Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.374
Ja сум член ан ВМРО од почеток. Исто така не е непознато на форумов дека сум голем критичар на партијата (и тоа е благо кажано).

Моето мислење, до сега, за Мицкоски или Мицковски (ме боли кур како е правилно), е дека е многу бољи од очекувањата кои ги имав. Но, тоа ништо не значи. Може утре ко Грујо одма да го продаде кучата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.211
Ja сум член ан ВМРО од почеток. Исто така не е непознато на форумов дека сум голем критичар на партијата (и тоа е благо кажано).

Моето мислење, до сега, за Мицкоски или Мицковски (ме боли кур како е правилно), е дека е многу бољи од очекувањата кои ги имав. Но, тоа ништо не значи. Може утре ко Грујо одма да го продаде кучата.
Toa e epten biten moment vo cel muabet, deka si clen od pocetok. Nesto kao tezina mu dava na postot :facepalm: .
Ne da si clen od pocetok, ako sakas i osnovac bidi, djabe ti e, trista matni ne te perat vojvodo.
Patem receno jas ne sum clen ni od pocetok, ni od sredina, ni sega ako ti menva nesto. Dali toa po avtomatizam znaci deka moite postovi, mislenja i stavovi nemaat tezina :cautious:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.737
Поени од реакции
5.670
:lolzz: :pos:

Андреј го бара Тате :pos:

Но некогаш се чуствувам како човек без земја, затоа што што треба да бранам комуњара коминтерновска како Видиновски заради овој Ковачев со татаро монголско потекло.

Тешко е да си Македонец и да го гледаш медиумскиов циркуз.
Ем па што и нашиве ќутат што правеле Србите на Кајмакчалан затоа што тоа треба да го каже бугарашот Љубчо, а обичниот Македонец треба да седи и да гледа како полуписмени политичари и медиуми ја буткаат Македонија во прикаски што и одговараат на бугарија.

Кој тоа им дава право и простор на Љубчо да не брани од Срби а овој водител на Канал 5 да зборува стално за неговиот дедо партизан, како прадедо да немал.
Режирање на филм пер екселанс по нотите на бугарија.
Нема изгледа водители внуци на комити а има многу такви во државава, ама тие нема да имаат емисија, затоа што бугарија и усаид не сакаат.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Данела е многу саботирана од дпмне иако јас лично мислам шилежето многу подобро работеше
Дали знаеш зошто Данела менуваше толку многу генерални директори во сите јавни претпријатија за толку краток период?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Дали знаеш зошто Данела менуваше толку многу генерални директори во сите јавни претпријатија за толку краток период?
Не знам само знам кога и да се смени власт си ставаат свои и затоа не ги жалам а ниту па сакам да ја правам дека и она е чесна, посебно за татко и доста лоши муабети кружат

Член од
8 септември 2021
Мислења
31
Поени од реакции
18
Abe glup eden od kaj si go izvadil ova si totalno utka. Vo Krusevskata Republika imalo 6 ministerstva i 1 premier. Nikola Karev kako pretsedatel nemal ingirencii kako sto e pretsedatelot denes da receme sto imaat pretsedatelite niz svetot ili togas vo drugite drzavi ednostavno bil taka kolku da se naznaci avtoritetot. I zatoa bile formirani ministerstva vo republikata, 3 od ministerstvata na celo bile vlasite od koi drugite 3 bile makedoncite. Nemalo shiptаri, toest imalo ama toa bilo bashibozukot od strana na turcite kako so kaza Vlade, koj sto potoa Bahtijar pasa imal samiot izjaveno: dobijte mi ja bitkata i Krusevo e vase. Taka idat shiptаrite i praat puzder vo gradot i okolnite sela kolat palat siluvaat.

Vie ste apsolutno nisto u istorijata za Makedonija, shtetnici klasicni. Toj Gjorgji Chache se vikal ama bil albanec pazi ziti se izvini be Afrim Ljuljzim Euron pa ti sho kur si islamiziran koi ti se ovie iminja? Gjorgji ili bil makedonec ili bil vlav, pa do den denes imas vlasi i makedonci koi go nosat imeto Gjorgji, ebate nepismeniot dagestanec, idi vidi si ja facata vetrot ti ja ima odneseno.
Glupcho imam povazhni raboti nego da prodolzham na takvite kao ti da im drzham lekcija? Jas dokazi od makedonski izvori ti postiram I PAK NE VERUVASH NA TOA SHTO GO GLEDASH (CITASH)no te razbiram deka nitu ti nitu tia koi shto te podrzhuvat nitu znaat koj e zoografski ili pa Angel Dinev, Koco Topuzovski... Learnyourhistory.png

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Не знам само знам кога и да се смени власт си ставаат свои и затоа не ги жалам а ниту па сакам да ја правам дека и она е чесна, посебно за татко и доста лоши муабети кружат
Данела ги менуваше со нивни претходен договор во 4 очи.Секој од нив пред да стане генерален директор потпишувал менаџерски договор во рок од 4 години со јавното претпријатие каде требало да биде директор при што доколку биде сменет пред да истече рокот од тие 4 години претпријатието било должно да му исплати оштета од 120000 евра.Од тие пари пола оделе за Данела.Значи со секое менување на директор во секое јавно претпријатие градоначалничката имала профит па сега рачунај колку вкупно директори се сменети во сите јавни претпријатија а до ноември 2025 можеш да претпоставиш.Таа е свесна дека ова и е крајот на политичката кариера и сега граба колку може а дали кривично ќе одговара не верувам.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Ама ниту една народност не треба да протежира во штета на другата.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.003
Glupcho imam povazhni raboti nego da prodolzham na takvite kao ti da im drzham lekcija? Jas dokazi od makedonski izvori ti postiram I PAK NE VERUVASH NA TOA SHTO GO GLEDASH (CITASH)no te razbiram deka nitu ti nitu tia koi shto te podrzhuvat nitu znaat koj e zoografski ili pa Angel Dinev, Koco Topuzovski... Прегледај го приврзокот 430638
Уаааааауууу...:facepalm:

Вадиш цитат од конекст...од текст кој само најавува некаква идна и можна состојба...и...природно, извлекуваш погрешен заклучок.

Туку, ја‘ не су‘ во тек...Турците, ги истеравме ли од македонскава земја?...:unsure:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.152
Сега е моментот да ги прекинеме преговорите со ЕУ и да се обидеме да најдеме друг партнер.

Повеќе им сме потребни ние на ЕУ за да не имаат под влијание него тие нас. И онака е јасно ЕУ е пред распад

А Албанија влегува во ЕУ заедно со Турција

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.485
Поени од реакции
970
Сега е моментот да ги прекинеме преговорите со ЕУ и да се обидеме да најдеме друг партнер.

А Албанија влегува во ЕУ заедно со Турција
сега е момент за протести и илирида

Kajgana Shop

На врв Bottom