Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.835
Поени од реакции
36.865
Аха, значи сега Украинците имаат „огромна мотивација“ за да гинат за амерички интереси?
Кои амерички интереси бе чоек. Имаат држава што ги нападна и им анектира територија ко да сме среден век. Ти тука паламудиш дека се бореле за амерички интереси додека русиве сакаат да ги уништат ко нација и држава.

Член од
23 август 2024
Мислења
404
Поени од реакции
809
Кои амерички интереси бе чоек. Имаат држава што ги нападна и им анектира територија ко да сме среден век. Ти тука паламудиш дека се бореле за амерички интереси додека русиве сакаат да ги уништат ко нација и држава.
Само да те прашам, бидејќи гледам многу разбираш, ако сакаа да ги уништат како нација и држава, зошти им понудија мир после само два месеци војна и тоа под поволни услови за Украина?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.835
Поени од реакции
36.865
Само да те прашам, бидејќи гледам многу разбираш, ако сакаа да ги уништат како нација и држава, зошти им понудија мир после само два месеци војна и тоа под поволни услови за Украина?
И понудија капитулација на Украина, не знам за какви половни услови збориш ти.

Член од
23 август 2024
Мислења
404
Поени од реакции
809
И понудија капитулација на Украина, не знам за какви половни услови збориш ти.
Појма немаш што се случува, трескаш зелени. Која црна капитулација? Понудата беше Крим за Русија, кој и пред војната беше во Русија, автономија за Донбас и неутралност за Украина. Ајде објасни што е тука капитулација за Украина?

Самите Украинци се чудеа колку поволна понуда добија од Русија.

Член од
23 август 2024
Мислења
404
Поени од реакции
809
Ushte Ukrainci koi se cudat od dobrata ponuda na Rusite...
Сега се чудат што ги снашло. 20% од територијата си замина, со тенденција да биде 40%, населението од 40 милиони на 15 милиони, енергетскиот систем на бандаш, земјата продадена на Блекрок. Украина е практично непостоечка држава.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
па нема да се чудат ако потрае уште малце војната.
И нас УЧК ни нудеа да ни го земат Тетово и Гостивар без крвопролевање. Оти не прифативме? Ако веќе така ви работи логиката...А? А? Просветлете ме....

Член од
23 август 2024
Мислења
404
Поени од реакции
809
И нас УЧК ни нудеа да ни го земат Тетово и Гостивар без крвопролевање. Оти не прифативме? Ако веќе така ви работи логиката...А? А? Просветлете ме....
А што тоа Русите им земаа на Украинците со мировниот договор? Крим секако веќе беше руски. Што друго губеа? Вака изгубија уште четири области.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.660
Поени од реакции
42.229
Никој не ни го нудел тоа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.438
Поени од реакции
24.628
koga toa? abe glup eden daj drzi se do faktite ili mrsh u igracnica

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
koga toa? abe glup eden daj drzi se do faktite ili mrsh u igracnica
Ејј деланки од коконац се јавии беее...Читав некни си дошла во МК?Ако дојде и не се јави, земи си ја сукњата, и покри се...Дури не си дојдиш и да се јавиш да те видиме мажиште во живо колкав маж си, јас ќе се држам за фактите дека си обична пи*ица, а тебе ако сакаш ќе ти дадам нешто друго да подржиш ...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.438
Поени од реакции
24.628
Ејј деланки од коконац се јавии беее...Читав некни си дошла во МК?Ако дојде и не се јави, земи си ја сукњата, и покри се...Дури не си дојдиш и да се јавиш да те видиме мажиште во живо колкав маж си, јас ќе се држам за фактите, а тебе ако сакаш ќе ти дадам нешто друго да подржиш ...
tebe da ti se javam? :pos: :pos: :pos: :pos:

sto bi pravele muabet jas i glupak kako tebe?

mrsh u igracnica glup eden.

Kajgana Shop

На врв Bottom