Фан клуб: РК Пелистер

Член од
23 мај 2024
Мислења
122
Поени од реакции
244
Да успејш:
  • Во град кај шо живеат за ракометот
  • Во време на една најкултурна генерација на навивачи
  • Без ни еден инцидент на европски натпреварувања
  • Да добиеш пак повик во ЛШ точно баш заради нивна заслуга
Да ја испразниш салата на 1/4 од сликата, треба вистина да имаш талент(за шо проценете си сами) :)
Доста е толку, неќам да вреѓам јас и да се понашам како напален тинејџер, како некој “господа” :misticen:
Прегледај го приврзокот 433374
Sega jas ke se nadovrzam na tvojte tezi..
Da vlozvas pari vo grad:

Vo koj nema infrastruktura
Vo grad koj nema sportski kompleks
Vo grad koj nema aerodrom, i patista za da dojdis do gradot
Vo grad kaj so nema ucilista za stranci ( za da dojdi tuka treba da se preseli familijarno i da mu uci tuka deteto)
Vo grad i vo drzava koja gi vodi arami i rasipani politicari
Vo grad kaj so nema soodveten medicinski kadar ( pri povreda, skraja da e i nekoj bolesti tuka nema koj da te izleci)
Vo grad kaj so sekoj e strucen za se i sesto samo za negovoti ne e.
Vo grad kaj so lugeto neznat da cenat, i KRTITIKATA e nivno najgolemo dostignuvanje.
Ima uste mnogu ama ajde dosta e,i vo vakvi uslovi da vlozvas pari da go krevas sportot i da ti pisat deka go nekjis pelister i deka peris pari itn od coek so mn pratel rakomet od 90 tite i so ima partiska kniska i da ti deli toj tuka pravda e to e tragedija teska, a uste poteska e so nikogas nema da sfatat. Prasajte do sega vo 3 4 godini od tolku igraci so se preterale dali ova negde go ima vo rakometniot svet, dali ima vakov tip na navivaci vo svetot so plukat i karat po svojte igraci sekoja sezona! Sakas da ti nabrojam?
Mandalinic, gradzan, madzovski, velkovski, tankoski, kostovski, hosni, tajnik, radivojevic, cehte, sega po novo abutovic, za treneri site do eden i za ostali.. inace ako mislite deka lazam odete prasajte go abutovic dali vo dosegasnata negova uspesna kariera nekoj mu upcul familija od negova publika, kako mislite vie da vi igrat tuka lugeto i srce da vi ostavat so vakvo ponasanje ? Ako ne igra be drugarce ke si odi i to e to, sojma ti da karas? Si ima uprava si ima strucen stab i taja e nivna rabota tie ke si prevzemat za to i odgovornosta ke si ja snosat tie. Ova niv mu e rabota kako da vi objasnam ili da vi nacrtam, nemozi pekar vo cede da mu kazva soveti i da mu deli na strucen stab za rakomet, i obratno nemozi rakometar da mu kazva na toj pekarot od cede kako se mesi lebot. I za kraj prijatele da te prasam nesto, pred da se isprazni salata, KOJ JA NAPOLNA VAKA SALATA? Sportski pozdrav

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: No9

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.565
Поени од реакции
8.108
Sega jas ke se nadovrzam na tvojte tezi..
Da vlozvas pari vo grad:

Ima uste mnogu ama ajde dosta e, prasajte do sega vo 3 4 godini od tolku igraci so se preterale dali ova negde go ima vo rakometniot svet, dali ima vakov tip na navivaci vo svetot so plukat i karat po svojte igraci sekoja sezona! Sakas da ti nabrojam?
Mandalinic, gradzan, madzovski, velkovski, tankoski, kostovski, hosni, tajnik, radivojevic, cehte, sega po novo abutovic, za treneri site do eden i za ostali.. inace ako mislite deka lazam odete prasajte go abutovic dali vo dosegasnata negova uspesna kariera nekoj mu upcul familija od negova publika, kako mislite vie da vi igrat tuka lugeto i srce da vi ostavat so vakvo ponasanje ? Ako ne igra be drugarce ke si odi i to e to, sojma ti da karas?
Вложват во градот од кај шо ги напраја парите;)

Лично јас немам до сега карано по играчи исто и навивачката група немам слушато да кара, то шо карале поединци го има сегде низ светот, те молам не глуми лудило.
А мое мислење е дека некој заслужват и ќотек :), карањето е многу благо за вакви манекени. Кој дојде закачи плата од иљадници евра, неколку само дали го остајле срцето на терен и изиграја машки. Губат од најголемиот ривал и после утакмица се пијанат и прат сообраќајки. А некој ќе патува во 3 дена иљадници километри до Букурешт и Скопје и ќе троши пари од џеб и ќе ја клава глата в торба за овај клуб. За нас Пелистер е светост, за некој попатна станица.
И како бе шојма јас да карам ако сакам? Има, за то шо та плата шо ја земат е дел од МОЈ пари, да мој (ОПШТИНСКИ) како и од сите нас.
Колку шо е клубот на тие шо мислат дека е нивни, толку е и МОЈ/НАШ.
Има неколку од играчите (наши) шо заслужват капа долу, се друго ФАК ОФФ.

