Најефтин супермаркет

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.516
Поени од реакции
41.990
Zasto bas 10?

Zosto?
Автоматски споено мислење:

Ne znam kako ne razbirate deka ako, primer, Nelt, nema interest da raboti nekoj proizvod so 10%, ednostavno nema da go raboti...Ke go nemas toj proizvod od kade da go kupis.
I posle? Ke kukame zasto nema?
Ne znam dali situacijata so zejtin pred nekoja godina ne ti kazuva nesto...
Па нека си одат ако не им одговара, ќе дојде Лидл ќе го потполни вакумот. Храната е нешто најбитно за секого, и сега не може неколкумина хоштаплери да играат подли игри со народот.

Член од
27 октомври 2017
Мислења
624
Поени од реакции
907
Ни Лидл нема да сака. Па профитот му е мотивација да донесе производ. Нема профит - нема производ

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.300
Zasto bas 10?

Zosto?
Автоматски споено мислење:

Ne znam kako ne razbirate deka ako, primer, Nelt, nema interest da raboti nekoj proizvod so 10%, ednostavno nema da go raboti...Ke go nemas toj proizvod od kade da go kupis.
I posle? Ke kukame zasto nema?
Ne znam dali situacijata so zejtin pred nekoja godina ne ti kazuva nesto...
Епа, ај ако не да плаќаме милка по 400 денари, зошто господата немале интерес, ако нејќе нека одстапи на некој друг да го работи производот.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.948
Поени од реакции
5.801
Епа, ај ако не да плаќаме милка по 400 денари, зошто господата немале интерес, ако нејќе нека одстапи на некој друг да го работи производот.
Нека ја направат Милка 400 денари и ќе бидат во зијан затоа што ќе ја платат робата а никој нема да им ја купува и на крај ќе ја фрлат по изминување на рокот.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.673
Поени од реакции
5.990
Pred nekoj post postirav lista so firmi koi se bas "gospoda so NAJgolem interes". Ne ti smeta sto najgolemite pari tie ti gi zemaat?

KAM so 450 milioni, nasproti Stopanska, Komercijalna ili NLB, sekoja so po 3,5 milijardi profit?
EVN 3 milijardi, Telekom 2,2 milijardi, Makpetrol, 800 mil...
Ne razbiras koi se firmite sto go cedat narodot?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.516
Поени од реакции
41.990
Pred nekoj post postirav lista so firmi koi se bas "gospoda so NAJgolem interes". Ne ti smeta sto najgolemite pari tie ti gi zemaat?

KAM so 450 milioni, nasproti Stopanska, Komercijalna ili NLB, sekoja so po 3,5 milijardi profit?
EVN 3 milijardi, Telekom 2,2 milijardi, Makpetrol, 800 mil...
Ne razbiras koi se firmite sto go cedat narodot?
Чисто се сомневам дека се тоа реалните бројки со оглед на маржите што ги удираат од короната навака. Не штима со маржи близу 20% да немаш профит ни 10%.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.300
Нека ја направат Милка 400 денари и ќе бидат во зијан затоа што ќе ја платат робата а никој нема да им ја купува и на крај ќе ја фрлат по изминување на рокот.
Тие и онака фрлаат храна и тоа многу храна се фрла, не е нормално колку се фрла.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.673
Поени од реакции
5.990
Чисто се сомневам дека се тоа реалните бројки со оглед на маржите што ги удираат од короната навака. Не штима со маржи близу 20% да немаш профит ни 10%.
Ocigledno ne gi znaes trosocite na eden market...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.516
Поени од реакции
41.990
Ocigledno ne gi znaes trosocite na eden market...
Па најверојатно тука ги замачкуваат работите и бројките испаѓаат такви. Лесно е да ставиш трошоци x5 за ваму да си чист, па и жртва дури.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Полупразни рафтови имаат од тоа што намерно не земаат производи, дека треба да намалат маржи или не смеат да земаат поголеми количини затоа, што веќе добавувачите не одговараат за рокови?

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
10% маржа треба сите да користат, ама тоа никој не го почитува и се оди над 20%.
Треба да се проверат и овие увознициве, Нелт, Алма,Колид колку они ја увезуваат робата и колку ја препродаваат.
Поскапени суровини, транспорт, покачени плати на вработени.

