- Член од
- 28 октомври 2021
- Мислења
- 1.125
- Поени од реакции
- 2.215
Аталанта вечер мислам дека ќе ги тресне на Арсенал од бетон.
Што е битно колку пасеви имал Халанд? Ниту проигрува напред, ниту учествува во игра на средина. Де Брујне излезе на полувреме.Од што многу изгазиле Сити и ги ставиле во шише Интер, Халанд само 9 пасови за 90 минути.
За споредба, Аканџи 102 паса, Гвардиол и Диаз по 82 односно 83. Едерсон направил колку Де Брујне a Б.Силва и Грилиш малку повеќе од овие двајца.
Други поинтересни факти:
- Internazionale had 10 shots in the first half of this match, becoming the first opposing side to have 10+ shots in the first half of a UEFA Champions League game at the Etihad since Monaco in February 2017 (also 10).
- On a night when he could have netted his 100th goal in all competitions for Man City, Erling Haaland had just 14 touches, the fewest of any player to start tonight’s game on either side.
За парите вложени кај едните и другите, не ни сакам да почнам.
Ова вчера требаше да биде канонада, да не знае Интер гзот кај им е ама добро, имале две шанси со глава.
Ova nikoj nikogas ne go kazal ama dobro ete ajde ke se smeeme na nisto.Не бе немаа кај може против најјаката одбрана во свет
Добро ај, ќе се фатиме за најмалата ситница и ќе праиме тема зашто за сите други факти нема што да се каже. Секако ставен е само за компарација да се види како изгледала играта на Сити зашто тука според коментариве делува како јас да сум гледал друг натпревар.Што е битно колку пасеви имал Халанд? Ниту проигрува напред, ниту учествува во игра на средина. Де Брујне излезе на полувреме.
Не си ме разбрал. Стави рандом напаѓач на место на Халанд, пак истиот аргумент ке биде. Додавања на напаѓач не се мерило за тоа колку била добра одредена екипа. Со таа "ситница" си го отворил постот, како најбитен аргумент. Затоа и на тоа ти реплицирав. Да ти потенцирам, не ги бранам Сити, туку сметам дека бројот на проигрувања на напаѓач, кој игра како класичен финишер, не е мерило дали Х екипа играла добро или не. Головите се најбитниот сегмент.Добро ај, ќе се фатиме за најмалата ситница и ќе праиме тема зашто за сите други факти нема што да се каже. Секако ставен е само за компарација да се види како изгледала играта на Сити зашто тука според коментариве делува како јас да сум гледал друг натпревар.
Кој е објективен знае дека вчера колку шанси имаше Ман Сити да победи, Интер имаше исто толку.
Можеби малку повеќе ја држеа топката ама тоа беа углавном кратки додавања на дефанзивците со Родри.
Халанд кој буши во ПЛ втор пат е издоминиран од Ачерби. Не се виде на терен. Имаше една полушанса со глава и еден млак шут кој заврши покрај статива. Значи се на се, играл 3-4 минути, останатите 90 - гледач повеќе.
Ок е, јас знам дека вие многу ја цените Премиер Лигата што дури и рипате за ривал како Ман Сити кој углавном го серете ама факт е дека освен финансиски, не се многу далеку од останатите. Интер вчера стартуваше (со двајца напаѓачи кои дојдоа за ич пари) без Павард, Лаутаро Мартинез и Димарко. Три многу битни играчи во тимот кој беше шампион лани во Серија А. К.Аугусто два пати трча по 90 минути последниве 4 дена а ќе трча уште 90 зашто нема замена за него. Сето ова на гости во Манчестер каде знаеме како поминувале претходно други екипи. Еден Лајпциг кој е сосема солиден клуб беше мочан со седмица пред некое време. Реал пред да им замине Бензема јадеа 4 од речиси истиот состав кој играше вчера против Интер.
Да да сигурно Аталанта со факинг Џимшити и Колашинац ќе ги добие Арсенал, не ти е ова Лече во домашна лигаАталанта вечер мислам дека ќе ги тресне на Арсенал од бетон.
Како да не ги здробија Леверкузен (актуелен двоен шампион во Бундес ) пред некој месец во финалето ЛЕ, кој патем имаа извонредно прејака сезона и беа без пораз цела сезона.Да да сигурно Аталанта со факинг Џимшити и Колашинац ќе ги добие Арсенал, не ти е ова Лече во домашна лига
Види што постава извади во нападот Алонсо на тој натпревар и се ќе ти стане јасно, на негова душа оди тој пораз.Како да не ги здробија Леверкузен (актуелен двоен шампион во Бундес ) пред некој месец во финалето ЛЕ, кој патем имаа извонредно прејака сезона и беа без пораз цела сезона.