Во однос на прашењето кој ја наполнал салата на сликата?
Ех, ќе ти кажам кој одма, ЧКЕМБАРИ со нивниот труд за најави на утакмиците, оти од клубот јас не гледам некаков маркетинг и труд во однод на то.
Да не пуштам пра-историски видеа дека салата се полнела и порано, еве ти од блиско минато.
Салата се полнела и ќе се полни за ПЕЛИСТЕР.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2024
Мислења
122
Поени од реакции
244

Лично јас немам до сега карано по играчи исто и навивачката група немам слушато да кара, то шо карале поединци го има сегде низ светот, те молам не глуми лудило.
А мое мислење е дека некој заслужват и ќотек :), карањето е многу благо за вакви манекени. Кој дојде закачи плата од иљадници евра, неколку само дали го остајле срцето на терен и изиграја машки. Губат од најголемиот ривал и после утакмица се пијанат и прат сообраќајки. А некој ќе патува во 3 дена иљадници километри до Букурешт и Скопје и ќе троши пари од џеб и ќе ја клава глата в торба за овај клуб. За нас Пелистер е светост, за некој попатна станица.
И како бе шојма јас да карам ако сакам? Има, за то шо та плата шо ја земат е дел од МОЈ пари, да мој (ОПШТИНСКИ) како и од сите нас.
Aj vaka sega da ti objasnam za to delot moj pari od opstinata, zato karam vaka taka. Da tocno nashi se parite na gragjanite mislam del se ne se site ama nema vrska. Ti sakas da karas primer velam ete ne licno ti kurle madle neka e, sakas da plukas odis prajsh 1000 km sekoja cest itn to si e tvoe pravo si plukas si karas imas pravo… jas ne odam 1000 km po patista primer ama si zemam sezonska sekoja godina, si kupvam dresoj itn na drug nacin pridonesvam za klubot isto kako i ti ete na slicen, znaci sekoj razlicno taka? Ama jas imam sprotistaven stav od tvojot jas nekjam da plukam nekjam vo takvo svetlo da go pretstavuvam gradot ili da karam, e sega i jas sum gragjanin i MOJTE PARI se del od opstinskite pari kako i tvojte taka?! I sega so prajme?! So si ti pokje od mene i kako mozi ti da bidis vo pravo a jas ne? Vidi dvajca tuka devatirame sano dvajca so razlicni stavoj, ami kaj se 70 000 luge vaka ako pisat so moj pari vaka so moj pari taka? Zato sii ima prijatele uprava , si ima trener mora nestoto nekoj strucen da go vodi to i da nosi odluki nekoj za to mn pokje pari dava od nas dvata i mnogu pokje pridonesva, ne se saka klubot samo so pisenje tuka na forumot, mora da se znaj na sekoj kaj mue mestoto i so mu e i do kade treba i so treba da se mesha. Pak ke recam pekarot e pekar i rakometarot e rakometar, i zato na site vi komentiram za da imate malce posiroka slika i gledista i deka treba da bidime zadovolni od to so go imame. Dali treba da ima podobruvanje vo vodenjeto na klubot? Apsolutno da, segde pisam deka imat neprifesionalnost, dali na vakov nacin se izrazva nezadovolstvo? Ne!
Автоматски споено мислење:

Во однос на прашењето кој ја наполнал салата на сликата?
Ех, ќе ти кажам кој одма, ЧКЕМБАРИ со нивниот труд за најави на утакмиците, оти од клубот јас не гледам некаков маркетинг и труд во однод на то.
Да не пуштам пра-историски видеа дека салата се полнела и порано, еве ти од блиско минато.
Салата се полнела и ќе се полни за ПЕЛИСТЕР.
I so sakas da kazis so videoto deka togas imase podobar rakomet od sega? Deka vo 10 godini se napolna 3 4 pati? I to e merilo so ova sega so se slucva? Ne me zafrkavaj brat te molam

Последно уредено:

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.565
Поени од реакции
8.108
Aj vaka sega da ti objasnam za to delot moj pari od opstinata, zato karam vaka taka. Da tocno nashi se parite na gragjanite mislam del se ne se site ama nema vrska. Ti sakas da karas primer velam ete ne licno ti kurle madle neka e, sakas da plukas odis prajsh 1000 km sekoja cest itn to si e tvoe pravo si plukas si karas imas pravo… jas ne odam 1000 km po patista primer ama si zemam sezonska sekoja godina, si kupvam dresoj itn na drug nacin pridonesvam za klubot isto kako i ti ete na slicen, znaci sekoj razlicno taka? Ama jas imam sprotistaven stav od tvojot jas nekjam da plukam nekjam vo takvo svetlo da go pretstavuvam gradot ili da karam, e sega i jas sum gragjanin i MOJTE PARI se del od opstinskite pari kako i tvojte taka?! I sega so prajme?! So si ti pokje od mene i kako mozi ti da bidis vo pravo a jas ne? Vidi dvajca tuka devatirame sano dvajca so razlicni stavoj, ami kaj se 70 000 luge vaka ako pisat so moj pari vaka so moj pari taka? Zato sii ima prijatele uprava , si ima trener mora nestoto nekoj strucen da go vodi to i da nosi odluki nekoj za to mn pokje pari dava od nas dvata i mnogu pokje pridonesva, ne se saka klubot samo so pisenje tuka na forumot, mora da se znaj na sekoj kaj mue mestoto i so mu e i do kade treba i so treba da se mesha. Pak ke recam pekarot e pekar i rakometarot e rakometar, i zato na site vi komentiram za da imate malce posiroka slika i gledista i deka treba da bidime zadovolni od to so go imame. Dali treba da ima podobruvanje vo vodenjeto na klubot? Apsolutno da, segde pisam deka imat neprifesionalnost, dali na vakov nacin se izrazva nezadovolstvo? Ne!
Апсолутно се сложвам дека не треба секој да се меша во раководењето на клубот. Јас појма немам од ракомет, ако знаев ќе бев тренер или играч.Зато и не се мешам а и навивачката група се нема мешано во водење на клубот. Како и шо тие појма немат од мојот занает. Ама мојот занает не е јавен и мојата плата си ја земам од приватник. Ако земав општински пари и работев на некој јавни проекти, вервам дека ќе сум добивал пофалби и критики.
Така да не знам шо ти значи тебе мешање? Друже РК.ПЕЛИСТЕР и публиката добија пофалби од секој еден кој дојде и играше тука од другите клубој противниците. Епа то име и та публика си носи товар со кој треба да се носиш.Не сме ние алкалоид или некој такви клубој вчера создани па да си прајш приватна забава и да плаќаш некој да чука на тапани. Ќе бидиш изложен секојдневно на критики и пофалби. Секој има право да си кажи мислење и да си искоментира. Можи некој лечи лични фрустрации и пиши намерно (како и шо има) и сега треба ти да кажиш дека битолската публика те плука? А в сала нема ништо такво нешто.
Добро бе дали форумот го сметате за релевантно место кај шо сите под скриени профили си дават коментири? Па уште да се спомнува од тие шо го водат клубот. ЗА ГРЕОЈ. Добро немате попаметна работа? Оди барај играчи врши скаутинг наместо да читаш овде кој шо му прднало да пиши. И ова тебе ти е мешање во клубот? Не знам како можи ова да се смета за мешање во клубот. И не знам како можи после онакви изгубени утакмици (не во ЛШ) да се очекува дека нема да се побара одговорност????
Тие си го водат клубот да, ама и тие треба да си пресечат оти гледат дека нешто не оди.
ЕГОТО ќе ги уништи.
И не ми реплицирај поќе, не можам да пишам и да се објаснувам па и со латиницата очите ми ги извај.

I so sakas da kazis so videoto deka togas imase podobar rakomet od sega? Deka vo 10 godini se napolna 3 4 pati? I to e merilo so ova sega so se slucva? Ne me zafrkavaj brat te molam
Ти ме праша кој ја наполнал салата на сликата? Јас ти кажвам дека се полнела и ќе се полни од Чкембари и Битолчани за ПЕЛИСТЕР. Едноставно е. Не кажав кога бил подобар ракометот, не знам зошто ми клаваш зборој в уста.

