Исчезнати лица

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
Чудно е. Со оглед на времето во кое излегла 5,30 часот, односно тогаш била видена како оди од автобуската на раскрсницата во Јурумлери кон Лисиче, сигурно од дома не тргнала до дуќан или нешто слично па не го зела телефонот, туку излегла за на работа а чудно е зошто не го зела телефонот..... освен ако од дома не тргнала со намера да се дави во вардар.... да се надеваме дека е жива и здрава, иако тоа што и ги пронашле цигарите и запалката покрај вардар не ми изгледа добро. Нашле и џемпер но за истиот од семејството кажале дека не е нејзин, па тоа дополнително збунува, на кого е тој џемпер и како се нашол таму... дали е поврзан со исчезнувањето на Лидија, или може би е само ѓубре фрлено покрај вардар...
Имаше по медиуми напис дека била вознемирена пред да излезе од дома, или претходната вечер, не знам точно. Дај Боже да грешам, ама и мене ми личи на самоубиство случајот.

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
440
Поени од реакции
332
И овде чудно кој знае што се крие, само некако и овде на лошо мириса работава.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Денес сведочела братучетка на мајката Зорица, го кажала следново:
Во 11 часот ми се јави Зорица и ме извести дека ја нема Вања. Тој ден пребарував во Дебар Мало, низ кафулиња, а потоа, од вторникот, бев во домот на Зорица. Тогаш гледавме снимки со таткото на Вања и тогаш константиравме дека Вања е земена од пред зграда, бидејќи не се гледаше како излегува. Потоа во следните денови дојде и пријател на Александар, Гоце, и тој ги гледаше снимките. Во еден момент дојде во дневна, рече го видовме возилото ,,цитроен” што се бара, а и некој човек. Рече да не е некој педофил, па да ја грабнал.
Таткото Александар беше вознемирен, излегуваше, влегуваше, бараше. Цело време на Зорица и велеше не се секирај, ќе ја најдам. Јас немав многу комуникација со него. Само ми рече да пратам порака на Илон Маск да ја најде преку сателит, што ми беше чудно, како јас него да го најдам, сведочеше Маја Спироска.
Таа рече и дека од родител чие дете учело со Вања била известена дека во групата на вибер на родителите Александар испратил порака, а потоа ја избришал.
-Ми кажаа дека напишал, ,,Вратете го детето ќе ви дадам пари”. Но, јас не ја видов пораката, рече братучетката на Зорица.

Не кажува ништо ново. Ова со Илон Маск делува чудно но нема никаква врска, повеке е показател на психичката состојба и очајот во кој се наоѓал таткото..

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.605
Поени од реакции
42.132
Во 11 часот ми се јави Зорица и ме извести дека ја нема Вања. Тој ден пребарував во Дебар Мало, низ кафулиња, а потоа, од вторникот, бев во домот на Зорица. Тогаш гледавме снимки со таткото на Вања и тогаш константиравме дека Вања е земена од пред зграда, бидејќи не се гледаше како излегува. Потоа во следните денови дојде и пријател на Александар, Гоце, и тој ги гледаше снимките. Во еден момент дојде во дневна, рече го видовме возилото ,,цитроен” што се бара, а и некој човек. Рече да не е некој педофил, па да ја грабнал.
Таткото Александар беше вознемирен, излегуваше, влегуваше, бараше. Цело време на Зорица и велеше не се секирај, ќе ја најдам. Јас немав многу комуникација со него. Само ми рече да пратам порака на Илон Маск да ја најде преку сателит, што ми беше чудно, како јас него да го најдам, сведочеше Маја Спироска.
Таа рече и дека од родител чие дете учело со Вања била известена дека во групата на вибер на родителите Александар испратил порака, а потоа ја избришал.
-Ми кажаа дека напишал, ,,Вратете го детето ќе ви дадам пари”. Но, јас не ја видов пораката, рече братучетката на Зорица.

Не кажува ништо ново. Ова со Илон Маск делува чудно но нема никаква врска, повеке е показател на психичката состојба и очајот во кој се наоѓал таткото..
Цитроенот и човекот што го гледал бил Панче. Сакал да го наместат берберот. при илјадници коли цитроенот го најде. На крај да испадне Панче ја убил, па го запалил цитроенот и исчезнал.

Член од
30 август 2024
Мислења
55
Поени од реакции
242
Нели предходно имаше изјава дека имал порака, но не „вратете го детето“ туку само колку пари треба.

Да не испадне на крај дека таткото стварно немал учество/конекција со грабнувањето и убиството? Или пак имал претчуство дека психопатите ќе му тргнат по дете?
Не викам дека е невин, очигледно е дека е поврзан некако.

Психопативе во судница се многу ладни, многу „лабави“. Адвокатите нивни со исто понашање.

