova, moe mislenje e deka se instrukcii posto treneri znaat da im kazuvaat na napagaci da ne vlagaat vo dueli da stojat na noze t.e da ne riskiraat za da mozat da idat na kontra ako treba. Mozebi sum greska i e pickica posto znae deka e nub vo odbrana i nejke da ispaga majmun u vakvi situacii. Odbrana mu e ubedlivo najlosa strana, iako ova so diaz go ima on praeno mn pati. Vo isto vreme ne prifakam deka junajted e nazad so godini radi toa so ne trcal kriloto u odbrana i ne sfakam kako ova ti e glaven argument protiv igrac koj glavna zadaca mu e da dava golovi i da asistira. Pak ke ti kazam prelesno e da se pluka na individualci vo utepaniov nepostoecki sistem na ten hag sto ne imase vo relegaciska forma povekje od 18 meseci, ili pak da se stavaat na piedestal igraci ko garnacho samo posto trcaat ko muvi bez glava cel mec. Eve konecno iame trener, neka projde nekoj mesec dva da gi razigra igracive pa da vidime dali vistina bilo do niv ili ne. Dokolku ne se uklopi prv ke kazam deka treba da si odi i parite da se investiraat na dr igrac. Moeto mislenje go znaes, zdravje ke se vratime na muabetov i kje go praime pak.

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.533
Поени од реакции
66.087
Исто како во првиот клип додека водевме против челзи си трчкараше никаков притисок да направи ништо буквално ништо, заради тоа очи несакам да му видам што поскоро продавање тоа подобро и не се само тие ситуации има премногу кај што не се замара. За 350 илјади фунти неделно треба да ора а глупакот племе ѓупско си џогира .. Па го бранаат не му била погодена позицијата многу му ја менувале па многу формации биле сменети не му одговарало.. Сега под Аморим ќе сме го виделе вистинскиот Раши .. кур ќе скрши. Само тој остана од Погба , Лингард, и Санчо .. раперите. Па кога ќе го видам со звучникот во рака ми се повраќа.
А бе да се само овие два случаја. Против Порто го извади на полувреме, зашто за ниту еден центаршут не помогна на бекот. Ама да веруваме дека не сакал да испадне глуп, и дека тренерот му кажал да не се замара, дур ни даваат голови од нафрлени. Го нема ова "залагање" во никакви табели, затоа таква амнезија владее.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.357
Поени од реакции
113.681
moe mislenje e deka se instrukcii posto treneri znaat da im kazuvaat na napagaci da ne vlagaat vo dueli da stojat na noze t.e da ne riskiraat za da mozat da idat na kontra ako treba.
Не постои ваква инструкција од ниту еден тренер. Човекот едноставно не игра одбрана и не се залага доволно.

Член од
29 октомври 2023
Мислења
450
Поени од реакции
627
Како што расте платата, растат фудбалските и физичките способности или ? За 700к две утакмици треба да игра или како?

Дали тоа значи тие со помали плати треба помалце да трчаат?

За тие што не разбираат што прашувам, не го бранам Рашфорд, не ми е јасна корелацијата меѓу пари и трчање.
Еве јас ќе ти кажам како гледам на тоа,чим му качиле плата веројатно е заради тоа што некој прво побарал толку за нов договор,второ некој видел дека заслужува, а третото е критиката која глобално му ја даваат заради куроболието кое нонстоп го покажува, четвртото е тоа што си мислел дека тоа ќе го мотивира да продолжи во најмалку исто темпо.
Автоматски споено мислење:

И да е инструкција здрав разум кога некој е на два метра од тебе ти вели да нападнеш не да дремеш као морон и да чекаш контра додека си под закана да примиш гол.

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.533
Поени од реакции
66.087
Делува на ептен кул лик, и плановите му се одлични. Олдично интервју, ке видиме како ке се преточи ова на терен. Една од работите што ги кажа е дека е целосно поддржан од управата.

Ruben Amorim - The Full Interview : r/reddevils

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
На одмор се играчите што немаат должности со репрезентациите, нека одмори и нека собере енергија ќе му треба, ќе му судиме на теренот од следна недела.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.680

Kajgana Shop

На врв Bottom