Прашајте колку земаа во 2020 колку се сега. 100% покачување имаат тие што знам дека работат со ова.

Буџет за акции, промоции, роба со поминат рок, годишни договори со маркети, застапеност на рафтови итн.

Некои и не се директни увозници.

Нелт мислам дека е преку Нелт во Србија исто и Нестле е преку Србија.
Милка чоколадо од Бугарија итн.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.414
Поени од реакции
11.316
Ни Лидл нема да сака. Па профитот му е мотивација да донесе производ. Нема профит - нема производ
Па кој кажа дека нема профит? Или сметаш дека 10% им е малку? Увознициве се норат за секој бренд да биде под нивна капа така да никој нема да препушти ништо на никого за кое има пробиено пазар

Член од
13 август 2013
Мислења
1.052
Поени од реакции
2.060
Drzavata nema pravo i ne smee da se mesa vo privatniot biznis, a najmalku da odreduva marzi. Ako vo prehrana e dovolno 10%, kolku e dovolno vo usluzna dejnost,kafici,kafani, kolku treba da bide marza vo prodazba na tehnika stanovi, nafta, kolku treba da bide provizija na advokat,notar i red drugi raboti. Kolku treba da bide strizenje, bricenje, frizura,nokti, dali toa ne e skapo?? Dali ne se ovie uslugi pokaceni duplo pa i poveke?? Kolku treba da naplaka eden moler, vodovodzija, elektricar, avtoelektricar, majstor za koli, ne li e skapo toa i pokaceno ili hranata e samo kriva sto se osekame siromasni. Normalno vi e da davate za edna familija samo za telefoni, internet, televizija 4-5 iljadi mesecno, a problem e hranata. Sakaat penzionerite da jadat eftini domati i krastavici u oktomvri, luda rabota, pa koga e bilo poeftino. I pred 10 godini ovoj period bea nad 100 denari, a za nova godina i 200.
Drzavata vo kapitalizam treba samo da spreci monopolizam i dogovaranje na firmite, kako sto imate so 2 firmi na pazarot za mobilni uslugi. Od vakvi merki najmnogu ke nastradaat malite biznisi koi i taka tesko prezivuvaat vo ogromna i nerealna konkurencija, a sansite za nekoj da otvori mal biznis vo prehrana se ednakvi na nula.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.006
Поени од реакции
18.787
Drzavata nema pravo i ne smee da se mesa vo privatniot biznis, a najmalku da odreduva marzi. Ako vo prehrana e dovolno 10%, kolku e dovolno vo usluzna dejnost,kafici,kafani, kolku treba da bide marza vo prodazba na tehnika stanovi, nafta, kolku treba da bide provizija na advokat,notar i red drugi raboti. Kolku treba da bide strizenje, bricenje, frizura,nokti, dali toa ne e skapo?? Dali ne se ovie uslugi pokaceni duplo pa i poveke?? Kolku treba da naplaka eden moler, vodovodzija, elektricar, avtoelektricar, majstor za koli, ne li e skapo toa i pokaceno ili hranata e samo kriva sto se osekame siromasni. Normalno vi e da davate za edna familija samo za telefoni, internet, televizija 4-5 iljadi mesecno, a problem e hranata. Sakaat penzionerite da jadat eftini domati i krastavici u oktomvri, luda rabota, pa koga e bilo poeftino. I pred 10 godini ovoj period bea nad 100 denari, a za nova godina i 200.
Drzavata vo kapitalizam treba samo da spreci monopolizam i dogovaranje na firmite, kako sto imate so 2 firmi na pazarot za mobilni uslugi. Od vakvi merki najmnogu ke nastradaat malite biznisi koi i taka tesko prezivuvaat vo ogromna i nerealna konkurencija, a sansite za nekoj da otvori mal biznis vo prehrana se ednakvi na nula.

А кога сите маркети ги продаваат доматите по 150 ден кило, тоа е договарање или што е? Нема мали бизниси, ги уништија големите маркети.

Kajgana Shop

На врв Bottom