- Член од
- 2 август 2014
- Мислења
- 1.774
- Поени од реакции
- 4.125
Veruvaj deka se što navedov e baš taka, najzahtevnoto pri konstruiranje na klima e baš toa, niska modulacija pri greenje, drženje uednačena T, greenje mali prostorii .... I gledaj sega čudo klima od HISENS od gorna sredna klasa so baš baš 3X povisoka cena ne ja biduva, a ovaa ete ko od šala.Искрено човеков прави видеа и за другата клима што ја има. Hisense Energy Pro... за таа беше се како што кажа. Порано таа Hisense климата му беше на место на оваа и дефинитивно оваа клима е во неговиот дом. Чисто сумљам дека е фејк видеово.
Навистина нема логика за 16к ова да се најде вакво нешто. Малце се замислив наместо со климата од дневната да пробувам да ја греам спалната зимава, да пробам со оваа клима во спална да помогнам. Ќе пробам повеќе да прочепкам по нет за климава.
*Заборави да додадеш, за таа цена и wifi модул па и самиот hardaware да има firmware за wifi, греач на компресор или кондензатор спомна дека има...
Кај климава најскапа монтажата 1/3 од цената монтажа
I mene ne mi liči čoekov na šarlatan, ne gleam kaj e logikava ako ne e nekoja mestenka.
Inače TCL važi za sosema pristojna firma.... FUEGO što go spomna, TESLA, ST na Setec,FROSINI se od TCL i ušte nekolku drugi trgovci.
Ovde @најубав može da pomogne koj model na ST odgovara napogore spomnatiot.
Sega pa mi pađa na pamet nešto drugo, ako e taa klima so mnogu mal kapacitet ( čitaj ne e ni 7-ca, a se prikažuva kako 12- ka) i na zima se kilavi (vo onie 15 m2 će raboti sekako) togaš i će može nisko da modulira. Veruvaj druga logika i nema.
Na kraju kraeva po ovaa cena i za spalna ako e tivka i raboti kako na videoto i ne treba pojaka, možeš da si pazariš edna.