Најекономично греење и ладење

Член од
2 август 2014
Мислења
1.774
Поени од реакции
4.125
Искрено човеков прави видеа и за другата клима што ја има. Hisense Energy Pro... за таа беше се како што кажа. Порано таа Hisense климата му беше на место на оваа и дефинитивно оваа клима е во неговиот дом. Чисто сумљам дека е фејк видеово.

Навистина нема логика за 16к ова да се најде вакво нешто. Малце се замислив наместо со климата од дневната да пробувам да ја греам спалната зимава, да пробам со оваа клима во спална да помогнам. Ќе пробам повеќе да прочепкам по нет за климава.

*Заборави да додадеш, за таа цена и wifi модул па и самиот hardaware да има firmware за wifi, греач на компресор или кондензатор спомна дека има...

Кај климава најскапа монтажата :icon_lol: 1/3 од цената монтажа

Veruvaj deka se što navedov e baš taka, najzahtevnoto pri konstruiranje na klima e baš toa, niska modulacija pri greenje, drženje uednačena T, greenje mali prostorii .... I gledaj sega čudo klima od HISENS od gorna sredna klasa so baš baš 3X povisoka cena ne ja biduva, a ovaa ete ko od šala.
I mene ne mi liči čoekov na šarlatan, ne gleam kaj e logikava ako ne e nekoja mestenka.
Inače TCL važi za sosema pristojna firma.... FUEGO što go spomna, TESLA, ST na Setec,FROSINI se od TCL i ušte nekolku drugi trgovci.
Ovde @најубав može da pomogne koj model na ST odgovara napogore spomnatiot.
Sega pa mi pađa na pamet nešto drugo, ako e taa klima so mnogu mal kapacitet ( čitaj ne e ni 7-ca, a se prikažuva kako 12- ka) i na zima se kilavi (vo onie 15 m2 će raboti sekako) togaš i će može nisko da modulira. Veruvaj druga logika i nema.
Na kraju kraeva po ovaa cena i za spalna ako e tivka i raboti kako na videoto i ne treba pojaka, možeš da si pazariš edna.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
Veruvaj deka se što navedov e baš taka, najzahtevnoto pri konstruiranje na klima e baš toa, niska modulacija pri greenje, drženje uednačena T, greenje mali prostorii .... I gledaj sega čudo klima od HISENS od gorna sredna klasa so baš baš 3X povisoka cena ne ja biduva, a ovaa ete ko od šala.
I mene ne mi liči čoekov na šarlatan, ne gleam kaj e logikava ako ne e nekoja mestenka.
Inače TCL važi za sosema pristojna firma.... FUEGO što go spomna, TESLA, ST na Setec,FROSINI se od TCL i ušte nekolku drugi trgovci.
Ovde @најубав može da pomogne koj model na ST odgovara napogore spomnatiot.
Sega pa mi pađa na pamet nešto drugo, ako e taa klima so mnogu mal kapacitet ( čitaj ne e ni 7-ca, a se prikažuva kako 12- ka) i na zima se kilavi (vo onie 15 m2 će raboti sekako) togaš i će može nisko da modulira. Veruvaj druga logika i nema.
Na kraju kraeva po ovaa cena i za spalna ako e tivka i raboti kako na videoto i ne treba pojaka, možeš da si pazariš edna.
Tesla Fuego Hoobart se oem TCL

Inaku ST TAC modelite porano bea TCL sega ST se oem Midea ST MAC i oem AUX ST XAC

inaku modelot kako Frozzini eve go vo Tesla pakovka

Член од
14 август 2018
Мислења
4.762
Поени од реакции
10.530
Дечки, случајно налетав на линк од форумов, нешто барав...
Па више кога сум тука, да ве поздравам, жив-здрав сум... се надевам и вие!
Климичките си работат, се е у реду.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.086
Поени од реакции
6.455
Kuka, nema izolacija ama debeli zidovi se, budzet okolu 60.000
Jas 30m2 greem so 18ka Vivaks Aeri eve veke 4 god sega imas ponov model.

A dokolku sakas gree ima ovde momci koi ke ti dadat predlozi od gree.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.647
Поени од реакции
7.485
Мислење за климичкава? https://www.youtube.com/watch?v=OLFj0gKWsK8
Ако стварно модулира толку ниско, за во спални соби особено кога не е толку ладно, може да биде топ решение. 20 степени ја местиш ноќеска, надвор 10 степени, она си модулира ниско.

Колку што видов оваа на мк пазар е 16к и кога би ја споредувале ваљда со фуего и највоведен модел на vivax или st siberia треба да ја споредиме.

Не ми е за купување, чисто дискусија или на некој идеја за најевтино решение за клима во неговата спална соба.
Вакви ала видовити Милан постови админите треба да ги бришат од темава....а тоа го кажувам зашто од видеото што си го постирал не се гледа која клима е a не убедуваш дека е за некој модел па на рати ова она...па ти купи ја и сподели видео.
А србчево (ама и македончево со постот) сака нешто да ни ували као модулира за 16к ама тоа докажување е многу слабо, на сламка не се држи, да не речам пе*ерски е докажувањето ако се сетиме на видеата што тука години уназад се постирани, и биле со покажана внатрешна па и надворешна единица, дупли сонди усис и издув меререни температури....а овде имаме само слики од некоја апликација, или србчево си рекол ке им снимам од една клима а ке пишам дека климата е нејефтината...ЗА ПАМЕТ... КЛИМА НЕМА НА ВИДЕОТО...ИЛИ МОЖЕ ДА Е БИЛО КОЈА, ја ке речам дека е Блаунер климата а кој сака нека спори дека не е :)
И ЗА ПАМЕТ...овде секако ке се нудат за ефтино клими од марки што немаат никаков сертификат и кои што неможат да им ги увалат во ЕУ па мораат да завршат негде кај што правилата на ЕУ нефункционираат...AUX ima 10 klimi na Eurovent, VOX i VIVAX niedna, Toyotomi niedna, Hisense niedna, Favorit НЕО ST niedna....

