Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.404
Поени од реакции
24.557
Malecka, shtom dojdes vo MK mi pustas privatna poraka, vreme, datum i mesto..Doagam sam.. Podatoci togas ke ti dadam, nemas potreba use sega...
kako nema? ne bidi picka, neli sakase da se tepas? ajde majmune pokazi se hrabar. najdi si gi mudata. ne se sekiraj ti jas kaj sum, doma ke ti dojdam nema potreba od datumi, mesta, vreme, ti doagam doma ke te tepam pred tatko ti. :icon_mrgr:

glup eden.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
kako nema? ne bidi picka, neli sakase da se tepas? ajde majmune pokazi se hrabar. najdi si gi mudata. ne se sekiraj ti jas kaj sum, doma ke ti dojdam nema potreba od datumi, mesta, vreme, ti doagam doma ke te tepam pred tatko ti. :icon_mrgr:

glup eden.
Muda?? Stopati ti pisav da mi kazis tasterce koga si idis od astraliite, za da te precekam sam na aerodromot, onaka domakinski kako so precekvame Makedoncite, si dojde, ne pisha, zamina...Finitooo za mashkosta, kengur...Sega mozis samo da go dzvakas,(i normalno pickarskoto, da prakas luge)..

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.404
Поени од реакции
24.557
Muda?? Stopati ti pisav da mi kazis tasterce koga si idis od astraliite, za da te precekam sam na aerodromot, onaka domakinski kako so precekvame Makedoncite, si dojde, ne pisha, zamina...Finitooo za mashkosta, kengur...Sega mozis samo da go dzvakas,(i normalno pickarskoto, da prakas luge)..
kopilj prati licna karta i adresa i ne se sekraj ponatamu. ti rekov doma ke ti dojdam da te tepam. ako imas muda daj ako ne ne mi dosagaj poveke. ke me cekal, ke sme se dogovarale kurovi kariki... eve direktno ti kazav ke te tepam pred tatko ti.

glup eden.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
kopilj prati licna karta i adresa i ne se sekraj ponatamu. ti rekov doma ke ti dojdam da te tepam. ako imas muda daj ako ne ne mi dosagaj poveke. ke me cekal, ke sme se dogovarale kurovi kariki... eve direktno ti kazav ke te tepam pred tatko ti.

glup eden.
Daj be skini mi se skurca, tebe ke ti pustam licna karta...Koga ke dojdis vo MK ke ti pustam...Dotogas ne mi poti mnogu, se vide mashkosta tvoja stoko...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.404
Поени од реакции
24.557
Daj be skini mi se skurca, tebe ke ti pustam licna karta...Koga ke dojdis vo MK ke ti pustam...Dotogas ne mi poti mnogu, se vide mashkosta tvoja stoko...
abe kopile edno ete ti rekov doma ke ti dojdam. sto sega kutis? picka ti mater glupa em ti sakas da se tepas em se kries. ili daj licna karta i podatoci ili odjebi.

aj sto si glup glup si ama bar ne dosagaj

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
abe kopile edno ete ti rekov doma ke ti dojdam. sto sega kutis? picka ti mater glupa em ti sakas da se tepas em se kries. ili daj licna karta i podatoci ili odjebi.

aj sto si glup glup si ama bar ne dosagaj
Picketino, se vide tvojata mashkost. Da mu dadam licna karta na picketina so mi vika deka ke mi pustel 2-3ca?? Ne ne babo, jas i ti ke se vidime nasamo i na neutralen teren. I ke te snimam na video ovde da te ima da te vidat kolkavo maziste si...ova ti go vetuvam

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.404
Поени од реакции
24.557
Picketino, se vide tvojata mashkost. Da mu dadam licna karta na picketina so mi vika deka ke mi pustel 2-3ca?? Ne ne babo, jas i ti ke se vidime nasamo i na neutralen teren. I ke te snimam na video ovde da te ima da te vidat kolkavo maziste si...ova ti go vetuvam
pa neli jak si :pos:

abe glup eden nitu ke se vidime nitu nisto, ne si pravi filmovi. ako imase muda ke dadese licna karta i sto dojde sto dojde ti rekov doma ke te tepam. tolku od mudata...

ne zamaraj poveke.

Последно уредено:
Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
774
Не е точно дека им нудеа да го вратат Донбас. Неутралност со забрана за зачленување во ЕУ и НАТО, плус ограничувања колку голема војска смее да има Украина.

Како ова според тебе не е капитулација? Што гарантира дека после пет години од потпишување на тој договор, Русија нема да најде изговор и да влезе повторно во Украина за да ги припои Одеса и Харков? Тука лежи зајакот, зошто кога првите руски тенкови ја поминаа границата во февруари пред две години и пол години, “неутралност” за Украина прекина да биде опција. Неутралност само гарантира дека за неколку години, Русија пак ќе влезе да анектира нешто што си го смета за свое.
Повторно измислуваш работи. Автономија за Донбас беше потврдено и од украинскиот преговарач. Тој сам, или некој друг од украинскиот тим изјави дека во Киев со шампањ сакале да го прослават договорот. Точно е дека имало ограничување за тоа колку војска и колку вооружување ќе има Украина.

