Сообраќајни прекршоци и казни

Здраво на сите. Која е казната за не застанување на полиција која ми крена палка и возев над ограничувањето. Пс.. Пробна дозвола имам.
Радар ако имало, сигурно ќе има казна...Ако немало радар, исто како со мотор да си поминал, никому ништо...

Во кој партал живееме?
Некому ништо,некому се
Некому се па ништо...

Ма ајде ,една мисла секогаш ми се врти,-Луѓе сме ,пак ќе се видиме, пак ќе се сретнеме ... ма дај.

Каде отиде се?

Prashanje, dali na nekoj mu ima stignato pismo od mvr za da ja dade vozackata odkoa se desi ova so imeto na dokumentive?

Дали и каде треба да се подигне записник?
Дали ако имаш казна сама ќе стигне по пошта или треба да се подигне?
Дали исто ако имаш пријава ,ти ја праќат? Не ми е јасно .

Дали знаете дали ако во системот на Мвр стои забрана за управување, а забраната не е внесена во возачката дозвола, може ли да се помине граница со возило односно дали може да се патува во странство?

може ли да се помине граница со возило односно дали може да се патува во странство?
A koj toa i od koga nekoj ti bara vozacka na granica? Sledstveno na odgovor ,,nikoj,, vozi slobodno ,,preku granica,,. Rutinska kontrola po pat vo Makedonija ako te proveri kje si dobies kazna. Po pat niz stranstvo ,,ne se povrzani,, za da te proverat, no ako storis soobrakajka osiguruvanjeto ,,nema da pokrie,, steta t.e. kje imas golem problem //bez razlika na megjunarodnata dozvola, vazna e nacionalnata//.
Srekjno!

A koj toa i od koga nekoj ti bara vozacka na granica? Sledstveno na odgovor ,,nikoj,, vozi slobodno ,,preku granica,,. Rutinska kontrola po pat vo Makedonija ako te proveri kje si dobies kazna. Po pat niz stranstvo ,,ne se povrzani,, za da te proverat, no ako storis soobrakajka osiguruvanjeto ,,nema da pokrie,, steta t.e. kje imas golem problem //bez razlika na megjunarodnata dozvola, vazna e nacionalnata//.
Srekjno!
Па нели на граница ти бараат возачка дозвола кога поминуваш со возило кое што го возиш?

Па нели на граница ти бараат возачка дозвола кога поминуваш со возило кое што го возиш?
Na granica //izgleda prv pat kje minuvas mladicu// ti e potreben Pasos, soobrakajna //na GR granica ne// i zelen karton. Vozacka ne gi interesira!

Na granica //izgleda prv pat kje minuvas mladicu// ti e potreben Pasos, soobrakajna //na GR granica ne// i zelen karton. Vozacka ne gi interesira!
Искрено јас само пасоши им давам а ретко ми побарале сообраќајна или зелен картон, постариве генерации гледам топтан сите документи им ги даваат

Искрено јас само пасоши им давам а ретко ми побарале сообраќајна или зелен картон, постариве генерации гледам топтан сите документи им ги даваат
Na Grcka granica samo pasos normalno //elektronski kolata se zaveduva vo sistem//, Srbive i Bugarive //od sosedstvo// baraat sobrakajna i zel. karton
Автоматски споено мислење:

kad pocinje kamera vo Skopje
Nabrzo t.e. do esen, kje kazat javno. Prvo treba vo Sobranie ,,da pomine,,.

Или па ти не си патувал во скоро време. 5 последни излегувања на Табановце ми бараа возачка.

Или па ти не си патувал во скоро време. 5 последни излегувања на Табановце ми бараа возачка.
Мене само на македонска граница ми тража возачка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom