Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.960
Поени од реакции
5.820
ne znam zosto ama nekako me potsekja na Mtel brendingot

inaku i televizijata im ima pregrd dizajn na spici, valjda i tamu osvezuvanje ke napravat
Автоматски споено мислење:

izgleda Orban gi krena site na noze, tret operator doagja...
Телеком и А1 ни господ нема да ги крене на нозе па макар дошле и четврти и петти оператор:pos:

Mtel, neotel ke go kupea pa lajka i seuste nisto nema neka najavat i telekabel i uste telekom i a1 ke i ostanat ahahah
Пред јавноста мора така да зборат за да може пералната на Вучиќ турбо да работи:pos:

Ma duri dojde toj na Orban dve godini ke pominat…
Не,ќе гледаат што побрзо да почне прво како виртуелен додека ја гради својата мрежа затоа што знаат дека на наредни избори ДПНЕ можат да загубат доста гласови што ги добија на последните.

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.111
Поени од реакции
753
Телеком и А1 ни господ нема да ги крене на нозе па макар дошле и четврти и петти оператор:pos:

Пред јавноста мора така да зборат за да може пералната на Вучиќ турбо да работи:pos:

Не,ќе гледаат што побрзо да почне прво како виртуелен додека ја гради својата мрежа затоа што знаат дека на наредни избори ДПНЕ можат да загубат доста гласови што ги добија на последните.
isto mislam, na max ke odat da si zagarantiraat pozicija dodeka mozat

a i iskreno.. bolje ungraski operator nego srpski, Srbija nema ni 5G ni pa nesto interesni ponudi..

Член од
18 август 2015
Мислења
10
Поени од реакции
9
Како што добив инфо од техничка поддршка, оптика во моето место на живеење нема, но наводно имало во близина и не се знаело кога ќе има кај мене. Е сега мене ме интересира дали постои некаков начин да се убрза тој процес за да можам поскоро да добијам пристап до оптика?

Член од
5 мај 2016
Мислења
189
Поени од реакции
155
Како што добив инфо од техничка поддршка, оптика во моето место на живеење нема, но наводно имало во близина и не се знаело кога ќе има кај мене. Е сега мене ме интересира дали постои некаков начин да се убрза тој процес за да можам поскоро да добијам пристап до оптика?
Постои начин да убрзаш! За да убрзаш почни сам да копаш канал. :pos:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Иам 150/150мбпс и еве се фибернирав за дупло 300 :unsure: али пак дава макс 94мбпс преку лан и 50мбпс преку вифи, до рутерот ли е или нешто друго?
Не дека е мала брзината ама чудно баш точно тука заглавува на speeedtest/fast.com

1731863881601.png

Член од
5 мај 2016
Мислења
189
Поени од реакции
155
Иам 150/150мбпс и еве се фибернирав за дупло 300 :unsure: али пак дава макс 94мбпс преку лан и 50мбпс преку вифи, до рутерот ли е или нешто друго?
Не дека е мала брзината ама чудно баш точно тука заглавува на speeedtest/fast.com

Прегледај го приврзокот 435535
Мењај рутер гигабитен, со wifi знаат xiaomi, blackview и останати да немаат капацитет за 300 мб/с, Iphone 15 си работи нормално на 300 мб/с.

Пример овој

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078

Прегледај го приврзокот 435535
Preku lan ne bi trebalo da vagja pomala brzina, istoto e i kaj mene a ne mozam da gi dobijam na tehnicka podrska deka vo ohrid predhodno bev na lokalniot kabelski operator sto go kupija i ovie od telekabel mi vikaat baraj gi niv…

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.481
Ме интересира дали имате забележано проблеми со Netflix или други streaming сервиси на Телекабел оптиката, особено откако ги пуштија последните пакети?Исто така би сакал да знам, доколку го користите Телекабел за онлајн играње игри, како стои во поглед на латенција, дали има лаг?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Мењај рутер гигабитен, со wifi знаат xiaomi, blackview и останати да немаат капацитет за 300 мб/с, Iphone 15 си работи нормално на 300 мб/с.

Пример овој
300mbps ми е рутерот (ТП ЛИНК модел TL-WR844N), а и глеам во ethernet status e capped на 100мбпс

1731865513862.png

Пробав и forcing it во properties на 1 гбпс (на ауто е по дифолт) и не сака пак.

1731865549123.png

Kajgana Shop

На врв Bottom