Sekako od KMB ovaa godina da se nadevame na rekordna dividenda a od druga strana dokolku imas akcii vo KMB treba da bides sreken zatoa sto site institucii go cicaat naselenieto od site strani i na sekoj nacin a toj sto e imatel na akcii od KMB barem del ke si povrati od toa iscicanoto i ako me prasuvas mene treba uste poveke da gi repnat vo situacijava krepat i do 500 mil da imaat ostvareno dobivka bankite vo tekot na godinata.Не знам дали виде, ама мал промет беше - Just ignore - Некому му требале пари, за пар акции.
п.с.
Инаку, за КБ, wow, 72 f**ing милиони. 100-ка до крај?
Од една страна среќен за мрсна дивиденда напролет, од друга ова се пари исцицани од стопанство и население.
Ако собереш само трите големи банки има над 170 милиони за 9 месеци.
Држи вода. Инаку, секако дека имаат значаен процент во моето портфолио. Ќе биде убава пролет.Sekako od KMB ovaa godina da se nadevame na rekordna dividenda a od druga strana dokolku imas akcii vo KMB treba da bides sreken zatoa sto site institucii go cicaat naselenieto od site strani i na sekoj nacin a toj sto e imatel na akcii od KMB barem del ke si povrati od toa iscicanoto i ako me prasuvas mene treba uste poveke da gi repnat vo situacijava krepat i do 500 mil da imaat ostvareno dobivka bankite vo tekot na godinata.
Dividendata druze ,ovaa godina ke bidne pomala ili vo najdobar slucaj ista kako lani, poradi zgolemuvanje na sumata za adekvatnost na kapitalot.Sekako od KMB ovaa godina da se nadevame na rekordna dividenda a od druga strana dokolku imas akcii vo KMB treba da bides sreken zatoa sto site institucii go cicaat naselenieto od site strani i na sekoj nacin a toj sto e imatel na akcii od KMB barem del ke si povrati od toa iscicanoto i ako me prasuvas mene treba uste poveke da gi repnat vo situacijava krepat i do 500 mil da imaat ostvareno dobivka bankite vo tekot na godinata.
Dali ke e poniska ili povisoka ke doznaeme koga ke dojdi vreme bitno ke e pouba od STB i najbitni se rezultative sto gi praj a vo posleden kvartal sekogas znae KMB prijatno da iznenadi.Moze ke skrati nekoj denar na dividenda ama akcijava ke prodolzi da odi nagore i knigovotstvena i na trguvanje.Dividendata druze ,ovaa godina ke bidne pomala ili vo najdobar slucaj ista kako lani, poradi zgolemuvanje na sumata za adekvatnost na kapitalot.
A ti ja znaes li onaa stara srpska pogovorka"Sto je babi milo,to joj se snilo"
Zdravo na site , sakam da prasam dali ima i drug forum za diskusija na tema MSE ?
Blagodaram
Ako ne kupi do sega kasno e oti nad 49 000 sega mu baraatЗаеби ги сите и почни да купуваш ТНБ, се исплати