Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Искрено, не ме интересираат табели, зашто тестот на окото не лаже. Рашфорд операцијата ја направи на сметка на клубот, а не на репрезентацијата. Така да, не ми го правдај. За репрезентација изигра, ако добро помнам, 70 минути за цело првенство. Целиот тим играше лошо? Тогаш оправдано зошто не се залагал.

Не е проблем што целиот тим играл лошо, проблем е што Рашфорд едноставно престана да трча цела сезона кај Рагник. Пази, дете на клубот, играч што најмалку треба да дозволи такво однесување.

Не сакам играчи во клубот кои сами одлучуваат за кој тренер ке играат/трчаат, и кога ке дадат се од себе. Рашфорд, заради која причина негова, не е таков играч, и самиот одлучува дали ке игра утакмица со 100% или 70%. Милион клипови ке ти извадам каде едноставно го пушта противничкиот играч да го претрча, а ги гледам Сака и Луис Диаз трчаат цела должина на терен да помогнат секоја утакмица. Али ајде, тренерот број 6 можеби ке му се погоди.
Требаше на клоци уште кога ја одложи операцијата за да иде со репрезентација на светско за да дреме на клупа и го остави тимот цела почусезона на цедило

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
Не го сфаќај како навреда, ама измислуваш ствари или ти се причинуваат работи. Или не читаш воопшто или читаш ама парцијално разбираш, па субјективно го толкуваш според тоа дали си се контрирал со членот или не, па си закачуваш претпоставки за тоа што рекол, на тоа што парцијално си го разбрал.

Кај виде дека сум рекол:
- дека е Рашфорд тинејџер
- дека треба да добие шанса
- да му се даде време
- да се третира како таков

Моето мислење е во фактичка обзервација и КРИТИКА према Рашфорд, дека не постигнал тоа што можел и дека не развил квалитети да носи тим на грб, од почеток до крај. Не има носено на грб, ама друга тема е тоа. Да ти упростам, го критикувам рашфорд што не напреднал како што се очекувало. И без разлика на се тоа, он е повторно корисен играч. Засекогаш ќе биде жртва на големите очекувања.

И покрај сите критики, корисен играч е и има што да придонесе. За главен играч не е. Се зависи од тоа во каква средина игра, во каков систем, со какви соиграчи и каква улога има. Да би играл у тим кој користи Inside Forwards и лажна 9ка, како Сити од 2017/18 со Сане, Стерлинг и Жесус или Ливерпул со Мане, Салах и Фирмињо, одговорно тврдам дека статистиката би му била врвна.

Арно ама, игра у тим кој е турни ме да кинисам веќе многу години. Мења стилови на игра како чорапи. Генерално гледано, сме тим кој не е доминантен на натпревари и не креира 15+ шанси секоја утакмица, како Ливерпул и Сити. Бројот на шанси е мал, а квалитетот на шанси (во време на ЕТХ, пошто најсвежо е во секавање) е низок. Значи имаш малце шанси и ниско квалитетни шанси. Што можеш да очекуваш тука? Да се рамња со Халанд кој има еден куп шанси по утакмица, сервирани на тацна? Сите играчи, па и врвни играчи не реализираат се цело време. Истиов аргумент важи и за Хојлунд, дечкото не е лош напаѓач. У ваков тим, систем и околина, многу играчи не би се снашле, а што газеле на светска сцена.

Да ти појаснам, да не се излеташ пак со глупости - критикувам дека Рашфорд не прераснал во тоа што се очекувало и не развил други квалитети, кои би придонеле за тимот. Од друга страна имаш тим кој не ги користи неговите квалитети во целост (не само неговите квалитети се разбира).

ПС: Чисто информативно, Јунајтед на Ферги не беше полн со светска класа играчи, дури и самиот вика дека менаџирал само 2 играчи од светска класа. Нити пак на светскиот пазар има 300 екстра играчи, па сите поголеми тимови да имаат 11 играчи од светска класа.
Баце тука сме да дискутираме за што е подобро за клубот. Иначе многу лично тераш никаде не те посочив дека ти си спомнал нешто за Рашфорд, се што спомнав се факти за Рашфорд сакаш прифати сакаш не продолжи да си го бодриш. Се што спомнав ја го тврдам има погоре и слики колку е паднат играчот сакаш прифати сакаш не твое право. Искрено ме боли кур дали ќе успее Рашфорд да се снајде во Јунајтед или ќе го шиткаме. Се што сакам од него е прагматичност кога нема да достави ќе биде критикуван. И не само он било кој од играчите со сожалување и гурање на играчите што не придонесуваат за клубот само си губиме време.
Застанав на страна на играчите кога ги шитнаа Ван гал, Оле и Мурињо тоа беше моја грешка и секако најголемата на клубот затоа и се спуштивме волку ниско.
Рашфорд ми беше од поомилените играчи и често го бранев и ја, ако не те мрзи заврати се времето на Оле и после тоа ќе видиш што коментари имам за него и од кога почнав да го критикувам има мислења бујрум провери никад немам избришано ништо.