Член од
23 мај 2024
Мислења
122
Поени од реакции
244
Апсолутно се сложвам дека не треба секој да се меша во раководењето на клубот. Јас појма немам од ракомет, ако знаев ќе бев тренер или играч.Зато и не се мешам а и навивачката група се нема мешано во водење на клубот. Како и шо тие појма немат од мојот занает. Ама мојот занает не е јавен и мојата плата си ја земам од приватник. Ако земав општински пари и работев на некој јавни проекти, вервам дека ќе сум добивал пофалби и критики.
Така да не знам шо ти значи тебе мешање? Друже РК.ПЕЛИСТЕР и публиката добија пофалби од секој еден кој дојде и играше тука од другите клубој противниците. Епа то име и та публика си носи товар со кој треба да се носиш.Не сме ние алкалоид или некој такви клубој вчера создани па да си прајш приватна забава и да плаќаш некој да чука на тапани. Ќе бидиш изложен секојдневно на критики и пофалби. Секој има право да си кажи мислење и да си искоментира. Можи некој лечи лични фрустрации и пиши намерно (како и шо има) и сега треба ти да кажиш дека битолската публика те плука? А в сала нема ништо такво нешто.
Добро бе дали форумот го сметате за релевантно место кај шо сите под скриени профили си дават коментири? Па уште да се спомнува од тие шо го водат клубот. ЗА ГРЕОЈ. Добро немате попаметна работа? Оди барај играчи врши скаутинг наместо да читаш овде кој шо му прднало да пиши. И ова тебе ти е мешање во клубот? Не знам како можи ова да се смета за мешање во клубот. И не знам како можи после онакви изгубени утакмици (не во ЛШ) да се очекува дека нема да се побара одговорност????
Тие си го водат клубот да, ама и тие треба да си пресечат оти гледат дека нешто не оди.
ЕГОТО ќе ги уништи.
И не ми реплицирај поќе, не можам да пишам и да се објаснувам па и со латиницата очите ми ги извај.

Ти ме праша кој ја наполнал салата на сликата? Јас ти кажвам дека се полнела и ќе се полни од Чкембари и Битолчани за ПЕЛИСТЕР. Едноставно е. Не кажав кога бил подобар ракометот, не знам зошто ми клаваш зборој в уста.
Еве ти на кирилица да ти излезам во пресрет.. уште ова и не ти рециплирам поќе а и не ни се расправам со останатите.. со тебе дебатирам чоечки како шо личи па зато и јас на таков начин ти враќам.. со поголемиот дел се сложвам со тебе и така е нема збор имат големо его, нема инциденти итн, по културна генерација на навивачка група итн, јас се нервирам за луѓе шо поќе чекаат да изгуби пелистер за да напишат коментари, на фб значи не зборвам само за тука, во кој вреѓаат и наоѓат забелешки на се и сешто и створаат уште поголема тензија, да не вадиме слики тука итн. За луѓе кој идат до директни и вербални односи со играчи од нивни тим па се до приватен нивни живот.. така да едно е критика да дајш нормална друго е да да вреѓаш и караш, значи не ти зборвам за општо исите луѓе шо се сегде каде до тие коментари имаат придтап и негово семејство, деца итн. И никој не е должен да трпи такво нешто без разлика шо е јавна личност а пред се е спортист! Ваков однос да имавме кон политичарите во битола и ваков гнрв ќе цутеше градот, поздрав мораше да се доискажам.

Член од
17 август 2024
Мислења
34
Поени од реакции
104
Тен Хаг е успешен во својата професија ама е и среќен човек, да беше вчера тренер на клуб кој се наоѓа на географска ширина 41.029678, 21.329216 сигурно ќе беше сменет од вистинските познавачи на спортот.

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
770
Поени од реакции
1.398

Нека му е со среќа (y)

....И сега уште новиот тренер да речи не бе шо ќе ми е овај...И да испадни втор Цикатич...Се надевам нема o_O

Последно уредено:
Член од
12 октомври 2021
Мислења
43
Поени од реакции
112

:facepalm: hahaha

Член од
7 август 2024
Мислења
14
Поени од реакции
86
E se dur ima vakvi prostaci kako tebe vaka so razmisluvat na ova nivo ke odi gradot kamoli sportot, ti ako si sposoben tolku ako znajsh prevzemi akcija i odi napraj nesto za klubot, a ne tuka so kabadajluk da mi prodavas kolku si go sakal vala taka, preku kuro ni e od vakvi kako tebe nisto so ne vi cini demek ti navivaco golrm samo pelister samo bitola ke se cukas ovde vgradi i ke mi prodavas pufki aj tamu sikananin
Владимир свести се

Член од
2 септември 2016
Мислења
828
Поени од реакции
1.812
Тен Хаг е успешен во својата професија ама е и среќен човек, да беше вчера тренер на клуб кој се наоѓа на географска ширина 41.029678, 21.329216 сигурно ќе беше сменет од вистинските познавачи на спортот.
Screenshot_3.png

Член од
17 август 2024
Мислења
34
Поени од реакции
104
Член од
2 август 2011
Мислења
1.236
Поени од реакции