ПРЕДБРАЧЕН ДОГОВОР !

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.973
Поени од реакции
7.623
Фала, не се жалам од сексуален живот :rolleyes: Него вие нешо да ебнете, може ќе олабавите малце, ама слабо изгледа.
Abe seksualen zhivot e edna rabota a zdravo perdashenje duri ne izdishish na ventili e druga rabota. Po se izgleda dosega ne si dobila vakva terapija inache che znaeshe shto zboruvam.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Sto bi rekol Bukowski:
Feminizmot e izmislen za da grdite zeni polesno se vklopat vo drustvoto
Викаш?
Ема Ватсон, Џина Дејвис, Кристен Бел, Џенифер Лоренс, Шарлиз Терон, Ева Лонгориа, Кејт Бланшет, Рис Витерспун, Ариана Гранде, Тејлор Свифт, Анџелина Џоли, Ен Хетвеј, Мадона.... само вака од памет. Која од која погрда, абе ружноќа.
Автоматски споено мислење:

Буквално не.
Еднаквост, или уште подобар збор постои за кој нема превод, се вика equity.
Не треба да бидам маж за да бидам почитувана колку што е почитуван маж.
Шефот е само строг, шефицата е "неебана кучка".
Што може да се примети и од членот кој сугерира дека кур ми фали ;)

Многу концепти воопшто не ви се јасни, но не е тоа темата.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.973
Поени од реакции
7.623
Еднаквост, или уште подобар збор постои за кој нема превод, се вика equity.
Не треба да бидам маж за да бидам почитувана колку што е почитуван маж.
Шефот е само строг, шефицата е "неебана кучка".
Што може да се примети и од членот кој сугерира дека кур ми фали ;)
Aj ne si pridavaj znachenje! Nikoj ne te narece шефицата е "неебана кучка" !

Член од
27 октомври 2017
Мислења
630
Поени од реакции
911
Purplepuma, eve ja sum feminist I baram sega konkretno majstorki za renoviranje kupatilo, lepenje ploçki, iznesuvanje shut, elektricna instalacija I vodovodna instalacija.
Pa daj preporacaj mi nekoj team od zeni majstorki, davam dobra dnevnica.
Kako feminist sakam moite pari da gi dadam na zena.
Jas so dela dokazuvam deka sum feminist, ne ko tebe so mlatenje prazna slama.
Davaj broj od majstorkiiii

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.092
Poloso od zena feminist ne postoi vo denesniot svet....Zena so testosteron napalena bez mozok, samodoverba kako Jovana Jeremic -Tipicen primer..
Sitw majki sto se feministki vkluceno i mojata se najgolemata kazna decata sto mozat da ja dobijat zatoa gi cenam koga mesto deca gledaat macki... pa niedno dete nejke takov supliv vozrasen koj ke mu posveti 0 vnimanie i detetoo ke gi dobie site ADHD i slicni sranja. So zakon treba da se zabrani feministka narcisoidna licnost da raga deca....better od veganite se... pa se identifizirat so toj epitet...Povrakanje...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Poloso od zena feminist ne postoi vo denesniot svet....Zena so testosteron napalena bez mozok, samodoverba kako Jovana Jeremic -Tipicen primer..
Sitw majki sto se feministki vkluceno i mojata se najgolemata kazna decata sto mozat da ja dobijat zatoa gi cenam koga mesto deca gledaat macki... pa niedno dete nejke takov supliv vozrasen koj ke mu posveti 0 vnimanie i detetoo ke gi dobie site ADHD i slicni sranja. So zakon treba da se zabrani feministka narcisoidna licnost da raga deca....better od veganite se... pa se identifizirat so toj epitet...Povrakanje...
Тажно е какви чувства имаш кон својата мајка. Се надевам дека си побарал стручна помош.

Purplepuma, eve ja sum feminist I baram sega konkretno majstorki za renoviranje kupatilo, lepenje ploçki, iznesuvanje shut, elektricna instalacija I vodovodna instalacija.
Pa daj preporacaj mi nekoj team od zeni majstorki, davam dobra dnevnica.
Kako feminist sakam moite pari da gi dadam na zena.
Jas so dela dokazuvam deka sum feminist, ne ko tebe so mlatenje prazna slama.
Davaj broj od majstorkiiii
Ни машки ни женски тим не можам да ти препорачам, не познавам.
Како знаеш со какви дела јас поддржувам феминизам? Ме познаваш?

Toa na Bukowski da mu se zalis...
Не се жалам никому, ти го цитираше, па еве, ти набројав неколку познати феминистки, може тебе ти се грди, не знам.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.092
Тажно е какви чувства имаш кон својата мајка. Се надевам дека си побарал стручна помош.