Последно уредено:
Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.653
Баце тука сме да дискутираме за што е подобро за клубот. Иначе многу лично тераш никаде не те посочив дека ти си спомнал нешто за Рашфорд, се што спомнав се факти за Рашфорд сакаш прифати сакаш не продолжи да си го бодриш. Се што спомнав ја го тврдам има погоре и слики колку е паднат играчот сакаш прифати сакаш не твое право. Искрено ме боли кур дали ќе успее Рашфорд да се снајде во Јунајтед или ќе го шиткаме. Се што сакам од него е прагматичност кога нема да достави ќе биде критикуван. И не само он било кој од играчите со сожалување и гурање на играчите што не придонесуваат за клубот само си губиме време.
Застанав на страна на играчите кога ги шитнаа Ван гал, Оле и Мурињо тоа беше моја грешка и секако најголемата на клубот затоа и се спуштивме волку ниско.
Рашфорд ми беше од поомилените играчи и често го бранев и ја, ако не те мрзи заврати се времето на Оле и после тоа ќе видиш што коментари имам за него и од кога почнав да го критикувам има мислења бујрум провери никад немам избришано ништо.
Директно ми реплицираш каде тврдиш дека (или реплицираш како да) го фалам Рашфорд а уствари критика упатувам. Едно со друго нема врска.

Не сфаќам лично, ти враќам пошто неколку пати контрираш на работи / ставови што не ги сум ги кажал. Ти потенцирам дека мислењето е критика према Рашфорд, ти пак збориш дека сум го бодрел. Ми остана уште да ти цртам.

За дискутирање, дискутирај си колку сакаш, нит сум ти забранил ниту можам. Али ако очекуваш хејт, барај друг чоек.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
Директно ми реплицираш каде тврдиш дека (или реплицираш како да) го фалам Рашфорд а уствари критика упатувам. Едно со друго нема врска.

Не сфаќам лично, ти враќам пошто неколку пати контрираш на работи / ставови што не ги сум ги кажал. Ти потенцирам дека мислењето е критика према Рашфорд, ти пак збориш дека сум го бодрел. Ми остана уште да ти цртам.

За дискутирање, дискутирај си колку сакаш, нит сум ти забранил ниту можам. Али ако очекуваш хејт, барај друг чоек.
Вие деца треба да разграничите хејт и критика. :)

Член од
23 август 2024
Мислења
404
Поени од реакции
795
Јас мислам дека од доаѓањето на Аморим најмногу ќе профитираат Мазрауи кој е измислен за бек/крило по десната страна, Угарте кој ќе биде редовен стартер, Маунт ако конечно остане здрав и Мегваер кој без проблем може да игра на средина на одбранбената тројка.

Последно уредено:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
Јас мислам дека од доаѓањето на Аморим најмногу ќе профитираат Мазрауи кој е измислен за бек/крило по десната страна, Угарте кој ќе биде редовен стартер, Маунт ако конечно остане здрав и Мегваер кој без проблем може да игра на средина на одбранбената тројка.
Мазрауи и овака е моментално нај константниот играч во клубот.
Проблем ќе е левата страна не гледам некој што ќе може да игра лев крилен бек.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.538
Искрено, не ме интересираат табели, зашто тестот на окото не лаже. Рашфорд операцијата ја направи на сметка на клубот, а не на репрезентацијата. Така да, не ми го правдај. За репрезентација изигра, ако добро помнам, 70 минути за цело првенство. Целиот тим играше лошо? Тогаш оправдано зошто не се залагал.

Не е проблем што целиот тим играл лошо, проблем е што Рашфорд едноставно престана да трча цела сезона кај Рагник. Пази, дете на клубот, играч што најмалку треба да дозволи такво однесување.

