Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725
Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
774
мислев дека ќе му го цитираш Кисинџерот за пријателите и непријателите на САД, ајд во друга прилика.
Дека „...тешко е да се биде непријател на САД а уште потешко е да се биде пријател на САД...„?...

Е ми мислев дека сВите тоа више го знаат...:(
Тој цитат на Кисиџер е извлечен од контекст. Всушност Кисинџер кажува спротивна работа од тоа што сите мислат.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Тој цитат на Кисиџер е извлечен од контекст. Всушност Кисинџер кажува спротивна работа од тоа што сите мислат.
Што поточно мислел Кисинџер, штом е толку цитиран по неговиот познат и „славен„ став?...

Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
774
Што поточно мислел Кисинџер, штом е толку цитиран по неговиот познат и „славен„ став?...
Па истргната е таа реченица од контекст. Сака всушност да каже дека ако Америка не направи тоа и тоа, сите ќе мислат дека... и потоа следува често цитираната реченица.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Во случајов тоа е одлично вадење од контекст... Ги става работите во прав контекст.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Повторно измислуваш работи. Автономија за Донбас беше потврдено и од украинскиот преговарач. Тој сам, или некој друг од украинскиот тим изјави дека во Киев со шампањ сакале да го прослават договорот. Точно е дека имало ограничување за тоа колку војска и колку вооружување ќе има Украина.

Како е тоа капитулација, еве објасни, и како сега ќе добијат повеќе од тоа? Што со тој договор губеше Украина за да биде окупација? Крим? Крим е руски, и не постои сценарио на завршеток на оваа војна во кој Крим се враќа на Украина. Тоа му е јасно секому што има барем една функционална мозочна клетка. Што се однесува за тоа дека после потпишувањето на таков договор Русија би можела повторно да ја нападне Украина, тоа е едноставно дебилно. Значи влезени се во територијата на Украина, и во тој момент држеа повеќе теритотија отколу сега, ама нудат договор со кој би излегле потполно од Украина освен од Крим, за по 5 години повторно да влезат?

Кое ниво на дебилно објаснување е тоа? Договорот беше во интерес и на рускиот и на украинскиот народ, но не беше во унтерес на САД, и беше торпедиран преку Борис Џонсон, кој за мене е воен злосторник и заедно со Нуланд треба да одговараат во Хаг.
Ne si mnogu bistar bas. Rusite vlegoa za da ja demilitariziraat Ukraina i da ja napraat svoja kucka, a ne za donbas ili whatever. Ja gledaa izminatite 10 godini Ukraina kako se vooruzuvase i sea bese sansata da napadnat.
Ako go prifatea toa Ukraincite, ne e ni bitno koj sto teritorija kje dobiel. Mozhea i Krim da im go vratat nazad. Drzava bez vojska ne e drzava.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Ајде поради недоволни информации од страна на некои форумаши, би сакал статистите дечките што водите статистика , да најдете информација колку деца има загинато во Украина од 2014-до 2024 , во статистиката ставете ги детските жртви од донбас, луханск и крим како руски. Да ја видиме и таа статистика пошто се си мислам дека овие погоре се 10х повеќе од другите.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Ne si mnogu bistar bas. Rusite vlegoa za da ja demilitariziraat Ukraina i da ja napraat svoja kucka, a ne za donbas ili whatever. Ja gledaa izminatite 10 godini Ukraina kako se vooruzuvase i sea bese sansata da napadnat.
Да беше војнава затоа што сакаат да ја направат Украина „своја кучка“, нели ќе го направеа тоа уште пред САД да ја преземе власта таму со државен удар и да ги направи најголемите во свет дефанзивни линии со фортификации, и да довлчека поголем дел од западниот арсенал и воени залихи? Или Русиве сакале поголем предизвик, на потешкиот начин да ја завршат работата? :unsure:

Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
774
Ako go prifatea toa Ukraincite, ne e ni bitno koj sto teritorija kje dobiel. Mozhea i Krim da im go vratat nazad. Drzava bez vojska ne e drzava.
Кога влегуваш во дискусија, не е баш културно да започнеш со реченицата не си бистар баш. Можеме да направиме една анкета па да видиме што другите читатели на темата мислат за тоа кој е бистар а кој не е. По ова што ти го напиша, не би рекол дека не си бистар баш, би рекол дека си глуп како кур.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Па истргната е таа реченица од контекст. Сака всушност да каже дека ако Америка не направи тоа и тоа, сите ќе мислат дека... и потоа следува често цитираната реченица.
Хмм...Америка дури и кога никој не ја бара и/или повикува, она (САД, нели...) самата се јавува и доаѓа непоканета, претходно изнесувајќи ја „тезата„ дека секој двадратен метар од Земјава е „нејзин стратешки интерес„...дури и кога на тој метар дваратен има саде пустински песочен нанос.

И да е предметната реченица извадена од контекст, сама по себе е точна, оти „праксата„ од САД тоа го покажува...на пример, Македонија ја зема САД за „стартешки партнер“, а она (САД, нели...) 24/7 ни мисли саде арни рабојќе.

Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
774
Хмм...Америка дури и кога никој не ја бара и/или повикува, она (САД, нели...) самата се јавува и доаѓа непоканета, претходно изнесувајќи ја „тезата„ дека секој двадратен метар од Земјава е „нејзин стратешки интерес„...дури и кога на тој метар дваратен има саде пустински песочен нанос.

И да е предметната реченица извадена од контекст, сама по себе е точна, оти „праксата„ од САД тоа го покажува...на пример, Македонија ја зема САД за „стартешки партнер“, а она (САД, нели...) 24/7 ни мисли саде арни рабојќе.
Не знам што се расправаш со мене. Само ти кажав дека цитаот од Кисинџер е изваден од контекст и се злоупотребува. Чисто да научиш нешто што многумина не го знаат.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Да беше војнава затоа што сакаат да ја направат Украина „своја кучка“, нели ќе го направеа тоа уште пред САД да ја преземе власта таму со државен удар и да ги направи најголемите во свет дефанзивни линии со фортификации, и да довлчека поголем дел од западниот арсенал и воени залихи? Или Русиве сакале поголем предизвик, на потешкиот начин да ја завршат работата? :unsure:
Nemase potreba, vekje bea toa togas.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940

Имаше гласини дека ги модифицираат и модернизација на фабовите, пред се им се зборуваше за зголемување на дострелот.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Тука витатите се толкуваат како протестанти библијата. Кој како му одговара.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Ајде да те просветлам
Едно е да си играш курот против светска сила а друго е против група терористи кои ке беа смачкани како бубашваби да не ни се заканеа со бомбардирања
Фала ти на просветлувањето..Значи тебе ти е ок утре светска сила да дојди да ни речи слушајте, пола Македонија ќе биде дел од Голема Албанија, сакале тоа или нејќеле. Ти ќе си речиш, абе светска сила е, ајде да не си играме курот да му ја дајме пола држава?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Фала ти на просветлувањето..Значи тебе ти е ок утре светска сила да дојди да ни речи слушајте, пола Македонија ќе биде дел од Голема Албанија, сакале тоа или нејќеле. Ти ќе си речиш, абе светска сила е, ајде да не си играме курот да му ја дајме пола држава?
А демек ке смениш нешто освен што ке те вратат у камена доба
Иначе глупа е споредбата зашто ние не граничиме со светска сила која би можела друга светска сила преку нас да ја загрози
Така да доста со тоа а што ако… Политика е и нема место да се ставаш во туѓа позиција, еве ти пример со Косово како они добро одработуваат иако по секоја логика они треба да бидат проРусија бидеејќи косово се одцепува исто како Крим и сеа они се лицемерни и се за украинците ама кур ги боли си гледаат интереси

Kajgana Shop

На врв Bottom