- Член од
- 2 октомври 2017
- Мислења
- 166
- Поени од реакции
- 209
Според кој параметри?ТНБ премногу скапа за нормален човек моментално
Според кој параметри?ТНБ премногу скапа за нормален човек моментално
Според параметрите на платите во Македонија, КМБ поевтина опција еСпоред кој параметри?
N.E.M.O.G.U.C.E ....Според параметрите на платите во Македонија, КМБ поевтина опција е
Да, мислам дека конечно мрдна работата, и според извештаите ќе тера позитивно во догледно време. Дивидендата ќе биде десеткуванаДобро раздвижување на берза оваа недела, рано е уште ама за дивиндендата од REPL и таа ќе биди во однос 1/10?
Ne mozam da se priklucam ?!Join the FMITC - First Macedonian Investing & Trading Community Discord Server!
Check out the FMITC - First Macedonian Investing & Trading Community community on Discord - hang out with 201 other members and enjoy free voice and text chat.discord.gg
Прегледај го приврзокот 434165
За колку кеш се работи, и дали имаш рок до кога сакаш средствата да ги држиш на берза?Здраво на сите, комплетен новајлија сум, имам нешто вишок кеш што сакам да го ставам на МК берза. Моментално имам ситно нешто од ТНБ земено и исто од Алкалоид - 50/50 ми се поделени парите. Прашање што ме мачи, што да појачам? според мене ТНБ е уште потценета, до кај 50к мислам треба да оди, алкалоид очекувам за 4-5 години до 30к да стигне.
ТНБ ако зимам дивиденда ~5.5% тогаш би земал дури во 2026та (годинава ми се купени акциите во септември)?
Алкалоид гледам си расте постепено, нешто како growth stock ќе му дојде, значи у година дена може да добијам на вредност поприлично ако продолжи вака, за разлика од ТНБ што не би требало премногу да порасне...
не знам шо да праам, дајте совети ве молам
За 10к евра, сакам 6 сега и уште 4-5 следниот период да ги ставам.За колку кеш се работи, и дали имаш рок до кога сакаш средствата да ги држиш на берза?
За нлб мислам дека добро си упатен, 50к е во наредниве месец, два, а со 5к (10к) мислам дека ти се исплати само на краток рок, влез и излез на ~50. Додека за подолгорочната варијанта, јас би препорачал сите во Алк, со моја пресметка дека 30к е мн поблиску од 4,5 години, туку за 2, 2 и пол години.За 10к евра, сакам 6 сега и уште 4-5 следниот период да ги ставам.
За рок, не планирам да продавам во блиска иднина, освен ако не дојде нож до коска нормално. 10-15 години би држел мислам
Фала за советот, натака и ме влечеше али сепак сакав да консултирам некој со подолго искуство на берзаЗа нлб мислам дека добро си упатен, 50к е во наредниве месец, два, а со 5к (10к) мислам дека ти се исплати само на краток рок, влез и излез на ~50. Додека за подолгорочната варијанта, јас би препорачал сите во Алк, со моја пресметка дека 30к е мн поблиску од 4,5 години, туку за 2, 2 и пол години.
Можеш да ги размислиш MPT и STB. Од аспект на капитална добивка во период од неколку години мислам дека се поповолни моментално.Здраво на сите, комплетен новајлија сум, имам нешто вишок кеш што сакам да го ставам на МК берза. Моментално имам ситно нешто од ТНБ земено и исто од Алкалоид - 50/50 ми се поделени парите. Прашање што ме мачи, што да појачам? според мене ТНБ е уште потценета, до кај 50к мислам треба да оди, алкалоид очекувам за 4-5 години до 30к да стигне.
ТНБ ако зимам дивиденда ~5.5% тогаш би земал дури во 2026та (годинава ми се купени акциите во септември)?
Алкалоид гледам си расте постепено, нешто како growth stock ќе му дојде, значи у година дена може да добијам на вредност поприлично ако продолжи вака, за разлика од ТНБ што не би требало премногу да порасне...
не знам шо да праам, дајте совети ве молам