Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.388
Само што излегол од Идризово, го уапсиле за ново дело. Неќе среќа поштеног човека. :pos:

На излегување од „Идризово“ е уапсен Акиф Равманоски, еден од помилуваните од претседателката – ќе одговара за убиство
Два дена откако е објавена одлуката дека Акиф Равманоски е помилуван од претседателката Гордана Сиљановска-Давкова, за кој медиумите пренесуваат оти е член на наркокланот „Барон“, денеска тој непосредно по излегувањето од затворот „Идризово“ во Скопје е уапсен за обид за убиство.

Од Обвинителството информираат дека полициски службеници денеска лишија од слобода лице што со одлука на претседателката на државата, извршувањето на казната затвор му е заменета со условна осуда.

„За истото лице е поведена истрага за ново кривично дело – убиство од член 123 во врска со член 19 (во обид) од Кривичниот законик“, се вели во соопштението од Обвинителството.

Оттаму посочија дека за лицето се водеше претходна постапка во врска со оружениот инцидент, што се случи на 14 октомври на булеварот „Христијан Тодоровски-Карпош“ во Чаир.

„Вештачењата за присуство на барутни честички што беа извршени по наредба на јавниот обвинител ги потврдија првичните сознанија дека осомничениот со огнено оружје – пиштол испукал неколку истрели во правец на оштетениот со умисла да го лиши од живот и му нанел прострелна рана во пределот на ногата“, информираат од Обвинителството.

Донесена е наредба за истрага на осомничениот, а до судија на претходна постапка од Основниот кривичен суд ќе биде доставен предлог за определување мерка притвор.

За истиот настан, по поднесена кривична пријава од Министерството за внатрешни работи (МВР) против три лица, ОЈО Скопје поведе постапка за кривично дело учество во тепачка од член 132 став 1 од Кривичниот законик.

Потврда за приведувањето пристигна и од МВР.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
фејк њуз е од кујната на Левица изгледа.
Зошто Лефица може да се од сдсСС, аааа заборавив со тие се во коаљиција.

Никако да разберам зашто договорот со Бугарија е толку напаѓан, а договорот со Грција веќе подзаборавен, кога и двата договори се речиси исто штетни за Македонија и за Македонците....или некој од власта смета дека Бугарија е „слаба„ па неа може и да и‘ се „издере„ а Грција е „јака„ па треба да и‘ се „поќути„?...

А ако „Преспанскиот...„ јасно ја одвојува Македонија од Грција (а штетата пак е македонска...), значи ли тоа дека „Бугарскиот...„ мора да ја потчини Македонија кон Бугарија?...
За да не се сети некој дека се работи за ИСТ ПРОЕКТ, вака се дефокусира демек Грекистан и Бугаристан се со поинаква агенда кон Македонија и Македонците, за да се разбере се треба да се гледа како целина, тогаш многу работи стануваат јасни, се надевам;) ако до сега не станало јасно може никогаш да не стане... ама ништо земјата ќе продолжи да се врти.
„Преспанскиот...„ јасно ја одвојува Македонија од Грција :yid::yid::yid::yid::yid: вакво нешто може да напише само Северџган во надеж.

Уште од Лисабонската декларација односот/политиката кон Македонија и Македонците е ИСТА, ништо не е сменето само играчите се менуваат политиката е јасна Македонци и Македонија не постојат.

Автоматски споено мислење:

Генерално се е подобро од дуи, туку забележувате како нападов кон бабата иде од внатре сдс и бгнес на народносно збунетиот Нешков со напад кон Жидас Даскаловски.
Бугарашите сдс и бугарите нешто нервозни.
Кога изнесуваш вака битни работи би можел и линк да оставиш
Инаку забележав дека тутаБугарите нешто ги нема во последно време или админот ги средил или не им стигнала плата.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Зошто Лефица може да се од сдсСС, аааа заборавив со тие се во коаљиција.

