Политички случувања во Австралија

• Креатор на темата Креатор на темата Dumbledore
  • Време на започнување Време на започнување
mene pred 2-3 dena istoto... mater im ebam pola miljarda e potrosena na sranjeto. ovde site sto bile na predvremeno glasanje se zalat na pritisok od yes.
Na zena mi vcera 3 pati i se javija i ja prasvea dali i treba pomos, dali znae za sto ke glasa, da i “pomognat” a taa veke imase glasano protiv.

A zasto da ne im se dade pravoto na aborginite? Domorodci se ebago, barem u amerika domorodcite si imaat rezervati kade sto samite si imaat svoi šerifi (poglavari) i si teraat so zakonieto po nivni obicai, nesto nalik micro drzava vo drzava..

Голема пропаганда има за ЗА, мислам дека и да не помине ќе изллезат со резултат дека ЗА помина.
Све е спремно за фалсификат, од логистика до гласањево е со молив.

site osven ACT ke bidat ne. duri i NT e ne a i kaj mene ke dobutkame mislam do 55/45.
Автоматски споено мислење:

kaj mene vo mojot electorate skoro 70 e YES, da im ebam toa zelenite sve hipici :pos:

Последно уредено:
Крајнатадесница Мелбурн Австралија.

Attachments

• 392608527_283697344129274_5911227255364012490_n.gif
    392608527_283697344129274_5911227255364012490_n.gif
    218,1 KB · Прегледи: 46
Овие 5те очи се такмичат кој побрзо Кинескиот систем да го имплеметираат, а богами шпринт прават :aplauz:

во Австралија ќе треба дозвола за да постираш мемиња.
Затоа и ќе си одат и овие комуњари, една асална работа немаат направено во нивен мандат, се надевам дека ќе се освестат и овде да ги пратат во опозиција.

@Darling на муабетот од другата тема за проблемите во ЈСП и јавниот превоз, гледај што се добива за неоткуцување на карта кај @kano :D

Ако воведат ваков третман и таму, ќе процвета и државата, и ЈСП :D

@Darling на муабетот од другата тема за проблемите во ЈСП и јавниот превоз, гледај што се добива за неоткуцување на карта кај @kano :D

Ако воведат ваков третман и таму, ќе процвета и државата, и ЈСП :D

red na prvo mesto :icon_mrgr:

aus ubrzano tera kon nacikratija :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom