Не туку Сад со разните корпорации ја купуваат Украина во овој случај, изобилство на минерални ресурси и плодно земјиште. Е сега заебот е што Русија не е Хамас или Хезболах па она ги претрка ја зема територијата што им е од важно економско и гео значење
САД употреби куп милијарди долари за да ја уништи Русија. Украина од сето тоа доби кyp поголем.
Од друга страна истата логика не важи за Израел, а прашањето останува недоговорено зошто Флорида и погодените подрачја не добиваат ни мал процент ни од последните транши за Израел и за Украина... Кој ги носи тие одлуки? Политичари избрани од народот кои работат за доброто на луѓето - или политичари ставени на власти од лоби групите на олигархијата, политичари кои одработуваат за интересите на олигархијата?
Во САД функционира капитализмот, нема таму што државата да помага во Флорида. Секој си го осигурува имотот и штетата му ја плаќаат осигурителните компании. Ако не си го осигурал имотот нема што да чекаш некој да ти надомести штета или да ти помогне. Таму и улиците и мостовите се осигурани. Тоа само кај нас има да државата помага на некој кој не бил одговорен и не си го осигурал имотот. На Зулфер му се запалила куќата ајде државата да помогне, на Стојко градот му ги отепал зелките ајде државата да помогне, Свирипичино го фатила поплава ајде државата да даде.... а некој да си плати бар 100тина евра осигурување? Јок, ке ги даде у кладилница ама имот не осигурува.
А благосостојбата во САД е резултат баш на нивните активности шурум светот, парите кои ги даваат потоа многукратно им се враќат, така да парите дадени на украилна или израел не се фрлени туку се инвестирани.
Во САД функционира капитализмот, нема таму што државата да помага во Флорида. Секој си го осигурува имотот и штетата му ја плаќаат осигурителните компании. Ако не си го осигурал имотот нема што да чекаш некој да ти надомести штета или да ти помогне. Таму и улиците и мостовите се осигурани. Тоа само кај нас има да државата помага на некој кој не бил одговорен и не си го осигурал имотот. На Зулфер му се запалила куќата ајде државата да помогне, на Стојко градот му ги отепал зелките ајде државата да помогне, Свирипичино го фатила поплава ајде државата да даде.... а некој да си плати бар 100тина евра осигурување? Јок, ке ги даде у кладилница ама имот не осигурува.
А благосостојбата во САД е резултат баш на нивните активности шурум светот, парите кои ги даваат потоа многукратно им се враќат, така да парите дадени на украилна или израел не се фрлени туку се инвестирани.
Јака логикава. Капитализам било парите собрани од граѓаните се даваат на други и затоа САД имале благосостојба. Благосостојбата на САД во што ја гледаш... Народот е се позадолжен, државниот долг на САД за неколку години трилиони зголемен. Можеби мислиш на првите ешалони и милијардерите?
САД така значи дошле до број 1 во светот. Со давање пари на другите држави. Така и Кина изгледа се разви.
Друга работа, добар дел од парите што демек се наменети за Украина, си ги имаат земено тие што одлучиле да ги дадат. Помал дел завршуваат во Украина. Финансирање на Израел не знам како народот во САД има корист,?
Зашто FEMA чија одговорност е баш за во вакви случаеви ем спречува на луѓето да им се помогне, ем каде и се парите што секоја година ги добива?
Уствари, хеј, кај се видело и чуло, планови да се прават, да се прават стратегии, превземаат активности, за остварување на плановите, целите. Тоа научна фантастика сигурно е.
Едноставно наутро стануваат и што им се сонило тоа прават, ко циганите, од денес за утре.
Впрочем според тебе така и Израел е формиран. Им се сонило едно утро и оп, Израел ќе го формираме.
Чудно како одолеале да не подментат копија од Мејн Кампф.
Some people lack the ethos of respect and dignity that would enable them to judge a person or action without succumbing to their personal feelings—they are unable to appreciate an act on its own merits because their resentment and narcissism cloud their judgment. The higher nature of human behavior holds no meaning for them. It doesn’t matter whether you view him as an evil terrorist or a heroic freedom fighter—when the leader of an army dies in combat, continuing to fight even after being isolated and severely wounded, that is warrior conduct deserving of respect.
Кога даде изим да убиваат 1500 души во Израел, што мислеше дека ќе направат Израелците? Ќе си седат мирно, и ќе садат цвеќиња по дворовите за помен на измасакрираните,силуваните и убиените? Цел свет го знаеше одговорот каков ќе биди, уште повеќе самиот козојеб.
Го гледаше видеото сигурно каде млада девојка од 18-19 години, брадосаните козојеби ја влечкаат со џип низ цела населба, за после да ја најдат фрлена мртва и силувана среде улица?
Добив друга идеја..Наместо да го убијат, ИДФ требаше да го фатат жив, и да го врзат за столица и да го пуштат таткото на девојката поласат да поседи со него, со еден жилет.
И дај ти се молам, смешен си. Скапаница правиш херој бе? Со сиот ум?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.