За да не се сети некој дека се работи за ИСТ ПРОЕКТ, вака се дефокусира демек Грекистан и Бугаристан се со поинаква агенда кон Македонија и Македонците, за да се разбере се треба да се гледа како целина, тогаш многу работи стануваат јасни, се надевам;) ако до сега не станало јасно може никогаш да не стане... ама ништо земјата ќе продолжи да се врти.
„Преспанскиот...„ јасно ја одвојува Македонија од Грција :yid::yid::yid::yid::yid: вакво нешто може да напише само Северџган во надеж.

Уште од Лисабонската декларација односот/политиката кон Македонија и Македонците е ИСТА, ништо не е сменето само играчите се менуваат политиката е јасна Македонци и Македонија не постојат.

Инаку забележав дека тутаБугарите нешто ги нема во последно време или админот ги средил или не им стигнала плата.
Кои битни работи? бабата ја нападнаа оти помилувала луѓе и бугарските медиуми поточно бгнес објави дека соработникот на бабата жидас имал бугарски пасош, имаш гугл пиши бгнес, и нашите медиуми објавија, не е толку битна веста туку тајмингот.

Ајде еве ти https://nezavisen.mk/bgnes-tvrdi-deka-sovetnikot-na-siljanovska-zhidas-daskalovski-ima-bugarski-pasosh-vekje-20-godini/

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
За вашето здравје ќе се грижи министерството за болести на „нашата земјата„, која, според написов, веќе е потчинета на СЗО, па ќе може да не‘ ванкцинира како и кога ќе му се посака (читај-по команда од СЗО):

Ќе биде забавно...освено ако се земат во предвид најавените „епидеми„ на се‘ и сешто...
Е каков си значи секогаш гледаш од мрачната страна, обиди се еднаш да гледаш на работите и од ведрата страна.
Еве на пример колку се подобри состојбата на ПИОМ како резултат на вакцина/невакцина, за тебе изглед аподобрување на здравјето на ПИОМ е мала работа.

Bas slikata sto ja stavi e vase delo, vas proizvod. Za da dojdis do ovaa slika treba da postiras uste nekolku so toj vasiot nekapen lider kako rusi rezim, kako si se setka po SJO . Ova se samo plodovite na vaseto rusenje rezim, ne znam oti ne si se gordeete so plodovite od taa vasa revolucija tuku se pritresvate ko nesalam i gi negirate.
Ali posto ste glupi sarenokurtonci ni togas a ni sega ne vi e jasno kolkava steta napravivte, naprotiv uste i se gordeete so taa revolucija a se izzemate od se sto proizleze od taa revolucija ebate severdjanot tup. I vas treba nekoj vlast da vi dade. Abe samo pendrak, da ve prekrsat, da se vleckate ko macki pretepani. Toa bese nasa najgolema greska kako narod togas. Gledas sarenokurtonec, ubigo od kjotek. Ne prasvaj ni zosto ni kako, palkata i mavaj duri preta, duri krv ne pocni da moca. Uste bolka mi e so ne vi ebaja mater na protestite a voedno i neostvarena zelba eden toa da se sluci.
Да бе слушам овие(сликата) преминале во Лефица, цело време биле уфрлени агенти на Лефица во ДПсНЕ и кога дошло време оп
Така е, да не беше Лефица сега/тогаш/утре ќе ги немавме проблемите ама сигурно овие од Лефица работат за калето, шо мислиш?

Не мислиш ли дека е многу подобро да ги убиваш или сакаш да уживаш додека ги тепаш :)

Кои битни работи? бабата ја нападнаа оти помилувала луѓе и бугарските медиуми поточно бгнес објави дека соработникот на бабата жидас имал бугарски пасош, имаш гугл пиши бгнес, и нашите медиуми објавија, не е толку битна веста туку тајмингот.

Ајде еве ти https://nezavisen.mk/bgnes-tvrdi-deka-sovetnikot-na-siljanovska-zhidas-daskalovski-ima-bugarski-pasosh-vekje-20-godini/
Па битно е ако има оркестриран напад позади кој се Бугаристан и СДСсс.
А ако е бугарски партал тогаш ништо, не посетувам такви страници.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
У право си ама ако големите сили веќе решија да го сменат името тоа е. Немаше да биде шарена ќе беше нешто друго. Внатрешен раскол во ВМРО или не знам што. Ипак мое мислење
Mozi ke bese, mozi ne, sta bi bilo kada bi bilo muabeti. Ova se fakti, lesno proverlivi, lesno dostapni i poprilicno jasni na sekoj osven sekako na random sarenokurtonec ili po novo levicar.
Да бе слушам овие(сликата) преминале во Лефица, цело време биле уфрлени агенти на Лефица во ДПсНЕ и кога дошло време оп
Така е, да не беше Лефица сега/тогаш/утре ќе ги немавме проблемите ама сигурно овие од Лефица работат за калето, шо мислиш?

Не мислиш ли дека е многу подобро да ги убиваш или сакаш да уживаш додека ги тепаш :)
Namesto da mi mudruvas tuka so glupi dosetki, odi vo temata za levica, vidi tamu proveri nesto okolu toa sto zboravme.
Dodusa i ti ne se ni osmeli da preprasas nekoj od kurtonite sareni, zosto be taka Taksistu, so e rabotata, ke ti se skrsi filmot.
Da ti citiram tuka tamu sto napisa onaka kolku da te potsetam ili pak ke mi mudruvas so glupi sareni kurtonski dosetki kako sto si znaete.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Вонредна вест

На бугарите им смета оти Македонците имаат социјални мрежи.

По дополнителни истражувања бугарите за да ги заштитат своите емоции го препишуваат однесувањето на Македонците во партиски нарачани текстови, белград, будимпешта, москва, бејжинг, ако не се овие центри ќе се види дека Македонците многу ги сакаат бугарите.

Репортажа од Генчо Ташакачев.

Член од
17 декември 2012
Мислења
272
Поени од реакции
182
...

Платата, платата, баце. Собирам пари сега за интернет за да можам да постирам пак на kajgana. :toe:

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Платата, платата, баце. Собирам пари сега за интернет за да можам да постирам пак на kajgana. :toe:
аии тука си, ама изгледа ти си некој високо во тутабугарската интернет бригадата па тебе ти дале плата :)

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
Pomiluvaniot Ravmanovski ,,povtorno zad resetki,,. Evtino, sramno.
Isti t.e. slicni ovakvi ,,evtini finti,, pravea onie koi prezasluzeno gi izgonivme na kloci od Vlast. Finti t.e. ,,ako projde, projde,,. Vazno da se skrene vnimaneto vo javnosta, od drugite aktuelni slucuvanja.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Колку треба да си глуп бе? Значи колку за ова да го напрајш? Па па господе шо луѓе магариња не прат …

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Фон Дер Лајен дојде кажа еу е со вас, отиде во вц, се испосра:гомце: не пушти вода и си замина.
Фала многу што сеуште сте со нас, после толку многу тешки одлуки што ги носевме требало уште :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Фон Дер Лајен дојде кажа еу е со вас, отиде во вц, се испосра:гомце: не пушти вода и си замина.
Фала многу што сеуште сте со нас, после толку многу тешки одлуки што ги носевме требало уште :pos:
„ЕУ за тебе„....:kafence:

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Колку треба да си глуп бе? Значи колку за ова да го напрајш? Па па господе шо луѓе магариња не прат …
Некој го налутил

Гледам денес Канал 5 интервју со Бујар Бугар Османи, гледам и се чудам како лицето се однесува како мајка тереза, како он и неговите биле жртви, ликот што ќе менуваше знаме, грб, химна и јазик денес бил жртва на албанофобија. молам?
images.jpeg
Orli.jpg

Последно уредено:
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
Дојде Урсула да ги лупоса од земја и да си замине.
Им повтори дека џабе се фалат кога "нашата земја" си ја има превземено обврската и мора да ја спроведе. Нема друг начин.

Уште една потврда дека по промената на власта ЕУ нема мрднато милиметар по тоа прашање.

20241024_104830.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom