Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.381
Поени од реакции
3.567
Bravo taka e vlade. Ma shto e bitno deka oslobodile nekoi si tamu mafijashi shiptаri i ubijci od zatvor be, bitno ako sega na ovoj praznik ne se obedinime, ke si ostaneme zemja na kriminalci i duhovi... :pusigo:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Претседателката Гордана Силјановска Давкова во изјава за медиумите објасни дека списокот со помилувања кој го потпишала е со ликови на кои што членовите на нејзината комисија не гледала кои се со име и со презиме, туку ги анализирала нивните дела.

- Кога ја формирав комисијата, знаев дека таа е составена од врвни познавачи од оваа област и реков дека ќе ја почитувам нивната работа. Кога се даваат коментари, се заборава на што. Вие го анализирате делото, а јас не ги знам имињата, но кога ги потпишав одлуките се водев од тоа дека во првиот случај пресудата е една година и три месеци и се однесува на неовластено поседување на оружје. Кај вториот случај се работи со дело врзано со насилство, тепачка на некоја наплатна станица. Се замениле овие казни со условна од три години. Личностите се интересни во негатоивно смисла на зборот, но тие (од комисијата) се воделе од конкретните дела, одговори претседателката на нарањето за личен коментар од страна на медиумите.
-

Ни се беа мамата, нека се скрие негде бабево. Срамота е ова, ваква изјава председател да дај… ццц

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
Така е, бабето не се водело од имињата на осудените туку од нивните дела. Сепак се работи за нобеловци, доктори, научници кои случајно им е најдено оружје без дозвола, правеле неред по градот и поделиле дрога по населението.

Овие луѓе заслужуваат втора шанса, сигурно сега ќе се корегираат во своето однесување и наместо проблем тие ќе биде решение на ова општество.
Бабето ја гледа големата слика.

Вмровчињата горди.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Bravo taka e vlade. Ma shto e bitno deka oslobodile nekoi si tamu mafijashi shiptаri i ubijci od zatvor be, bitno ako sega na ovoj praznik ne se obedinime, ke si ostaneme zemja na kriminalci i duhovi... :pusigo:
Tolku bese, go zaboravi prethodniot post kaj so izglupira kako i obicno. Nemas nesto da dodades, da obrazlozis, ocaen obid da se odglupiras ili se odkaza ?
A ako ti kazam deka i Dvojce go pomiluva Pretsedatelkata shok ke te mani. Djabe revolucii krevavte, ebave kurtonite sareni glupi.
Patem receno me zabole Pretsedatelkata na Severdjistan koj pomiluvala vaka iskreno da ti kazam. Edinstveno nesto sto vaka politicki bi me izraduvalo bi bilo denot koga sarenite kopilinja ke pocnat da gi apsat i da gi vleckaat po zatvori, posebno to nekapenoto kopile so skoka mnogu. E to najgolem kef ke mi napraj, pa uste i da go smestat vo ista kelija so ovie od 27 april, to ke mi dojdi kako kec na desetka.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Генерално се е подобро од дуи, туку забележувате како нападов кон бабата иде од внатре сдс и бгнес на народносно збунетиот Нешков со напад кон Жидас Даскаловски.
Бугарашите сдс и бугарите нешто нервозни.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Генерално се е подобро од дуи, туку забележувате како нападов кон бабата иде од внатре сдс и бгнес на народносно збунетиот Нешков со напад кон Жидас Даскаловски.
Бугарашите сдс и бугарите нешто нервозни.
Ne be seriozno, koja e razlikata pomegju DUI i ovie drugite ?

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Овие се малку по глупи, примерот со псевдо академија е добар пример
Тоа е првиот чекор “Невладина” спонзорирана од општини во кои живеат и Македонци, Срби итн…

Наредни избори ќе биде услов од дуи или овие за можна коалиција да биде официјално Академија спонзорирана од Владата. А како тргнале работите ќе им фалат мн пратеници и на едните и др за Власт па и газ ќе дат пак.

Ова не е поглупо, јас би рекол попаметно, да не рипни одма народ со реакции туку уште чека полека да се спопика таквото.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Тоа е првиот чекор “Невладина” спонзорирана од општини во кои живеат и Македонци, Срби итн…

Наредни избори ќе биде услов од дуи или овие за можна коалиција да биде официјално Академија спонзорирана од Владата.

Ова не е поглупо, јас би рекол попаметно, да не рипни одма народ со реакции туку уште чека полека да се спопика таквото.
Не се согласувам дека е само прилика за дуи да рипне за официализирање, во иднина и друг ќе може да рипа, дуи ќе може да кажува само колку крави и овци се породиле во зајас

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
1729709166627.jpeg

Водачот на нарко-групата „Барон“, Акиф Равманоски, на социјалните мрежи се заблагодари на првата дама на Републиката, Гордана Сиљановска Давкова, изразувајќи гордост што токму таа ја претставува Македонија.
—-

Клајте клуч ајде, доста е :facepalm:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Напросто, ми доаѓа да почнам да се забављам со криминал...знаејќи дека некој „фикус„ ќе ми ги прости гревојте и пак ќе си бидам примерен граЏанин на „нашата земјата„...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Цела оска од Левица, Стефчо, комуњара, булеварко, данеловци и останати ботови ја споделуваат изјавава на Мицкоски без да сфатат дека е иронично кажана. Доволно е само од контекст да им извадиш нешто и одма можеш да ги изманипулираш, и после се чудиме како еден малоумен психопат од Муртино успеа да ги превесла.
Да не ја имаш случајно листата со амнестирани, барав некој од уставобранителитр да прочитам?

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Не се согласувам дека е само прилика за дуи да рипне за официализирање, во иднина и друг ќе може да рипа, дуи ќе може да кажува само колку крави и овци се породиле во зајас
Не се фокусирај на ДУИ, било кој нареден тоа ќе го бара. Тоа им е планот. За разлика од нашите политичари, кога се вакви прашања тема на разговор Албанските партии се обединети.

Kajgana Shop

На врв Bottom