Ни машки ни женски тим не можам да ти препорачам, не познавам.
Како знаеш со какви дела јас поддржувам феминизам? Ме познаваш?

Не се жалам никому, ти го цитираше, па еве, ти набројав неколку познати феминистки, може тебе ти се грди, не знам.
Nemam jas protiv ni mojata majka ni protiv tebe...najgolem problem imaat decinjata sto imaat takvi majki... majkata treba da bide pocuvstvitelna osoba a ne zensko sto misli deka e masko... taka vie spagate so tie vo vinozitoto... poremeteni hormoni... ali dodeka si molcite i si gi gledatw macinjata ne smetate na nikoj.... bidejki feministka majka e najlos slucaj od site

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.076
Ама јас не се жалам од мачките, туку од мажите. Аха, значи се чувствувате загрозени да не ви се одземе приматот? Сочувствувам со вас што мислите така. Но, мислите погрешно.
Де не ме смеј. Мажите контролираат врски, продолжете со јадење гомненца за мажите, затоа никогаш партнери нема да најдите.
Феминизмот бил и ќе биде движење за еднаквост. Многу мажи се ежат од зборот, а суштински се феминисти, само немало кој да им објасни што е. Вака, еден драг цитат: A feminist is anyone who recognizes the equality and full humanity of women and men. - G. Steinem
На прв состанок плаќаш пола пола? Кога ќе дојде покана за војна како 2001ва кај мажите ќе отидеш доброволец?

"What you’re seeing in third-wave feminism is a flight from responsibility and an obsession with victim-hood. Real feminism is about embracing freedom and independence, even when it comes with risks." Camille Paglia, еве ти actual феминист, академик, не ова 3ти бран лајно што го имаш на денешницата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Де не ме смеј. Мажите контролираат врски, продолжете со јадење гомненца за мажите, затоа никогаш партнери нема да најдите.
На прв состанок плаќаш пола пола? Кога ќе дојде покана за војна како 2001ва кај мажите ќе отидеш доброволец?

"What you’re seeing in third-wave feminism is a flight from responsibility and an obsession with victim-hood. Real feminism is about embracing freedom and independence, even when it comes with risks." Camille Paglia, еве ти actual феминист, академик, не ова 3ти бран лајно што го имаш на денешницата.
Тоа дека мажи контролираат врски си е твое мислење и мисли си. Инаку да, плаќам, инаку за војна (во оваа држава) нема да одам, а тоа нема врска со фактот дека сум жена, туку со кои ми се политичките ставови. Нема да одиш ни ти, ама нејсе, да се најдеме у муабет.

И кај ја најде Паља за феминист за пример, кога ретко кој (секонд вејв, пази) феминист ја прифаќа, што би рекла мојата Глорија Стејнем (погоре цитатот) за Паља: таа е феминист, колку што нацист не е антисемитист.

И пошто сме во тема за предбрачни договори и колку контролираат мажите врски, за Македонија не знам, но во ЈуЕс оф Еј 70% се тоа жените кои поднесуваат за развод.

Nemam jas protiv ni mojata majka ni protiv tebe...najgolem problem imaat decinjata sto imaat takvi majki... majkata treba da bide pocuvstvitelna osoba a ne zensko sto misli deka e masko... taka vie spagate so tie vo vinozitoto... poremeteni hormoni... ali dodeka si molcite i si gi gledatw macinjata ne smetate na nikoj.... bidejki feministka majka e najlos slucaj od site
Женско што мисли дека е машко е транс маж. Феминистките не мислат дека се мажи. Чувствителноста нема врска со феминизмот, а хормоните уште помалку врска со феминизам имаат. Ти сам ја спомна мајка ти, не ја извадив од фиока јас во муабетов.

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.076
Тоа дека мажи контролираат врски си е твое мислење и мисли си. Инаку да, плаќам, инаку за војна (во оваа држава) нема да одам, а тоа нема врска со фактот дека сум жена, туку со кои ми се политичките ставови. Нема да одиш ни ти, ама нејсе, да се најдеме у муабет.

И кај ја најде Паља за феминист за пример, кога ретко кој (секонд вејв, пази) феминист ја прифаќа, што би рекла мојата Глорија Стејнем (погоре цитатот) за Паља: таа е феминист, колку што нацист не е антисемитист.
Стајнам е трачар, Камиле е академик. Продолжи си со твојата заблуда. 3ти бран феминизам има IQ како едноклеточна амеба.
И пошто сме во тема за предбрачни договори и колку контролираат мажите врски, за Македонија не знам, но во ЈуЕс оф Еј 70% се тоа жените кои поднесуваат за развод.
Епа во USA сега тие плачат дека не можат да се мажат. Си побараја си го добија.

Kajgana Shop

На врв Bottom