Политички случувања во Израел

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.852
Поени од реакции
4.988
Не туку Сад со разните корпорации ја купуваат Украина во овој случај, изобилство на минерални ресурси и плодно земјиште. Е сега заебот е што Русија не е Хамас или Хезболах па она ги претрка ја зема територијата што им е од важно економско и гео значење :)
...а она кое на Хитлер не му успеа, му успева на „Блек рок„...завземање на плодната украинска земја.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.308
Поени од реакции
4.083
САД употреби куп милијарди долари за да ја уништи Русија. Украина од сето тоа доби кyp поголем.

Од друга страна истата логика не важи за Израел, а прашањето останува недоговорено зошто Флорида и погодените подрачја не добиваат ни мал процент ни од последните транши за Израел и за Украина... Кој ги носи тие одлуки? Политичари избрани од народот кои работат за доброто на луѓето - или политичари ставени на власти од лоби групите на олигархијата, политичари кои одработуваат за интересите на олигархијата?
Автоматски споено мислење:

Во САД функционира капитализмот, нема таму што државата да помага во Флорида. Секој си го осигурува имотот и штетата му ја плаќаат осигурителните компании. Ако не си го осигурал имотот нема што да чекаш некој да ти надомести штета или да ти помогне. Таму и улиците и мостовите се осигурани. Тоа само кај нас има да државата помага на некој кој не бил одговорен и не си го осигурал имотот. На Зулфер му се запалила куќата ајде државата да помогне, на Стојко градот му ги отепал зелките ајде државата да помогне, Свирипичино го фатила поплава ајде државата да даде.... а некој да си плати бар 100тина евра осигурување? Јок, ке ги даде у кладилница ама имот не осигурува.
А благосостојбата во САД е резултат баш на нивните активности шурум светот, парите кои ги даваат потоа многукратно им се враќат, така да парите дадени на украилна или израел не се фрлени туку се инвестирани.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
Во САД функционира капитализмот, нема таму што државата да помага во Флорида. Секој си го осигурува имотот и штетата му ја плаќаат осигурителните компании. Ако не си го осигурал имотот нема што да чекаш некој да ти надомести штета или да ти помогне. Таму и улиците и мостовите се осигурани. Тоа само кај нас има да државата помага на некој кој не бил одговорен и не си го осигурал имотот. На Зулфер му се запалила куќата ајде државата да помогне, на Стојко градот му ги отепал зелките ајде државата да помогне, Свирипичино го фатила поплава ајде државата да даде.... а некој да си плати бар 100тина евра осигурување? Јок, ке ги даде у кладилница ама имот не осигурува.
А благосостојбата во САД е резултат баш на нивните активности шурум светот, парите кои ги даваат потоа многукратно им се враќат, така да парите дадени на украилна или израел не се фрлени туку се инвестирани.
Јака логикава. Капитализам било парите собрани од граѓаните се даваат на други и затоа САД имале благосостојба. Благосостојбата на САД во што ја гледаш... Народот е се позадолжен, државниот долг на САД за неколку години трилиони зголемен. Можеби мислиш на првите ешалони и милијардерите?

САД така значи дошле до број 1 во светот. Со давање пари на другите држави. Така и Кина изгледа се разви.

Друга работа, добар дел од парите што демек се наменети за Украина, си ги имаат земено тие што одлучиле да ги дадат. Помал дел завршуваат во Украина. Финансирање на Израел не знам како народот во САД има корист,?

Зашто FEMA чија одговорност е баш за во вакви случаеви ем спречува на луѓето да им се помогне, ем каде и се парите што секоја година ги добива?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Сигурно е случајност што се поклопува со изјавите и плановите на зионисти од пред еден век.
Еден век….. баба Ванѓа и Нострадамус вода можат да им носат.

Уствари, хеј, зборам со човек кој верува во предодреденост на настаните и чека неминовен глобален колапс.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
Еден век….. баба Ванѓа и Нострадамус вода можат да им носат.

Уствари, хеј, зборам со човек кој верува во предодреденост на настаните и чека неминовен глобален колапс.
Ама нели напишав "случајност".

Уствари, хеј, кај се видело и чуло, планови да се прават, да се прават стратегии, превземаат активности, за остварување на плановите, целите. Тоа научна фантастика сигурно е.
Едноставно наутро стануваат и што им се сонило тоа прават, ко циганите, од денес за утре.
Впрочем според тебе така и Израел е формиран. Им се сонило едно утро и оп, Израел ќе го формираме.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638

Чудно како одолеале да не подментат копија од Мејн Кампф.

Some people lack the ethos of respect and dignity that would enable them to judge a person or action without succumbing to their personal feelings—they are unable to appreciate an act on its own merits because their resentment and narcissism cloud their judgment. The higher nature of human behavior holds no meaning for them. It doesn’t matter whether you view him as an evil terrorist or a heroic freedom fighter—when the leader of an army dies in combat, continuing to fight even after being isolated and severely wounded, that is warrior conduct deserving of respect.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638
Што ќе им помогне ова со иранскиот SEAD со балистички ракети, и другите понисколетачки хиперсонички проектили?
(реторичко е прашањето)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.969
Поени од реакции
5.590
Кога даде изим да убиваат 1500 души во Израел, што мислеше дека ќе направат Израелците? Ќе си седат мирно, и ќе садат цвеќиња по дворовите за помен на измасакрираните,силуваните и убиените? Цел свет го знаеше одговорот каков ќе биди, уште повеќе самиот козојеб.

Го гледаше видеото сигурно каде млада девојка од 18-19 години, брадосаните козојеби ја влечкаат со џип низ цела населба, за после да ја најдат фрлена мртва и силувана среде улица?

Добив друга идеја..Наместо да го убијат, ИДФ требаше да го фатат жив, и да го врзат за столица и да го пуштат таткото на девојката поласат да поседи со него, со еден жилет.

И дај ти се молам, смешен си. Скапаница правиш херој бе? Со сиот ум?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638

Kajgana Shop

На врв Bottom