Wizz Air летови од/до Македонија

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.272
Поени од реакции
6.179
Барселона и Дубаи ќе ги откажат после 2-3 месеци нерентабилност. Едноставно линија функционира само ако има гастарбајтери. Ова туризмов не проаѓа, ни ние кај нив ни они кај нас. Плус со чекиран куфер сигурно цената ќе биде ко да си отишол со регуларна компанија само што би мењал некаде авион.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
Барселона и Дубаи ќе ги откажат после 2-3 месеци нерентабилност. Едноставно линија функционира само ако има гастарбајтери. Ова туризмов не проаѓа, ни ние кај нив ни они кај нас. Плус со чекиран куфер сигурно цената ќе биде ко да си отишол со регуларна компанија само што би мењал некаде авион.
Шо знам, долго време граѓаните кукаат дека нема линија за Шпанија. Преку Тирана летаа голем број луѓе, сигурно имаат некоја статистика.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.272
Поени од реакции
6.179
Нема таму ништо. Кукаат инстаграмџики што еднаш у 5 години ќе отидат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.390
Поени од реакции
24.546
i dubai i barsa ke rabotat.

barsa si imase dovolno pobaruvacuka mada ne se sekavam kolku pari nedelno bese toa, mislam deka tolku e i kapacitetot 2-3 pati nedelno. eden avion idealno treba da se koristi na 2 linii barsa + lion na primer e ok...

dubai ke treba da go povrzat so letovite na emirati za AUS i dijasporata tamu ke dobie opcija da leta do mkd so edno zastanuvanje. letovite od AUS (mel/syd/bris) bi se namalil od 25-6 saati na 20-21. vaka bese predhodno i bese solidno popolneto. ubavo bi bilo nesto vakvo i do doha da se napravi za da se iskoristi qatar letot, mada mislam deka toa ke bide sledno, deka qatar ke pusti linija stom se stabiliziraat letovite so AUS (do skoro vo aus operiraa so 40% od kapacitetot pred covid, posle AUS ne im davase letovi)...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Барселона преку која компанија ќе биде, Виз или Туркиш? Јас разбрав од Туркиш, а со тие цени брзо ќе се затвори.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.383
Поени од реакции
4.309
Барселона преку која компанија ќе биде, Виз или Туркиш? Јас разбрав од Туркиш, а со тие цени брзо ќе се затвори.
Не постои линија од туркиш која не почнува или не завршува во Турција.

Скопје - Барселона не постои
Може да има

Скопје - Истанбул или евентуално сезонски
Скопје / Охрид - друга рандом дестинација во Турција

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.092
Prv pat patuvav so zenata i deteto 2.5 godini.
Prvo kupiv 2 sedista a za deteto ne, mislev avtomacki ke bidi do nas, na kraj ispaga deka sedi do eden roditel i mu dadoa sediste random pa gi smeniv so mojot on da sedi do majkata ama ako ima prazni mesta ke kazes na stjuardesata ke ve namesti zaedno....
Na aerodrom mi frlija i mleko i voda i sok za deteto na carina, mora da kupis posle carina od free shop po visoki ceni.....
Za dete pod 2 godino go cuvas vo skut ili gledam nosija i kolicki
Najak moment bese vnatre e kako panagir ako kupis kafe i voda dobivas cokolatce ili kikiritki gratis inaku letovite bea se vo red nemase nekoe cekanje taka kako zs prv pat i taka eftina karta sum zadovolen

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
Prv pat patuvav so zenata i deteto 2.5 godini.
Prvo kupiv 2 sedista a za deteto ne, mislev avtomacki ke bidi do nas, na kraj ispaga deka sedi do eden roditel i mu dadoa sediste random pa gi smeniv so mojot on da sedi do majkata ama ako ima prazni mesta ke kazes na stjuardesata ke ve namesti zaedno....
Na aerodrom mi frlija i mleko i voda i sok za deteto na carina, mora da kupis posle carina od free shop po visoki ceni.....
Za dete pod 2 godino go cuvas vo skut ili gledam nosija i kolicki
Najak moment bese vnatre e kako panagir ako kupis kafe i voda dobivas cokolatce ili kikiritki gratis inaku letovite bea se vo red nemase nekoe cekanje taka kako zs prv pat i taka eftina karta sum zadovolen
Ме чудиш за храната која ти ја фрлиле, толерираат за деца млеко и такви работи, пишува и на страната на виз

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.092
Na carina vo Salzburg pred mene gi orvori sisinjata i gi isprazni vo kanta, me prasa kolku godini e deteto rekov 2.5... Rece za nad 2 ne e dozvoleno togas izgleda za pod 2 gosini mozes da nosis.... kupiv posle od freesopot po 5 evra boda i sokce za po patot....nad 2 gi tretiraat kako vozrasni za sediste i hrana a pod 2 kako bebinja za vo skut i dozvoleno e hrana.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Na carina vo Salzburg pred mene gi orvori sisinjata i gi isprazni vo kanta, me prasa kolku godini e deteto rekov 2.5... Rece za nad 2 ne e dozvoleno togas izgleda za pod 2 gosini mozes da nosis.... kupiv posle od freesopot po 5 evra boda i sokce za po patot....nad 2 gi tretiraat kako vozrasni za sediste i hrana a pod 2 kako bebinja za vo skut i dozvoleno e hrana.
Ова ти го пишува секаде, и за храната и за седиштето.

Виз укинаа бајаги линии со изговор “зимски распоред/сервисирање на авиони”. Дали ќе ги обноват линиите или немаат обврска за тоа?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.613
Поени од реакции
5.314
.
Виз укинаа бајаги линии со изговор “зимски распоред/сервисирање на авиони”. Дали ќе ги обноват линиите или немаат обврска за тоа?
Земи го ова со доза на резерва ама од тоа што го имам слушнато производителот на моторите на новите виз авиони имал некој проблем и многу мотори се на сервисирање, тоа е една од причините што голем број нивни авиони се приземјени и многу линии намалени/укинати
Не е проблем со нивната безбедност него неможе така лесно било кој да ги сервисира ДЕМЕК

Пак ќе ти речам колку е ова точно не можам да ти кажам така што земи го со голема резерва

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.196
Поени од реакции
2.195
Летав со сопругата и не платив да седиме заедно и иако никој не го резервирал местата од Виз ко намерно да не ставија на различни места во авионот...истото и на друг пар на истиот лет, т.е. јас седев до неговата сопруга он до мојата(се разменивме од а по полетување) али која е оваа селска финта на виз, демек ако не платиш да седиш заедно намерно ќе ве разместиме... ебате простачките финти

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
Аман па вие да не ви ги укради некој сопругите два сати ако сте разделени во авионот

Kajgana Shop

На врв Bottom