Трета Израелско - Либанска војна.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.984
не знам ванчо што се замара со гојиве, тоа евреите мочаат по нив, та рисјанин ќе се замара со нив. Освен мочање ништо друго, они одамна душата ја шитнаа.
Ги чуваат јудео-христијанските традции на западот од кој се интегрален дел :cool:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Технички тие се окупатори, затоа што кога дошле, или се вратиле, како и да гледаме на тоа, некој веќе живеел таму. Но тоа не ја менува фактичката состојба, а тоа е дека тие се таму 70 и кусур години како призната држава, а таму се затоа што им се закануваше истребување.
Кога технички се окупатори, кога со децении го уништуваат домицилното население, не може туку така да се обвинуваат локалците. Во суровите услови каде што дел од Палестинците живеат, не може децата да израснат во нормални возрасни индивидуи.
Додека па Изралецине, ем супер услови, ем дел ментално пореметени.

Прикаските за демек се враќаат, се баш прикаски.

Истребување не им се заканувало, не посебно на арапските евреи. Евреите од Европа никогаш не биле истребувани, туку бркани, забрана за влез. Значи не десеткувани. А зашто тоа баш нив им се случувало, се повеќе податоци излегуваат на виделина, така што дури би рекол и многу лесно поминувале.

Решението е две држави, но бидејќи знаеме дека тоа нема да се случи, преостануваат две сценарија: или Истраел ќе ги истреби Палестинците во наредниве стотина години, или Израел ќе биде истребен кога некој геополитички сплет на околности ќе го овозможи тоа.
Не знам зашто мора две држави, а не една држава каде ќе владее правото и еднакви правила ќе важат за сите што живеат таму. Впрочем така и претходно било, се додека зионистите не одлучиле поинаков план да спроведат. Во самиот Израел имаше 100ци илјади евреи што протестираа против одлуките од Хабиби пред 7ми. Помала бројка, но сепак 1000ци евреи јавно излегуваат и се против воената интервенција. За тоа мора да им се признае на Евреите и да се прави разлика меѓу двете групи Евреи.

Во Иран без никаков проблем живееле и сеуште живеат Евреи.

За истребување најверојатно нема да треба да поминат 100г, би требало во нашиот животен век да бидеме сведоци на крајниот исход.
Според некои пророци, Израел ќе биде прегазен од Русија и Кина, што ми е чудно.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Истребување не им се заканувало, не посебно на арапските евреи. Евреите од Европа никогаш не биле истребувани, туку бркани, забрана за влез. Значи не десеткувани. А зашто тоа баш нив им се случувало, се повеќе податоци излегуваат на виделина, така што дури би рекол и многу лесно поминувале.
Прилично точно...

Низ историјата, ајде да ја земеме поновава, од нашава ера, Евреите се протерувани од истата причина од која муслиманите се неподносливи, а тоа е нивната „инерција„ по прашањето на нивното „неприлагодување„, во која земја и да се нашле/доселиле. „Неприлагодувањето„ е редовно и непосредно врзано/зависно од нивниот „модернизиран„ начин на толкување пред се‘ на својата вероисповест, која и таква, е извитоперена преку „надграувањето„ на старозаветниот јудаизам со Талмудот и кабализмот. Овие две учења („Талмудски јудаизам„ и „кабализам„) се толку „еретички„ настроени дури и кон Стариот Завет, што ниту еден монарх, и самиот рисјанин, во чија земја и да се нашле Евреите, не поднесувал такво искривување на старозавените учења, па решава да ги прогони, но не и „потамани„ Евреите.

Да не прајме муабет за начините на кои Евреите се „позиционираат„ во секоја држава, каде и да се најдат, а тие начини се се‘, само не производ од нивните лични способности и работливост.

Последно уредено:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.383
Поени од реакции
5.016
Човекот умрел како борец до последниот здив, со оружје во раце. Загинал во борба за она за што верувал - слобода за својот народ... Ако како Македонец тоа не можеш да го почитуваш и се мајтапиш како недоквакан, ти не си човек на место.

Some people lack the ethos of respect and dignity that would enable them to judge a person or action without succumbing to their personal feelings—they are unable to appreciate an act on its own merits because their resentment and narcissism cloud their judgment. The higher nature of human behavior holds no meaning for them. It doesn’t matter whether you view him as an evil terrorist or a heroic freedom fighter—when the leader of an army dies in combat, continuing to fight even after being isolated and severely wounded, that is warrior conduct deserving of respect.
Да, респект за гомно што неселективно убива цивили.
Да го прогласиме за херој, што викаш?
Се борел до последно, во превод, не можел да избега. Да можел ќе гледаше оддалеку во Катар со неговите соработници.
Да оддадеме почит и за ал-Багдади, и тој загина во првите редови во Сирија.
И тој колеше жени и деца.

Којзнае која калакурница ти се случува во главата чим мораш преку тешки ментални гимнастики да пишеш дека вакво гомно заслужувало респект.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Од темава ќе помисли Мосад дека се хуманитарна организација :D

Буши Биби, е бабушко алал да ти е.
За 10 години на тие територии ќе никнат населби во кои ќе живеат евреи.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.035
Па ок, али тоа не им решава ништо на израелците. Нова бубашваба ќе дојде, задоена од само раѓање дека треба да убие се што не е муслиманско. Не се тоа никакви мастермајнди па да имаш незнам каков си капацитет за да водиш група козојеби индоктринирани дека мора да умрат ко маченици за да добијат путка во џенетот.

Идејата не умира но може да се намали во нивните намери. Девастирањето и ликвидациите верувам дека во иднина многумина ќе ги поколебаат дали да превземат некаков чекор.
Едноставно не постои некој што не е елиминиран, а при тоа да бил на листита на чекање :)
Следниов период ќе гори, мислам откако ќе го ослабат Хезболах на ред е Иран
.
Автоматски споено мислење:

Дека Русија ќе ја завземе Украина „...за два дена...„ е повеќе од бабини деветини, оти не паметам дека некој руски политичар или висок офицер кажал такво нешто.

„Печурката„ наменета за Иран е многу веројатна и е проречена од еден лик од монашките старци.
Ништо чудно во догледно време Русија да ја порази Украина, а Иран да загуби од САД и Израел на некој начин би било 1:1 на глобалното шаховско поле.
Бар така некако изгледа...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.757
Сега дали загинал во борба за слобода за својот народ против Израел или загинал како искористен куртон од Израел ? Нели како водач треба да биде паметен и да го види тоа. Вака испада дек не бил баш паметен туку глуп и неосвестен.
За последниот чин зборувавме... Треба храброст и убедување за онака да се загине, борење до последно. Непријател да ти е, пак треба да го почитуваш чинот.
На пример земи ги за споредба Садам и Гадафи, можеа и они да загинат во борба со пушка во рака, наместо да си отидат онака како што си отидоа.

Да, респект за гомно што неселективно убива цивили.
Да го прогласиме за херој, што викаш?
Се борел до последно, во превод, не можел да избега. Да можел ќе гледаше оддалеку во Катар со неговите соработници.
Да оддадеме почит и за ал-Багдади, и тој загина во првите редови во Сирија.
И тој колеше жени и деца.

Којзнае која калакурница ти се случува во главата чим мораш преку тешки ментални гимнастики да пишеш дека вакво гомно заслужувало респект.
Не можел да се предаде? Мислиш дека за Израел не би било тоа одличен пи-ар момент?
Толку немате чест, ни за да ја препознаете честа во одбирање одбере чесна смрт во борба. Дури и за непријател да го сметате човекот, пак она е чесна смрт. Посебно ако е непријател... Ама тоа е тоа, не може некој со ропски менталитет да разбере одбирање на херојска смрт, во борба за слобода.

Остај вакви небитни работи, објасни повеќе како е подобро да си амерички роб наместо слободен. Како е подобро со УЧК на грб да ти виси... Си ја знаеш веќе рутината.

Одлика е тоа на „културата“ на новиот западен ропски менталитет, исмејување со се што е чесно.

Еве пример за спротивното:

In the Battle of Chemulpo Bay in the Russo-Japanese War, the Russian cruiser Varyag was caught by surprise by a significant Japanese naval task force -- the Varyag tried to fight her way out, but she was severely outnumbered and outgunned, and, after taking heavy casualties, the crew decided to sink the ship to avoid surrendering it. The crew were hailed as heroes across the world, and the Japanese taught the story of the Varyag as an example of heroism at their naval academy. They won the battle and, ultimately, the war, but their culture was one capable of expressing both brutality and respect.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.284
Поени од реакции
6.185
Каква почит за непријател, терорист козојеб најобичен што масакрира цивили. Иди испоштувај ги у Идризово оние од Смилковско, исто гомно ти се.

Член од
12 август 2024
Мислења
178
Поени од реакции
442
Мемево ги прави идиоти сите про Трамп што се. А самиот тој, па и повеќето се про Трамп. :icon_lol:
Друго нешто е што тие бегалци нема да одат САД, туку Европа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Мемево ги прави идиоти сите про Трамп што се. А самиот тој, па и повеќето се про Трамп. :icon_lol:
Друго нешто е што тие бегалци нема да одат САД, туку Европа.
па мага екипата се јудеохристијани, исто како идиотиве овде. А ја дека сум за трамп или за камала мало сутра.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.657
Човекот умрел како борец до последниот здив, со оружје во раце. Загинал во борба за она за што верувал - слобода за својот народ... Ако како Македонец тоа не можеш да го почитуваш и се мајтапиш како недоквакан, ти не си човек на место.
ААААААААААААИииииииииииииииииииииииииииииииииииииии што прочитав сега :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Воџа на Хамас се борел за она за што верувал и умрел како борец со оружје во раце. :pos::pos::pos::pos:

Ти си болен официјално.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Израел инаку за сојузник ги има западните земји, на кои им испорачува бегалци за да ги ослабне колку може, за кога ќе пропаднат да остане сам и изолиран на мета на Иран и на комшиите, затоа што fuck logic.

Kajgana Shop

На врв Bottom