Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725
Член од
23 август 2024
Мислења
401
Поени од реакции
780
Феноменално ниво на дискусија, морам да признаам. Заради ова и е измислен интернетот.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
ne e problem daj adresa ke ti pratam 2-3ca sve da ti izebat. sigurno nema jas so gomna kako tebe da se zamaram. pod nivo mi e da si gubam vreme so glupi luge. slikaj licna karta, prati u pvt.
Suknja, epa drugo i ne ocekuvam od tebe be, nie mazite eden na eden reshavame problem. Ajde sega get a life, i ne palamudi....

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.564
Suknja, epa drugo i ne ocekuvam od tebe be, nie mazite eden na eden reshavame problem. Ajde sega get a life, i ne palamudi....
sto? zar nema da mi pratis licna karta so podatoci? :pos:

forum e ova be glup eden. ako ti doslo do tepanje ti kazav ke ti organiziram nezaboravno iskustvo prosledeno so odmor na intenzivna nega, nema sto jas so glupi luge da se zamaram...

i ne si ti maz, ti so obicna gluperda sto pisuva gluposti po temite pa posle se luti kako picka koga ke mu kazat deka e glup...

aj placi pak kaj adminite deka te dupime zosto si mentalno retardiran.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
sto? zar nema da mi pratis licna karta so podatoci? :pos:

forum e ova be glup eden. ako ti doslo do tepanje ti kazav ke ti organiziram nezaboravno iskustvo prosledeno so odmor na intenzivna nega, nema sto jas so glupi luge da se zamaram...

i ne si ti maz, ti so obicna gluperda sto pisuva gluposti po temite pa posle se luti kako picka koga ke mu kazat deka e glup...

aj placi pak kaj adminite deka te dupime zosto si mentalno retardiran.
Chupe nagjezmoooo, olabaj si se tamu so deckoti, tvojata mashkost se dokaza, ako si maz ela sam napravi go toa, se dotogas prestani da potish. Osven selski navredi od pred koperacija, nisto povekje i ne znaes, nekogas zal mi paga za tebe oti izgleda ne te raboti deckoti, oti izgleda nekapana si, i mu smrdish na tuna, ama ne sum ti kriv jas be..Ajde paljba...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.626
Поени од реакции
42.162
Луѓево не знаат базични ствари, само лупаат безвеза. Иначе украинците не го прифатија тоа, затоа сега под знак прашалник е воопшто да имаат држава. Кога ќе заврши ратот во историјата ќе биде запишано како ја испуштиле таа прилика.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.564
Chupe nagjezmoooo, olabaj si se tamu so deckoti, tvojata mashkost se dokaza, ako si maz ela sam napravi go toa, se dotogas prestani da potish. Osven selski navredi od pred koperacija, nisto povekje i ne znaes, nekogas zal mi paga za tebe oti izgleda ne te raboti deckoti, oti izgleda nekapana si, i mu smrdish na tuna, ama ne sum ti kriv jas be..Ajde paljba...
sto e problemot be glup eden? eve ajde jas ke dojdam, prati podatoci. kakva retarda :pos:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.161
Поени од реакции
22.737
И нас УЧК ни нудеа да ни го земат Тетово и Гостивар без крвопролевање. Оти не прифативме? Ако веќе така ви работи логиката...А? А? Просветлете ме....
Многу ти е лоша споредбата, за разлика од РФ која контролира значајни делови од Украина и има навидум бескрајни резерви, УЧК не контролираше практично ништо и беше на раб на екстерминација. Да не се заканеа нашите најдобри пријатели и стратешки партнери со бомбардирање на Македонија, Али и останатите козоебачи ќе беа само лекција во книгите за историја.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.619
Поени од реакции
33.782
Кои амерички интереси бе чоек. Имаат држава што ги нападна и им анектира територија ко да сме среден век. Ти тука паламудиш дека се бореле за амерички интереси додека русиве сакаат да ги уништат ко нација и држава.
Уште со ова?
САД што им направија државен удар и ги вовлекоа во војна која можат само крваво и катастрофално да ја изгубат... Ама не, не им се криви САД. Криви им се тие за чие уништување се жртвувани они Украинците.

Мора да е фасцинантно да се види светот со твои очи... Но не би ризкувал, замисли да останам толку гл... Хмм, ај да застанам тука... :unsure:
Кажи само како ти успева одново и одново да игнорираш клучни моменти како државен удар и провоцирање војна преку етничко чистење на малцинство?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
Појма немаш што се случува, трескаш зелени. Која црна капитулација? Понудата беше Крим за Русија, кој и пред војната беше во Русија, автономија за Донбас и неутралност за Украина. Ајде објасни што е тука капитулација за Украина?

Самите Украинци се чудеа колку поволна понуда добија од Русија.
Не е точно дека им нудеа да го вратат Донбас. Неутралност со забрана за зачленување во ЕУ и НАТО, плус ограничувања колку голема војска смее да има Украина.

Како ова според тебе не е капитулација? Што гарантира дека после пет години од потпишување на тој договор, Русија нема да најде изговор и да влезе повторно во Украина за да ги припои Одеса и Харков? Тука лежи зајакот, зошто кога првите руски тенкови ја поминаа границата во февруари пред две години и пол години, “неутралност” за Украина прекина да биде опција. Неутралност само гарантира дека за неколку години, Русија пак ќе влезе да анектира нешто што си го смета за свое.

Член од
22 декември 2018
Мислења
491
Поени од реакции
690
Договорот беше минато да се вратиме на реалноста, Украина изгуби премногу и население и инфраструктура и територии... Добро е да направи мир есенва и барем тоа што го задржа и плус Неутралност што го бараат Русите.. Да се извлечат во ЕУ да влезат тоа да им помине.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.564
Не е точно дека им нудеа да го вратат Донбас. Неутралност со забрана за зачленување во ЕУ и НАТО, плус ограничувања колку голема војска смее да има Украина.

Како ова според тебе не е капитулација? Што гарантира дека после пет години од потпишување на тој договор, Русија нема да најде изговор и да влезе повторно во Украина за да ги припои Одеса и Харков? Тука лежи зајакот, зошто кога првите руски тенкови ја поминаа границата во февруари пред две години и пол години, “неутралност” за Украина прекина да биде опција. Неутралност само гарантира дека за неколку години, Русија пак ќе влезе да анектира нешто што си го смета за свое.
dobro. sega ke nemaat drzava.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
Договорот беше минато да се вратиме на реалноста, Украина изгуби премногу и население и инфраструктура и територии... Добро е да направи мир есенва и барем тоа што го задржа и плус Неутралност што го бараат Русите.. Да се извлечат во ЕУ да влезат тоа да им помине.
Влажни сништа :LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom