Не може да биде субјективно, кога излага Рој Кин и ти вика дека Рашфорд како играч не дава 100%. Пак ке кажам, не ми требаат табели, имам видеа од ова. И ова не може ниту еден тренер, табела, формација или повреда да го оправда незалагањето, бегање од дуели, повлекување од 50-50, никаква волја да влезе физички во дуел да земе топка. Ликот свесно избра репрезентација, на која не беше стартер ниту еднаш чинам, за да потоа се оперира, свесно знаејки дека ке пропушти 2-3 месеци од сезона за клубот. Шо ја направи истата грешка летово, нешто што чинам дека и ке го чини шут карта од клубот.
Можам да прифатам играч да не знае да игра одбрана добро, ама не можам да прифатам да го гледа противничкиот играч како прави кругови околу него. Не сум толку патитечен да вадам видеа за да долован поента, ама ова често е видено од Рашфорд. E, oва не го можам и никој не може да ми докаже дека ова е нормално, и дека има причина ова да (не) го прави.
Спореди го со ова, и ке ти стане јасно зошто Јунајтед е со години зад некои екипи.