Фотоволтаични панели

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.508
Поени од реакции
3.637
Фала @Гард за објаснувањето, ние не сме некој големи потрошувачи (се грееме на дрва, добра изолација и гледаме да штедиме кога е можно тоа) но сепак по математикиве што ги пишуваш и те како се исплати да ставиш барем 3-4KW да се стави на кров кога веќе ги имаш парите. Инаку уште мора задолжително елаборат што кошта околу 1000 евра што си пишал на предходниве страни ?

Член од
27 септември 2017
Мислења
71
Поени од реакции
127
Компензацијата за даден вишок струја ти се одразува на сметките за декември и јуни. Доколку имаш уште повеќе произведено, каде сметката пример за јуни ти е 2000,а имаш произведено 5000 денари (од јануари до јуни), сметката за јули исто така ќе ти биде покриена (па и за следен месец, додека не ги покриеш тие 5000).
Koj ja odreduva otkupnata cena za kwh, i kolku e vo momentov?

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.071
Поени од реакции
7.159
Фала @Гард за објаснувањето, ние не сме некој големи потрошувачи (се грееме на дрва, добра изолација и гледаме да штедиме кога е можно тоа) но сепак по математикиве што ги пишуваш и те како се исплати да ставиш барем 3-4KW да се стави на кров кога веќе ги имаш парите. Инаку уште мора задолжително елаборат што кошта околу 1000 евра што си пишал на предходниве страни ?
Сега е олеснета процедурата за неколку чекори. Најдобро прашај човек што мести фотоволтаици.
Koj ja odreduva otkupnata cena za kwh, i kolku e vo momentov?
ЕВН (2-3 денари)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.979
Поени од реакции
1.253
Од денес конечно и јас сум приклучен на двосмерно броило кое е во функција, локација Гевгелија. Во наредниов период ќе ве известувам како оди производството.

Член од
24 септември 2016
Мислења
544
Поени од реакции
735
Од денес конечно и јас сум приклучен на двосмерно броило кое е во функција, локација Гевгелија. Во наредниов период ќе ве известувам како оди производството.
Kolku kilovati si montiral odnosno paneli?

Kajgana Shop

На врв Bottom