Како е тоа капитулација, еве објасни, и како сега ќе добијат повеќе од тоа? Што со тој договор губеше Украина за да биде окупација? Крим? Крим е руски, и не постои сценарио на завршеток на оваа војна во кој Крим се враќа на Украина. Тоа му е јасно секому што има барем една функционална мозочна клетка. Што се однесува за тоа дека после потпишувањето на таков договор Русија би можела повторно да ја нападне Украина, тоа е едноставно дебилно. Значи влезени се во територијата на Украина, и во тој момент држеа повеќе теритотија отколу сега, ама нудат договор со кој би излегле потполно од Украина освен од Крим, за по 5 години повторно да влезат?

Кое ниво на дебилно објаснување е тоа? Договорот беше во интерес и на рускиот и на украинскиот народ, но не беше во унтерес на САД, и беше торпедиран преку Борис Џонсон, кој за мене е воен злосторник и заедно со Нуланд треба да одговараат во Хаг.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
pa neli jak si :pos:

abe glup eden nitu ke se vidime nitu nisto, ne si pravi filmovi. ako imase muda ke dadese licna karta i sto dojde sto dojde ti rekov doma ke te tepam. tolku od mudata...

ne zamaraj poveke.
Kokonac, ne go verglaj isto pa istoto..Dojde Makedonija ne kaza deka si tukaa, da kazese deka ti e strav pa mozi i pivo ke te castev za iskrenosta..Vaka izigravanje mashkost od 5000 kilometri i dedomi mozi, kapishi?? Ajde sega, dojdi Makedonija ako sakas posle i pasosh ke ti dadam i vozacka....Dotogas ne go poti so isto pa isto....

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.404
Поени од реакции
24.557
Kokonac, ne go verglaj isto pa istoto..Dojde Makedonija ne kaza deka si tukaa, da kazese deka ti e strav pa mozi i pivo ke te castev za iskrenosta..Vaka izigravanje mashkost od 5000 kilometri i dedomi mozi, kapishi?? Ajde sega, dojdi Makedonija ako sakas posle i pasosh ke ti dadam i vozacka....Dotogas ne go poti so isto pa isto....
pa ti sakas da se tepas ne jas... ako si tolku jak ti kazav daj licna karta ako ne ne zamaraj. ne e tesko duri i glup covek do sega ke sfatese sto treba da napravi.

zosto bi mi bilo strav od picka sto 10 pati prozva ovde a neke da dade licna karta da mu dojdam doma? :pos:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
zosto bi mi bilo strav od picka sto 10 pati prozva ovde a neke da dade licna karta da mu dojdam doma? :pos:
Eve be lajprdo, eve ti zosto ne ti pustam...Koga idis MK javi se, a dotogas ti rekov skini mi se, pocna epten da gi potish..Ti rekov nie mazite ne pustame luge sami si gi brkame rabotite...Vie pickite eve vaka kako citatot podolu

ne e problem daj adresa ke ti pratam 2-3ca sve da ti izebat. sigurno nema jas so gomna kako tebe da se zamaram. pod nivo mi e da si gubam vreme so glupi luge. slikaj licna karta, prati u pvt.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.404
Поени од реакции
24.557
Eve be lajprdo, eve ti zosto ne ti pustam...Koga idis MK javi se, a dotogas ti rekov skini mi se, pocna epten da gi potish..Ti rekov nie mazite ne pustame luge sami si gi brkame rabotite...Vie pickite eve vaka kako citatot podolu
pa sto e problemot neli jak si? :pos:

ne si maz, picka si. ne prakas licna karta, se plasis doma da ne te tepam pred tatko ti... aj mrsh sega glup eden

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
pa sto e problemot neli jak si? :pos:

ne si maz, picka si. ne prakas licna karta, se plasis doma da ne te tepam pred tatko ti... aj mrsh sega glup eden
Ti doma ako dojdis kaj mene mozi samo na nosilka da te izvadat be kokonac, so mercedes van kakov so ti kupija baba ti i dedoti mrsul...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.404
Поени од реакции
24.557
Ti doma ako dojdis kaj mene mozi samo na nosilka da te izvadat be kokonac, so mercedes van kakov so ti kupija baba ti i dedoti mrsul...
pa sto se plasis togas? daj licna karta i adresa i ne se sekiraj poveke be glup eden...

dosta veke se zakanuvas ja seres temata kako i site drugi. imas pvt prati podatoci, zavrsena rabota.

Kajgana Shop

На врв Bottom