Wizz Air летови од/до Македонија

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.197
Поени од реакции
2.197
Не им работи ни страната ни телефоните, ко да не постојат повеќе. А на самата апликација на Визз има опција да додадеш превоз од и до Скопје ама немам користено до сега, сега летам ептен рано не сакам да замарам луѓе у 4 саат сабајле да ме носат.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Превоз од Скопје до аеродромот има? Освен Такси. на Визз има опција да купиш гледам.
Има автобус, но е неточен, и не би ти препорачал да се ослониш само на него.
Јас имав ноќен лет, и требаше во 4 саат да дојде автобусот, и не дојде. Такси за жал е најскапа но најсигурна опција.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.620
Поени од реакции
5.325
Превоз од Скопје до аеродромот има? Освен Такси. на Визз има опција да купиш гледам.
Да се чудиш автобусот на време беше :)
Дури и малку го ставиле покасно зашто каснеме летот 10-15 минути

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.093
Edno prasanje molam... ke letam so zenata i deteto prv pat so avion.. sega za mene i zenata kupiv sediste, za deteto skoro 3 godini dali go sleduva avtomacki sediste do roditelite ili mora da kupam i za nego za da bideme eden do drug zaedno?

i drugo...poveke sto gi prasav rekoa okolu deteto mozes da zemes se hrana za po pat i drugo peleni... valja ne pravat problem. Kartite mi se samo so ranci, tamu sto ke stavam toa e.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Edno prasanje molam... ke letam so zenata i deteto prv pat so avion.. sega za mene i zenata kupiv sediste, za deteto skoro 3 godini dali go sleduva avtomacki sediste do roditelite ili mora da kupam i za nego za da bideme eden do drug zaedno?

i drugo...poveke sto gi prasav rekoa okolu deteto mozes da zemes se hrana za po pat i drugo peleni... valja ne pravat problem. Kartite mi se samo so ranci, tamu sto ke stavam toa e.
Ако детето ти е постаро од две години мора да купиш карта и за него.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.620
Поени од реакции
5.325

Детето ќе биде седнато до еден од родителите. Барем така треба да е

За другиот дел незнам да ти одговорам

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.093
Ако детето ти е постаро од две години мора да купиш карта и за него.
Karta imam kupeno, prasuvam za sediste.. za zenata i mene kupiv sedista eden do drug pa kako sto citam deteto treba avtomacki da sedi do nas....posto ke cekiram posledniot den ke dobie random sediste pa da ne bidi na drugiot kraj....odprilika toa mi e prasanjeto. Ako dobie na drugiot kraj ke se smenam jas so nego on da sedi do majkata normalno...

Член од
11 април 2012
Мислења
4.620
Поени од реакции
5.325
Karta imam kupeno, prasuvam za sediste.. za zenata i mene kupiv sedista eden do drug pa kako sto citam deteto treba avtomacki da sedi do nas....posto ke cekiram posledniot den ke dobie random sediste pa da ne bidi na drugiot kraj....odprilika toa mi e prasanjeto. Ako dobie na drugiot kraj ke se smenam jas so nego on da sedi do majkata normalno...
Зашто за вас имаш веќе купено седиште на 30 дена пред лет за да може да се чекора не мораш да чекаш последен ден :)

пред 1 месец имав друштво што патуваа да не посетат (ама со рајан) кога купувале карти стоело дека децата ќе бидат седнати до еден од родителите така што претпоставувам нешто слично ќе е и за вас :)

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.093
Зашто за вас имаш веќе купено седиште на 30 дена пред лет за да може да се чекора не мораш да чекаш последен ден :)

пред 1 месец имав друштво што патуваа да не посетат (ама со рајан) кога купувале карти стоело дека децата ќе бидат седнати до еден од родителите така што претпоставувам нешто слично ќе е и за вас :)
Jas mozam da se cekiram so zenata porano posto imam kupeno sediste.. a deteto mora da go cekiram posledniot den posto za nego nemam kupeno sediste ...zatoa planiram site da se cekirame komplet posledniot den. Znam deka e najpametno za site da e kupeno sediste ama sega ako odam da kupam sega stoi zafateno do moeto... zatoa prasuvam dali avtomacki ke sedi do mene ili ke bidi random...

Член од
11 април 2012
Мислења
4.620
Поени од реакции
5.325
Jas mozam da se cekiram so zenata porano posto imam kupeno sediste.. a deteto mora da go cekiram posledniot den posto za nego nemam kupeno sediste ...zatoa planiram site da se cekirame komplet posledniot den. Znam deka e najpametno za site da e kupeno sediste ama sega ako odam da kupam sega stoi zafateno do moeto... zatoa prasuvam dali avtomacki ke sedi do mene ili ke bidi random...
Чим стои како зафатено сум прилично сигурен дека е ради детето, ама ќе кажеш после патувањето :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Одам да направам claim за denied boarding на пребукиран лет на WizzAir, ги пополнувам сите полиња, уплоадирам документ што ми го дадоа на аеродром и кога пробувам да ја испратам формата ми вика Passenger Not Found. Имал некој сличен проблем?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.620
Поени од реакции
5.325
Одам да направам claim за denied boarding на пребукиран лет на WizzAir, ги пополнувам сите полиња, уплоадирам документ што ми го дадоа на аеродром и кога пробувам да ја испратам формата ми вика Passenger Not Found. Имал некој сличен проблем?
Па у право се реално ти не си бил на летот :)

Шала на страна вакво сценарио сум немал и не можам да помогнам. Е сега ако преку формата не ти дава пиши им на support ако те одјебат некоја од овие аирхелп маирхелп што ги спомнаа на форумов ќе ти средат нормално за процент

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Па у право се реално ти не си бил на летот :)

Шала на страна вакво сценарио сум немал и не можам да помогнам. Е сега ако преку формата не ти дава пиши им на support ако те одјебат некоја од овие аирхелп маирхелп што ги спомнаа на форумов ќе ти средат нормално за процент
Треба да се стави ид-то на новиот лет на кој бев пренасочен, бев на враќање и прашав и така помина формата.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не нафта, керозин пиеме.
Како ретардирано го најавија ова со новите 6 линии.
Од Скопје Штутгарт, Дубаи, Барселона и од Охрид до Базел (читај се враќаат претходно откажаните од Виз и Флај Дубаи беше мислам).
Едниствено реално ново е Скопје - Лион и многу битно за Охрид, Туркиш за Истанбул со 4х неделно.Југозапад дијаспора лајкс дис.

Kajgana Shop

На врв Bottom