Палчо дури и забринувачки незаинтересиран т.е издресиран за пред камери. Со 0 емоции и 0 чувства. Он е типичен пример за соципат.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.448
Поени од реакции
18.707

Како гласи точно пораката која наводно ја испратил ?
Оти првично рекоа дека напишал само "колку пари треба" не се спомнуваше дете, ова веќе е друго, ако навистина испратил таква порака 99.99% знаел точно за што станува збор.
Можеби не бил директно вмешан во киднапирањето ама можи претходно да бил именуван поради долг, поради некоја х причина.
Најверојатно се наоѓа во тешка психичка состојба и не можат да извлечат признание од него, осеќа грижа на совест плус сака да си го спаси газот, како и да е ќе се расветли случајот сигурно
Автоматски споено мислење:

Цитроенот и човекот што го гледал бил Панче. Сакал да го наместат берберот. при илјадници коли цитроенот го најде. На крај да испадне Панче ја убил, па го запалил цитроенот и исчезнал.
Јас мислам не се надевале на ваков исход, убиство.
Планирале изнуда да извадат или нешто такво и да го наместат Панче, на крај имаат излезено од контрола работите и ги ликвидирале двата

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Сведочеле сопственикот на реното и уште некој сопартиец, нивните искази се дека во седиштето на десна и во собата на палески имале видено пиштол и радио врски.

и дека љонгурите кешишев и маневски имале поданички однос кон палевски.

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
440
Поени од реакции
332
Сведочеле сопственикот на реното и уште некој сопартиец, нивните искази се дека во седиштето на десна и во собата на палески имале видено пиштол и радио врски.

и дека љонгурите кешишев и маневски имале поданички однос кон палевски.
I deka Palevski preku telegram bil izvesten deka go baraat, no sepak ne se vratil.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.448
Поени од реакции
18.707
Кај ги читате овие информации, нигде ништо не можам да најдам освен за сведочењето на братучедката на Зорица

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Очекувам да има поконкретни докази од вештачења на камери и телефони, лоцирање на места на движење итн...

Кај ги читате овие информации, нигде ништо не можам да најдам освен за сведочењето на братучедката на Зорица
на фокус, објавуваат тековно од судењето

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Братучетката на мајката уште изјавила:
Не знам дали се познавале со Палевски, сега читам дека станот биле купен од неговата фирма. Бевме млади, не знаевме тогаш, околу 20 години имавме не се занимававме со такви работи“, додаде роднината.
Палевски го праша сведокот: „Дали сте слушнале за некаков проблем со купувањето на станот?“, на што Спиркоска одговори: „Не, тетин ми беше стабилен не верувам дека би имало некаков проблем“.

Овој момент ми влечи некои прашања околу станот. Имено тој стан бил купен од таткото на Зорица и, небитно како, дошол на нејзино име. Зорица станот го префрлила на Александар, што не е баш вообичаена работа, и на прашањето зошто го префрлила одговорот и беше некако на ќоше, мислам нешто како да има децата што да наследат, што нема баш никаква логика освен ако мајката не била во големи долгови па да избегне извршување, а такво нешто не е спомнато... (а од друга страна и двајцата имаат по неколку стана, викендици...), па после има изјава од мајката дека се договориле станот Александар да го препише на децата, па тоа никогаш не се реализирало оти не отишол кај нотар.... нешто ми е матна работава околу тој стан...

Член од
5 март 2018
Мислења
16.448
Поени од реакции
18.707
Значи копилето бил известен дека има истрага во која се инволвирани тој и членови од партијата и гадот решил да не се враќа, кичмата го болела ... На лекар бил во Турција...

Колку шо се сеќавам рече дека не знаел дека има потрага по него

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Братучетката на мајката уште изјавила:
Не знам дали се познавале со Палевски, сега читам дека станот биле купен од неговата фирма. Бевме млади, не знаевме тогаш, околу 20 години имавме не се занимававме со такви работи“, додаде роднината.
Палевски го праша сведокот: „Дали сте слушнале за некаков проблем со купувањето на станот?“, на што Спиркоска одговори: „Не, тетин ми беше стабилен не верувам дека би имало некаков проблем“.

Овој момент ми влечи некои прашања околу станот. Имено тој стан бил купен од таткото на Зорица и, небитно како, дошол на нејзино име. Зорица станот го префрлила на Александар, што не е баш вообичаена работа, и на прашањето зошто го префрлила одговорот и беше некако на ќоше, мислам нешто како да има децата што да наследат, што нема баш никаква логика освен ако мајката не била во големи долгови па да избегне извршување, а такво нешто не е спомнато... (а од друга страна и двајцата имаат по неколку стана, викендици...), па после има изјава од мајката дека се договориле станот Александар да го препише на децата, па тоа никогаш не се реализирало оти не отишол кај нотар.... нешто ми е матна работава околу тој стан...
Vajda koga imas mnogu imot ne se fakjas za vakvi raboti.

Kajgana Shop

На врв Bottom