Криптовалути - Генерална дискусија

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.878
Поени од реакции
6.936
Прашања од тотален нуб за овие работи: Како да купам криптовалути и дали е тоа легално во МК?

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Прашања од тотален нуб за овие работи: Како да купам криптовалути и дали е тоа легално во МК?
Binance. Спушти си апликација, уплати со картичка, тоа шо сакаш.

Ако сакаш да продадеш и да земеш ќеш, ќе мора во некоја менувачница или апарати што има како во East Gate во Скопје, да извадиш ќеш.

Член од
6 август 2024
Мислења
85
Поени од реакции
40
неможам а и незнам како функционира сето тоа :) но факт е дека Bitcoin отиде у ПМ на +89 000 долари а Doge за една недела порасна за 154% и тоа секако нема врска со Маск и Трамп ;)
Da ve razbiram , no ima edna aplikacija se pretstavuva kako makedonska krimifortex na instagram svarno najmal vlog e 1800 denari za razlika kaj drugi brokeri e po 100 evra i nagore, no ne mi e jasno zosto za da se registriras na nekoj broker treba da se vnesuva podatoci slikanje licna karta slikanje karticka od predna i zadna strana sto svarno nemozam da svatam preku aplikacia roboforex kade i se trejda, neznam so kogo da se konsultiram ? a voedno vo objavite pisale deka ovoj vlog za nekolku dena go zarabotuvas

Член од
5 септември 2012
Мислења
1.280
Поени од реакции
1.135
Da ve razbiram , no ima edna aplikacija se pretstavuva kako makedonska krimifortex na instagram svarno najmal vlog e 1800 denari za razlika kaj drugi brokeri e po 100 evra i nagore, no ne mi e jasno zosto za da se registriras na nekoj broker treba da se vnesuva podatoci slikanje licna karta slikanje karticka od predna i zadna strana sto svarno nemozam da svatam preku aplikacia roboforex kade i se trejda, neznam so kogo da se konsultiram ? a voedno vo objavite pisale deka ovoj vlog za nekolku dena go zarabotuvas
Секоја менувачница бара KYC, посебно за трејдинг и сл. Имаш binance, nexo, okx, bybit, bitget итн итн. За трејд можиш и преку Metatrader 4 , 5...

Член од
23 август 2024
Мислења
404
Поени од реакции
798
Прегледај го приврзокот 356301

Бекнете бе нешто пичка му мајчина. Ќе иде ли до 100.000 до нова година? Ако иде да идеме сеа all in пред празнициве?
Заебавај се, ама ќе видиш наредниов месец кога ќе отидат 3000% нагоре :D
Нема трте мрте со вас. Ако не 2023, тогаш сигурно 2024 на клоци ќе не дигаш, а 2025 ќе заборавиш на форумов, бидејќи милионер ќе си.

Во 2023 се надевам ќе продадеш бар 50% од критпоглупостите што имаш, бар некој денар да имаш, да не останеш со скинати кондури.
Мене ми изгуби на вредност портфолиото ама ништо страшно во однос на генералниот тренд. Погледи ја вредноста на 22 јануари и на 8 февруари, на 13 март и на 29 март, на 27 мај и на 30 мај. Цело време имаш вакви флуктуации, ама трендот е јасен и надолен.
Сакам да ја искористам оваа прилика да ги поздравам овие титани на економската мисла, и врвни познавачи на криптото.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.306
Поени од реакции
6.240
Ставро не се пали, класичен памп енд дамп е ситуацијата со биткоинот само на поголем размер. Се додека нема масовна употребна вредност во секојдневните трансакции, е ништо повеќе од понзи шема. Трамп дал поддршка за биткоинот, што значи тоа? Чувајте ги парите у крипто заебете долар? Користете валута врз која немаме контрола и левериџ? Секако секако.

Член од
23 август 2024
Мислења
404
Поени од реакции
798
Ставро не се пали, класичен памп енд дамп е ситуацијата со биткоинот само на поголем размер. Се додека нема масовна употребна вредност во секојдневните трансакции, е ништо повеќе од понзи шема. Трамп дал поддршка за биткоинот, што значи тоа? Чувајте ги парите у крипто заебете долар? Користете валута врз која немаме контрола и левериџ? Секако секако.
Со памп и дамп од неколку центи до 100 000. И ти си експерт како цитираниве? Инаку, не се палам јас воопшто. Кога им кажував на овие експертите дека БТЦ ќе стигне до 100 000 се смееа и ми велеа дека правам кафански математики.

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2016
Мислења
288
Поени од реакции
233
Го следев едно време форумов, како и сите периодично имав помалку или повеќе интерес за крипто и евентуален влез. Денес се навратив да видам да не паднало барем некое извини, што би било доказ дека некој е барем пола маж. За цело време имаше се сеќавам еден или најмногу двајца кои беа про крипто и дека ќе се вивне па се спомнуваа дури и токму денешните суми од 100к. Dareodlisice мислам беше, Стефус руфус, и уште некој и покасно Филипиди кои пресметаа или намирисаа, не знам , главно погодија за денешните цени, верувам и за идни. Се надевам добро заработиле и секоја чест. Но, во таа турканица од постови во континуитет имаше 10:1 борба против, плукање, омаловажување, и македонското омилено - исмевање. Тоа ми е мн интересна наша колективна карактерна црта на мали луѓе подмолни, рудименти на Трпе и Трпана, со огромна воља за стопирање на секој зрак на прогрес или поонакво размислување. Каде се сега тие профили и коментари и бројни исмевања за искажани ставови дека бтк ќе оди до 100к? Додека елоквентните Лестер, Кано и остали аналитички настроени празни школки се ситеа на падовите на крипто, неколку момци тука, а некои и надвор мои пријатели, не толку интелектуалци, но со големо срце а и муда направија - милиони. Милиони. Буквално. Јас се гордеам со нив. Нова свест, нови вредности се во игра. Јас од тука научив некои основни работи, кои понатаму секако ги надградив, и им благодарам на сите кои имаа трпение кога беше тешко да бидат тука и да го издржат македонскиот синдром на самоуништување. До новиот пад на крипто и сезона на ситење, поздрав

