- Член од
- 11 октомври 2010
- Мислења
- 6.977
- Поени од реакции
- 23.905
Еве што кажа Ворнок за него после натпреварот:Миовски стрелец против Ренџерс, 20ти гол сезонава.
Некаде околу 50та секунда е делот
Еве што кажа Ворнок за него после натпреварот:Миовски стрелец против Ренџерс, 20ти гол сезонава.
Трапановски вчера дал уште 2 гола, а Бабунски 1.Добро голче, дај Боже да ја воскресне кариерата. Има уште фудбал во Бабунски според мене. Во Шкотска, доста македонски фудбалери се насобраа, вклучувајќи го и Миовски кој најверојатно ќе направи трансфер во респектабилен клуб, денеска беше на клупа во купот.
Очекувам и двајцата да добијат повик за репрезентација. Барем дечките играат континуирано, а и засега да не ги урочам пружаат добри партии.Трапановски вчера дал уште 2 гола, а Бабунски 1.
Иначе тренерот на Данди е тој што го донесе Миовски во Абердин, затоа ваљда се собираат.
Не ми е јасно до толку ли нема квалитет да игра во Италија и Германија, или залагање е во прашање.Мислам дека му е ова единствен спас, иако е прашање колку би играл и во Галатасарај. Многу талентиран играч е Ељиф. Штета да му пропадне кариерата толку рано...![]()
Ељиф Елмас на радарот на лутиот ривал на Фенербахче!
Македонскиот репрезентативец Ељиф Елмас би можел да се врати во Турција, каде што со успех го носеше дресот на Фенербахче. Според информациите на медиумите од оваа земја, Елмас е на радарот на најголемиот ривал на Фенер, Галатасарај. Овој клуб бара брзо и ефтино решение за средината на...www.gol.mk
Квалитетен е бе, само треба да си го најде патот.Не ми е јасно до толку ли нема квалитет да игра во Италија и Германија, или залагање е во прашање.
Има, ама или нема среќа или не се залага доволно. Чуден играч од аспект дека нема природна позиција. Недефиниран играч, за жал, талентот секако стои. Сезоната кога освоија титула Наполи, цело време беше ,,клупаш", па беше трет најдобар стрелец по Кварацхелија и Осимен со 6 постигнати голови во првенството.Не ми е јасно до толку ли нема квалитет да игра во Италија и Германија, или залагање е во прашање.
Има време, млад е. Ќе го најде.Квалитетен е бе, само треба да си го најде патот.
Па не дека е којзнае колку стар... 25 години има, има 150+ настапи за Наполи на пример, 60+ за Македонија. Така да, треба повеќе работа на себе, малце и со психолог и се ќе си дојде на место. Дечкото е врвен квалитет, не сме имале таков од осамостојување, претходно не знам.Има време, млад е. Ќе го најде.
edna rabota e da igras vo italija i germanija. druga e da igras za pokvalitetni klubovi kako napoli ili leipzig koi po individualen kvalitet postojano se vo top 4. on da bi igral za klub kako bochum tamu bi bil zvezda, kaj leipzig rezervistite se podobri igraci od najdobrite na bochum. najgolemiot problem na elmas e taktickiot del, ostava vpecatok ko vo toj del da e prelimitiran za da se snajde vo podobrite klubovi. postojano nosi pogresni odluki, a kaj tim kako leipzig i drugi vrvni klubovi pokraj tehnickite i fizickite sposobnosti mnogu bitno e da ja razbiras ulogata i vo odredeni momenti da znaes sto da pravis. taja limitacija se gleda i koga igra za nas, ama kaj na i so taja limitacija e megu najdobrite. kaj nas ne ni ima igraci koi kaj leipzig bi igrale standardno, pa i so takov deficit vredi da ti e starter.Не ми е јасно до толку ли нема квалитет да игра во Италија и Германија, или залагање е во прашање.