Не сакам играчи во клубот кои сами одлучуваат за кој тренер ке играат/трчаат, и кога ке дадат се од себе. Рашфорд, заради која причина негова, не е таков играч, и самиот одлучува дали ке игра утакмица со 100% или 70%. Милион клипови ке ти извадам каде едноставно го пушта противничкиот играч да го претрча, а ги гледам Сака и Луис Диаз трчаат цела должина на терен да помогнат секоја утакмица. Али ајде, тренерот број 6 можеби ке му се погоди.
Okej cim go naterame nataka muabetot, nikoj ne te tera da veruvas u tabelive, ama toa ti se fakti dodeka testot na oko ocigledno e subjektivno jer ti mislis deka imal katastrofalna sezona pod Ole. Sto e do mene neka izglea najloso na oko se dodeka lupa po 25-30 GA po sezona, ama uopste ne me interesira kako izgleal na oko :D Ne znam kaj vide deka go pravdam, samo ti potencirav fakt deka pravese operacija posle evropskoto taa godina. Mnogu linearno go gledas samo ovoj igrac vo izolacija btw ama nema veze, ti pisav i za ova deka covekot ima igrano vo premnogu razlicni setups i formacii i se soglasuvam deka toa mu e slaba strana, ednostavno ne e dobar vo odbrana i treba da si idiot da go znaes ova i konstantno da go stavas u takva situacija. So ovoj trener nema da ima tolku odgovornost da se vrakja pa ajde da vidime kako mu ide.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.533
Поени од реакции
66.087
Okej cim go naterame nataka muabetot, nikoj ne te tera da veruvas u tabelive, ama toa ti se fakti dodeka testot na oko ocigledno e subjektivno jer ti mislis deka imal katastrofalna sezona pod Ole. Sto e do mene neka izglea najloso na oko se dodeka lupa po 25-30 GA po sezona, ama uopste ne me interesira kako izgleal na oko :D Ne znam kaj vide deka go pravdam, samo ti potencirav fakt deka pravese operacija posle evropskoto taa godina. Mnogu linearno go gledas samo ovoj igrac vo izolacija btw ama nema veze, ti pisav i za ova deka covekot ima igrano vo premnogu razlicni setups i formacii i se soglasuvam deka toa mu e slaba strana, ednostavno ne e dobar vo odbrana i treba da si idiot da go znaes ova i konstantno da go stavas u takva situacija. So ovoj trener nema da ima tolku odgovornost da se vrakja pa ajde da vidime kako mu ide.
Не може да биде субјективно, кога излага Рој Кин и ти вика дека Рашфорд како играч не дава 100%. Пак ке кажам, не ми требаат табели, имам видеа од ова. И ова не може ниту еден тренер, табела, формација или повреда да го оправда незалагањето, бегање од дуели, повлекување од 50-50, никаква волја да влезе физички во дуел да земе топка. Ликот свесно избра репрезентација, на која не беше стартер ниту еднаш чинам, за да потоа се оперира, свесно знаејки дека ке пропушти 2-3 месеци од сезона за клубот. Шо ја направи истата грешка летово, нешто што чинам дека и ке го чини шут карта од клубот.

Можам да прифатам играч да не знае да игра одбрана добро, ама не можам да прифатам да го гледа противничкиот играч како прави кругови околу него. Не сум толку патитечен да вадам видеа за да долован поента, ама ова често е видено од Рашфорд. E, oва не го можам и никој не може да ми докаже дека ова е нормално, и дека има причина ова да (не) го прави.

Спореди го со ова, и ке ти стане јасно зошто Јунајтед е со години зад некои екипи.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.680
Не може да биде субјективно, кога излага Рој Кин и ти вика дека Рашфорд како играч не дава 100%. Пак ке кажам, не ми требаат табели, имам видеа од ова. И ова не може ниту еден тренер, табела, формација или повреда да го оправда незалагањето, бегање од дуели, повлекување од 50-50, никаква волја да влезе физички во дуел да земе топка. Ликот свесно избра репрезентација, на која не беше стартер ниту еднаш чинам, за да потоа се оперира, свесно знаејки дека ке пропушти 2-3 месеци од сезона за клубот. Шо ја направи истата грешка летово, нешто што чинам дека и ке го чини шут карта од клубот.

Можам да прифатам играч да не знае да игра одбрана добро, ама не можам да прифатам да го гледа противничкиот играч како прави кругови околу него. Не сум толку патитечен да вадам видеа за да долован поента, ама ова често е видено од Рашфорд. E, oва не го можам и никој не може да ми докаже дека ова е нормално, и дека има причина ова да (не) го прави.

Спореди го со ова, и ке ти стане јасно зошто Јунајтед е со години зад некои екипи.

Исто како во првиот клип додека водевме против челзи си трчкараше никаков притисок да направи ништо буквално ништо, заради тоа очи несакам да му видам што поскоро продавање тоа подобро и не се само тие ситуации има премногу кај што не се замара. За 350 илјади фунти неделно треба да ора а глупакот племе ѓупско си џогира .. Па го бранаат не му била погодена позицијата многу му ја менувале па многу формации биле сменети не му одговарало.. Сега под Аморим ќе сме го виделе вистинскиот Раши .. кур ќе скрши. Само тој остана од Погба , Лингард, и Санчо .. раперите. Па кога ќе го видам со звучникот во рака ми се повраќа.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.653
. За 350 илјади фунти неделно треба да ора а глупакот племе ѓупско си џогира ..
Како што расте платата, растат фудбалските и физичките способности или ? За 700к две утакмици треба да игра или како?

Дали тоа значи тие со помали плати треба помалце да трчаат?

За тие што не разбираат што прашувам, не го бранам Рашфорд, не ми е јасна корелацијата меѓу пари и трчање.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.932
Како што расте платата, растат фудбалските и физичките способности или ? За 700к две утакмици треба да игра или како?

За тие што не разбираат што прашувам, не го бранам Рашфорд, не ми е јасна корелацијата меѓу пари и трчање.
Едноставно е. Треба да биде предводник, пример за помладите. Ако веќе дошол до топ 3 плати во цела екипа, најмалку што може да направи е да биде барем меѓу најдобрите 5 на теренот.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415

Не е за трчањето работата туку за куроболието што го има Рашфорд, противнички играчи поминуваат на метар од него овој ноншалантно си џогира споро темпо.

Некој си ја завршил работата знае дека ако го стави лево ке му го поремети системот за прес.
Еве му шанса нема да има многу дефанзивни задачи како 9ка па нека покаже дали е за во Јунантед или не има 6 месеца.

Kajgana Shop

На врв Bottom