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.589
Го следев едно време форумов, како и сите периодично имав помалку или повеќе интерес за крипто и евентуален влез. Денес се навратив да видам да не паднало барем некое извини, што би било доказ дека некој е барем пола маж. За цело време имаше се сеќавам еден или најмногу двајца кои беа про крипто и дека ќе се вивне па се спомнуваа дури и токму денешните суми од 100к. Dareodlisice мислам беше, Стефус руфус, и уште некој и покасно Филипиди кои пресметаа или намирисаа, не знам , главно погодија за денешните цени, верувам и за идни. Се надевам добро заработиле и секоја чест. Но, во таа турканица од постови во континуитет имаше 10:1 борба против, плукање, омаловажување, и македонското омилено - исмевање. Тоа ми е мн интересна наша колективна карактерна црта на мали луѓе подмолни, рудименти на Трпе и Трпана, со огромна воља за стопирање на секој зрак на прогрес или поонакво размислување. Каде се сега тие профили и коментари и бројни исмевања за искажани ставови дека бтк ќе оди до 100к? Додека елоквентните Лестер, Кано и остали аналитички настроени празни школки се ситеа на падовите на крипто, неколку момци тука, а некои и надвор мои пријатели, не толку интелектуалци, но со големо срце а и муда направија - милиони. Милиони. Буквално. Јас се гордеам со нив. Нова свест, нови вредности се во игра. Јас од тука научив некои основни работи, кои понатаму секако ги надградив, и им благодарам на сите кои имаа трпение кога беше тешко да бидат тука и да го издржат македонскиот синдром на самоуништување. До новиот пад на крипто и сезона на ситење, поздрав
Друже, честито ако си ќарил.
Ама дефинитивно не ти требал чаршавов кој, зошто, како, плукал по криптото.
Еве јас бев еден од тие.. и нема да речам извини, затоа што уште го мислам истото и на крај памет не ми паѓа!
Си купил на 20-30к, сега е 100к
Уживај во успехот, продавај, твое си е.
Ти барем си еден од ретките што успеале да додржат.
Попут еден тон луѓе изгореа, и немој те молам со такви ефтини приказни као "ја имам пријатели со муда што миљони направија"!
Секој долар што си го заработил, некој друг го изгубил.. оти тоа е шемата. Фрлање пари во ништо, и коцкање дека некој друг тоа "ништо" ќе го плати повеќе.

Сега си на пикот, и уживај.
Само да те потсетам дека пред 2.5год беше 60к на еден друг пик...
Али тоа измеѓу се веќе некој диференцијални равенки што само Стефус ги разбира..
Нормалниов свет ги вика pump and dump.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.416
Поени од реакции
24.582
se duri ima ofci sto si se lazat megu sebe deka sranjevo ima nekakva vrednost ke bide taka. imas budali sto pravat pari i u kazino i so internet piramidi i so kripto.

ps. muabetov bese i vremenski ogranicen deka za godina dena ke doslo od togasnite 60k ili kolku bese na 100k pa dojde na 30k. sekoja cest posle nekolku godini napravile 50% posto kjar, sto e otrpilika kolku kjarot sto si mozel da go napravis na nekretnina (minimalno rizicna investicija) u sekoja poasalna drzava so pravilna strategija i zaemi od banka.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.606
Поени од реакции
2.224
Секој долар што си го заработил, некој друг го изгубил.. оти тоа е шемата. Фрлање пари во ништо, и коцкање дека некој друг тоа "ништо" ќе го плати повеќе.
Буквално вака функционира секоја берза во светот, без разлика дали е берза со акции или крипто.

Ама од народ што фрла пари само во цигли, што друго да се очекува? Оние малце по паметните си ќутат и калапат дали крипто, дали акции, шемата е таа: купувај кога сите продаваат, и продавај кога сите купуваат.

Sent from my A001LG using Tapatalk

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.416
Поени од реакции
24.582
Буквално вака функционира секоја берза во светот, без разлика дали е берза со акции или крипто.

Ама од народ што фрла пари само во цигли, што друго да се очекува? Оние малце по паметните си ќутат и калапат дали крипто, дали акции, шемата е таа: купувај кога сите продаваат, и продавај кога сите купуваат.

Sent from my A001LG using Tapatalk
ne funkcionira nitu edna berza taka. akciite na kompaniite uglavno se dvizat nagore ili nadole zavisno od profitot sto go ostvaruvaat, se isplaka dividenta, reguliran pazar e i red drugi raboti.

kriptoto e ponzi. tehnologijata e do nekade upotrebliva i toa e se.

Kajgana Shop

На врв Bottom