Последно уредено:
Член од
29 ноември 2023
Мислења
57
Поени од реакции
68
Вакви ала видовити Милан постови админите треба да ги бришат од темава....а тоа го кажувам зашто од видеото што си го постирал не се гледа која клима е a не убедуваш дека е за некој модел па на рати ова она...па ти купи ја и сподели видео.
А србчево (ама и македончево со постот) сака нешто да ни ували као модулира за 16к ама тоа докажување е многу слабо, на сламка не се држи, да не речам пе*ерски е докажувањето ако се сетиме на видеата што тука години уназад се постирани, и биле со покажана внатрешна па и надворешна единица, дупли сонди усис и издув меререни температури....а овде имаме само слики од некоја апликација, или србчево си рекол ке им снимам од една клима а ке пишам дека климата е нејефтината...ЗА ПАМЕТ... КЛИМА НЕМА НА ВИДЕОТО...ИЛИ МОЖЕ ДА Е БИЛО КОЈА, ја ке речам дека е Блаунер климата а кој сака нека спори дека не е :)
И ЗА ПАМЕТ...овде секако ке се нудат за ефтино клими од марки што немаат никаков сертификат и кои што неможат да им ги увалат во ЕУ па мораат да завршат негде кај што правилата на ЕУ нефункционираат...AUX ima 10 klimi na Eurovent, VOX i VIVAX niedna, Toyotomi niedna, Hisense niedna, Favorit НЕО ST niedna....
Пријателе, јас само прашав мислење? Не се трудам да ја продадам климава. Гајле ми е, климава можеби би ја купил јас ако имам потреба и би ви покажал дали е вистина. Едноставно го видов видеово, споделив. Дечково има неколку видеа за клими и го гледам зашто се гледа дека и да не ги разбира сепак поминува доста време на нив и се труди да ги разбере.

Истотака човеков во видеово кажува дека неговата клима е иста со климата што ја пратив од линкот, а и нигде не убедував јас на рати, а не знам и дали он убедувал.

Член од
29 октомври 2024
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво дечки,

Во процес сум на реновирање прв спрат од куќа и дојде ред за инсталација за греење/ладење. Ќе има подна изолација 2-3цм, надворешна фасада 10цм и ПВЦ прозорци. Вкупна површина е 95м2. Дневниот престој со кујна и трпезарија е 50м2. Спалните се по 15м2. Втор спрат има но нема да се користи за сега. Ориентација југоисток на предна страна.

Што мислите за предложеното?

Надворешна - LINK
Парапетна 18ка (дневен престој) - LINK
Ѕидна 12ка (спални соби) - LINK

Untitled.jpg

Член од
11 април 2012
Мислења
4.613
Поени од реакции
5.314
Здраво дечки,

Во процес сум на реновирање прв спрат од куќа и дојде ред за инсталација за греење/ладење. Ќе има подна изолација 2-3цм, надворешна фасада 10цм и ПВЦ прозорци. Вкупна површина е 95м2. Дневниот престој со кујна и трпезарија е 50м2. Спалните се по 15м2. Втор спрат има но нема да се користи за сега. Ориентација југоисток на предна страна.

Надворешна - LINK

Прегледај го приврзокот 433533
Не ја гледам потребата од 12ки во спалните ама тоа сум јас.

дали сите овие ќе бидат врзани на една иста надворешна (на телефон сум па не ги отварав линковите)

Член од
7 март 2017
Мислења
138
Поени од реакции
160
Здраво дечки,

Надворешна - LINK

Прегледај го приврзокот 433533
Klimata kako marka e OK (ja imam vo trpezarijata kako obichen inverter (ne e multi split) 12ka vivax aeri R+)

ona shto bi razmislil e rasporedot na vnatreshnite edinici. Prilichno e dolga a tesna prostorijata dnevna+trpezarija+kujna pod 90 stepeni

moj predlog ti e da odish so 2 multi splita (ne mora tolku jaki kako ovaa shto si ja pishal) i na sekoja da zakachish po 2 vnatreshni

(vo spalnite nemash potreba od 12ki klimi .. mnogu pochesto kje ti gasat. jas vo spalna od 10 i 12 kvadrati imam 9ki (od daikin) i chesto idat vo situacija da treba da izgasat))

spalna i trpezarija na ednata, dnevna i spalna na drugata (ili posebni 4 edinici ako imash shansa za toa) em nema da vlechkash bakarni cefki niz dzidishtata (polesno za popravki i menuvanje koga kje zatreba) i poeftino za montaza

imame mnogu slichen raspored i dimenzii (i ista izolacija 10cm stiropor) ochekuvam i klimite slichno da se odnesuvaat. za sporedba osven tvojata skica zakachiv kako e kaj mene
Автоматски споено мислење:

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom