Исчезнати лица

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Да бе ќе ангажира тројца за да ја убијат, ако сакал да ја убие ќе ја убиел сам досега.
Која е логиката да има соучесници сите кој од кој.
Дефинитивно овој момент е најиндикативен дека има поголем плот во све ова. Ниту за Панче, ниту за Вања не му требале соучесници. Или ајде можда само еден му требал. Повеќе луѓе, повеќе ризик.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Кешишев мислам дека ќе биде клучен сведок и неговото сведочење поткрепено со видео докази, искази од началниците и инспекторите кои биле на терен и обдукциски наоди прибавени од обвинителството ќе го решат случајот.
Тешко на процесот чиј сведок ќе биде Кешишев. Палчо 100 пати се има покајано што го земал за кафекуварка и соучесник во револуцијата.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.346
Поени од реакции
38.518
Случајот го пратам само зошто ме интересира мотивот, ако се разјасни де. Ви гарантирам дека на сите вмешани им е пишана 25ка со кромид уште сега. Никој нема да куртули од затвор, евентуално кај таткото ако не се најде некој апла доказ или признание.

Овие копиљите шо го убијаа ракометарот во тепачка добијаа 16-18 години, камоли ваква двократна ладнокрвна ликвидација. Нема да ме чуди и доживотен да добие некој.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
Случајот го пратам само зошто ме интересира мотивот, ако се разјасни де. Ви гарантирам дека на сите вмешани им е пишана 25ка со кромид уште сега. Никој нема да куртули од затвор, евентуално кај таткото ако не се најде некој апла доказ или признание.

Овие копиљите шо го убијаа ракометарот во тепачка добијаа 16-18 години, камоли ваква двократна ладнокрвна ликвидација. Нема да ме чуди и доживотен да добие некој.
Треба некој како Ќосето да помини, да ја собери вересијата.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.161
Поени од реакции
16.298
На времето , мислам излезе во некој медиуми теорија дека била планирана и ликвидација на помалата сестра на Вања, сега ништо за тоа??
...а теориите за коцкарски и слични долгови на таткото на Вања одеа од почеток..Интересно, толку се тие моќни што МВР не може да ги открие и уапси, колку знам коцкарски долгови (коцка на долг) кај нас не се дозволени законски, не сме во Уса, оној познат филм што на покер му ја земаа девојката... Или можеби законите кај нас се релативни, можеби важат како за кого ???
Патем да потсетам на ТВ рекламата од пред многу години, дете оди во бакалница да купи нешто, па му вика на продавачот Нема фискална, нема пари.. тогаш се јави во јавност некој глауч од кривосудството Дека не било тоа баш така...и сега, по 25+ години се уште имаме сива трговија, но не само во доменот на услуги, туку и во продавници, каде само со кеш се купува и без сметка, а имало и каде се купува само со Евра...После се чудиме што има криминал на секој чекор, а патем се уште во кампањите на партиите се користи кеш на рака, исто и во спортот и што не, па и адвокатите наплаќаат во кеш на рака...
А мотив за да се дознае треба да се дознае режисерот, не само сценаристите и статистите..да не испадне како за Смилковско, Дивље и дузини други работи...

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.435
Поени од реакции
2.435
Kolku i da e letnat NewCastle na temava ama zenata kao da sokri nesto bar za dve raboti vo transkriptite 1.Ne znajt od koja pricina i bil prefrlen stanot na ime od Aleksandar 2.Deka ne go poznavala na Palco - Dolgogodisen sorabotnik na tatko i, zemeno stan od nego pri koj sho firmata mu bese smestena vo istata zgrada, neli e malce nelogicno ??
Опасен инспектор си,се гледат уште од почетокот дека мајката сокриват нешто,а и таткои е индирекно замешан.....сите се шо се фатени се помалку или повеќе замешани,,,,сигурно се работит за голема сума пари од покојниот Цариник

Член од
5 март 2018
Мислења
16.451
Поени од реакции
18.711
Да бе шерлоци, мајката крие нешто, досега не приметиле инспекторите па не ја задржале притвор и неа, ама којзнае можеби ја читаат темава и ќе се исправат...
Не сте во ред мајке ми, немате ни грам емпатија во вакви ситуации, тоа е застрашувачки, не само на темата, општо читајќи ги коментарите по социјалните мрежи

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.286
Поени од реакции
6.190
Kako utnale ne mi e jasno? Sred bel den vo zgrada vozrasna zena duri ni retardirani ko ovie ne bi se osudile da kidnapiraat, ke vreska ke go razbudi pola centar, ne pa tie sto se vo zgradata, odma ke se vikne policija i slicno, rizikot da kidnapiras vozrasen covek vo takvi okolnosti e pregolem za onie koi se involvirani da bidat fateni. Za zal, toa ne e slucaj i so malo devojce, lesno go skrotile bez pritoa da napravat mnogu vreva i uspeale vo namerata.

Taka da vaka kako sto si go stokmile planot, ocigledno e deka namerata im bila da zemat dete, a ne vozrasen covek, sto skoro e i nevozmozno da se napravi vo takvi okolnosti, odnosno toa da pomine neprimetno.
И те како лесно можат да утнат такви дебили од пештера искочени. Се додека е климаво обвинението Палчо ќе се брани дека он не е соучесник/извршител, првиот момент кога ќе биде јасно дека ќе го јаде стапот, верувам ќе пропее за се.

Од друга страна нема никакви информации каква е финансиската ситуација на Палчо. Дали некоја евентуална сума на пари ветена за извршување би му сменила нешто.
Станот во којшто живеат е веќе на име на Александар. Немал потреба да ја убива.
Мајката има два стана на свое име и 30к еур, така кажаа на КОД.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Да бе шерлоци, мајката крие нешто, досега не приметиле инспекторите па не ја задржале притвор и неа, ама којзнае можеби ја читаат темава и ќе се исправат...
Не сте во ред мајке ми, немате ни грам емпатија во вакви ситуации, тоа е застрашувачки, не само на темата, општо читајќи ги коментарите по социјалните мрежи
Cudno za tatkoto ne postoese takva empatija

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.787
Поени од реакции
17.310
Абе вие не сте нормални, ја знам дека државама е срање во боја, ама ваљда имаат акл тие што го уапсиле таткото и монструмиве и имаат ЦВРСТИ докази. Стекот сто пати кажа дека полека ке се изнесуваат доказите, онаа па докторка, врачарка и што уште не вечно ке се противи, не за да го брани главниот монструм, него да биде во центар на вниманието и да има кој да и се противи. Штета што админите не ја заклучат темава да не читаме разноразни глупости.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.048
Поени од реакции
9.393
Ако е мајката или таткото крив не им треба затвор, затвор им е животот што го живеат....најголема штета е за другото дете, целата трагедија и товар ќе падне на нејзе.
А тие теории дека Палчо го местеле се надвор од памет...може меѓу себе да се местат овие четворицава околу тоа кој пукал, што е малку веројатно и тоа. Иначе дека убиецот треба да го бараме у овие четворица, тоа е скоро сигурно.
Имаме можност да видиме како функционира психопат и тоа баш секој може да го анализира убаво. И како допуна може да видиме како може да има влијание врз глупаци.
Овој случај е показател за тоа како се движиме удоле у смисла на морални вредности и немање разум у последниве години, не само кај нас туку општо у цел свет.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.286
Поени од реакции
6.190
Извршителите се 99.999999% познати само се чека судска пресуда за да биде 100%. Она што не смее да се случи е да остане само на тоа врз база на моменталното обвинение. Во моментов по она што е достапно за јавност нема никаква логика извршителите да го направиле ова за изнуда туку го направиле за да извршат задача за која се платени. Значи дека има нарачател, а тука треба да пропее таткото за да се открие кој стои позади цела организација. У ниеден универзум овие 4ца сами неможат да го смислат ова и да се охрабрат да го напраат. Можда Палчо додуше има “капацитет” ама се некако мислам дека е ова нарачка која завршила со грешна жртва за која било касно да се враќа кога утврдиле дека не е таа што треба. Според мене, нарачателот е тој/таа на кого Палчо се јавува кога го дознава името на девојчето.

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.251
Опасен инспектор си,се гледат уште од почетокот дека мајката сокриват нешто,а и таткои е индирекно замешан.....сите се шо се фатени се помалку или повеќе замешани,,,,сигурно се работит за голема сума пари од покојниот Цариник
Брат јасно ама ае нека се расправаат надлежниве со то, мене ме нервираат овие хиппкритиве и лицемериве а и те како мн ги имат, на чоеков го рапснаја зашо бил коцкар и шо не ти знам јас основани на ред други чаршиски муабети, еееј на чоекот дете му исчезвит тие викет нерационален бил, пред време го осудија мајка му расплакаја за девет животи, од друга страна еве знајш доста работи и како шо гледаш на мајкава нардов со други очи гледат

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.982
И те како лесно можат да утнат такви дебили од пештера искочени. Се додека е климаво обвинението Палчо ќе се брани дека он не е соучесник/извршител, првиот момент кога ќе биде јасно дека ќе го јаде стапот, верувам ќе пропее за се.

Од друга страна нема никакви информации каква е финансиската ситуација на Палчо. Дали некоја евентуална сума на пари ветена за извршување би му сменила нешто.

Мајката има два стана на свое име и 30к еур, така кажаа на КОД.
Tie debili bile dirigirani, sami nema sansa da osmislat vakov plan, nit pa da go targetiraat ova semejstvo bash. Ne mozes da utnes i po greska mesto majka, kerka da kidnapiras, mnogu glupava pretpostavka e ovaa, narocito zasto toj sto gi dirigiral, ne sakal oni da bidat fateni, zasto znae deka ke go istastaat odma, ko sto i napravija, otkako gi fatija.

Ako bila majkata cel, toa ke go napravele na poinakov nacin, ne koga celo Skopje e razdvizeno, vklucuvajki go i sekako toj del od gradot karsi zooloska, koga site odat na rabota. Kolku i da si debil, nema da kidnapiras vozrasen covek toa vreme zasto ke dade otpor, ili ke se dere, sto znaci ke privlece golemo vnimanie i rizikot da bides faten ke e golem, a ovie iskalkulirano isterale i toj rizik sakale da go svedat na minimum, kakvi sto bile i nivnite instrukcii dadeni od mozokot na celata operacija.

Kako sto rekov, za zal, so dete mnogu polesno mozat da pominat, i nikoj da ne gi primeti ako im se poklopat kockite, sto i bilo slucaj sega, pak ke kazam, za zal.

Majkata ako e cel, na drug nacin toa ke go pravele, i drugi instrukcii ke imale izvrsitelite. A Keshishev i Manev, random da kidnapiraat dete bas od ova semejstvo i bas vo zgrada koja ja izgradil Palcho ... :), ete i eden pokazatel koj sve ova im go dirigiral, sekako, potrebni se i cvrsti dokazi, ama edinstvenata konekcija na ovaa familija i zgrada, so ovaa grupa na luge e tokmu Palcho.
Vtorata e lokacijata kade go izvrsile ova zlostorstvo, zasto Palcho poteknuva tokmu od tamu, i go znae mnogu dobro cel reon, drugive ne ni bile od Skopje, bas tamu da se reshat da otidat, bez instrukcii na Palcho bi bilo mnogu cudna slucajnost, koja se poklopuva i so zgradata kade bilo kidnapirano devojceto.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom