- Член од
- 17 декември 2019
- Мислења
- 2.432
- Поени од реакции
- 4.172
Sekoja tema za geopolitika ja useruvate... u koja i da vlezam tema nema nesto korisno da se procita za sostojbata...
se soglasuvam so ova mislenje.Sekoja tema za geopolitika ja useruvate... u koja i da vlezam tema nema nesto korisno da se procita za sostojbata...
Реалноста е дека ги блокираш тие со различно мислење, веројатно и социјалните мрежи и форуми ги разбираш како ехо комора.se soglasuvam so ova mislenje.
Postoi grupa koja so svojata agresija i prostotilak gi navreduva ostanatite, im se podsmevaat i na krajot gi brkaat od forumot. So niv nema diskusija, se obidov nekolkumina da blokiram no stalno se javuvaat novi. I mislam deka toa e namerno. Na ovaj način kreiraat odreden narativ koj ne trpi poinakvo mislenje.
Moderatorite na formumov ne go sankcioniraat takvoto odnesuvanje i so toa si ja sečat grankata. Forumov gubi od relavantnost i na krajot ke se ugasne.
Де де де.se soglasuvam so ova mislenje.
Postoi grupa koja so svojata agresija i prostotilak gi navreduva ostanatite, im se podsmevaat i na krajot gi brkaat od forumot. So niv nema diskusija, se obidov nekolkumina da blokiram no stalno se javuvaat novi. I mislam deka toa e namerno. Na ovaj način kreiraat odreden narativ koj ne trpi poinakvo mislenje.
Moderatorite na formumov ne go sankcioniraat takvoto odnesuvanje i so toa si ja sečat grankata. Forumov gubi od relavantnost i na krajot ke se ugasne.
Кој па и кога те навредил тебе, јас не знам и дека постоиш...Evo, ti si blokiran, t.e.ignoriran člen (posle ovoj post pak ke bideš vo toj status). Ne zato što imame različno razmisluvanje tuka zatoa što si zemaš za pravo da navreduvaš i ponižuvaš. I ušte eden mu go zaboraviv nikot, koj mene tatko na dve deca me nareče pedofil! Vo realnio t život za toa se dobiva nešto drugo....
Tvoj modus vivedndi e da gi negiraš izvorite na informiranje, se što ne ti se dopaga go proglasuvaš za lažno. I plasiraš tvoi izvori kako Radio Denova na pr, koji se dokažani prevaranti. I nema tuka što da se diskutira, toa se paralelni diskusii. I drugi go pravat toa no barem ne navreduvaat.
Комедија.The goal is to force themselves so close to defeat that the only option is an American intervention.
mnogu tesko e da napravis nova hezbula ili hamas ili uck ili isis ili nekoe pleme kako hutite sto do vcera bea ribari u vlecki ako drzavi kako iran, pakistan i turcija plus pari od arabija stojat zad tebe... epten teska rabota toa, ke im treba duri 2 meseci...Комедија.
Од старт Израелците направија план да ја поделат Газа со набљудувачки коридори и контрола на протокот на луѓе и стока низ тие коридори, елиминирајќи подземни тунели.
Хезболах го разрешија до степен да неможат да извршат значителен ракетен (или било каков) напад врз Израел и тоа е веќе реалност, особено ако споредиме што се случуваше во војната во 2006та.
Последната цел таму им е да го вратат населението во пограничните делови со Либан, за што ќе мораат да направат бафер зона, операција која е во тек.
Останува примарната цел - елиминација на нуклеарната програма на Иран.
Гајле им е кој е на власт таму, ионака Иранците немаат капацитет да му наштетат на Израел.
Најголемиот адут на Иран не се балистичките ракети или дронови, туку неговите прокси.
Но гледаме како Израел ги разреши во неколку потези.
Ок, за примарната цел можеби навистина ќе требаат САД, бидејќи се единствените што имаат оружја што може да стигнат до длабоко закопаните истражувачки центри на Иран.
Елиминацијата на лидерот на Хезболах сугерира дека можеби и Израел може да го стори тоа, но веројатноста за успех е значително мала.
Секундарна цел би била пад на режимот во Иран, што е прилично тешка, барем засега задача.
Ако веруваш во спинувањата кои САД ги пласира преку “независните“ медиуми, да, инаку се што се случува на БИ е под строга контрола и управување од САД иЕУропска.Изгледа на САД баш и не се нешто многу желни за војување со Иран.
Да, во светот на бајките.mnogu tesko e da napravis nova hezbula ili hamas ili uck ili isis ili nekoe pleme kako hutite sto do vcera bea ribari u vlecki ako drzavi kako iran, pakistan i turcija plus pari od arabija stojat zad tebe... epten teska rabota toa, ke im treba duri 2 meseci...
a toa so koridorite i podelbata na najgolemiot konc logor ke vidime pogotovo ako sega teroristite dobijat dronovi i balisticki raketi mesto dosegasnoto oruzje sto sami go pravea ili bese od nekoj zalihi od 62ra...
Oчигледно е дека она беше со намера да се одложи израелскиот напад. Ако е нешто друго, тогаш јас не гледам што може да биде. Нормално дека ние сме само гледачи и го гледаме само тоа што е на површина... Барем ние што не ни е главата во шyпакот, како нафовци на пример.Ако веруваш во спинувањата кои САД ги пласира преку “независните“ медиуми, да, инаку се што се случува на БИ е под строга контрола и управување од САД иЕУропска.
Јас не би им верувал толку на САД-медиумите, особено не за ова.