Македонски фудбалери во странство

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Не знам, не го пратам Абердин или шкотската лига, ама некако за репрезентација не прикажува ништо од ова што цело време се вртка по портали. Можеби не го снабдуваат со квалитетни топки, не знам... Секако се надевам ќе продолжи понатака, ете како што вика тренеров, нека стигне и до Премиер лига.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Шкотско првенство ниво е на ХНЛ, само што едното има далеку подобри терени и подобро медиумски е опфатено.
Ама како и да е, не е мала работа и ова.

Член од
17 април 2024
Мислења
645
Поени од реакции
1.554
Добро голче, дај Боже да ја воскресне кариерата. Има уште фудбал во Бабунски според мене. Во Шкотска, доста македонски фудбалери се насобраа, вклучувајќи го и Миовски кој најверојатно ќе направи трансфер во респектабилен клуб, денеска беше на клупа во купот.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.180
Поени од реакции
2.812
Добро голче, дај Боже да ја воскресне кариерата. Има уште фудбал во Бабунски според мене. Во Шкотска, доста македонски фудбалери се насобраа, вклучувајќи го и Миовски кој најверојатно ќе направи трансфер во респектабилен клуб, денеска беше на клупа во купот.
Трапановски вчера дал уште 2 гола, а Бабунски 1.
Иначе тренерот на Данди е тој што го донесе Миовски во Абердин, затоа ваљда се собираат.

Член од
17 април 2024
Мислења
645
Поени од реакции
1.554
Трапановски вчера дал уште 2 гола, а Бабунски 1.
Иначе тренерот на Данди е тој што го донесе Миовски во Абердин, затоа ваљда се собираат.
Очекувам и двајцата да добијат повик за репрезентација. Барем дечките играат континуирано, а и засега да не ги урочам пружаат добри партии.

Член од
17 април 2024
Мислења
645
Поени од реакции
1.554
Мислам дека му е ова единствен спас, иако е прашање колку би играл и во Галатасарај. Многу талентиран играч е Ељиф. Штета да му пропадне кариерата толку рано...

Член од
14 април 2012
Мислења
32.928
Поени од реакции
67.626
Мислам дека му е ова единствен спас, иако е прашање колку би играл и во Галатасарај. Многу талентиран играч е Ељиф. Штета да му пропадне кариерата толку рано...
Не ми е јасно до толку ли нема квалитет да игра во Италија и Германија, или залагање е во прашање.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Не ми е јасно до толку ли нема квалитет да игра во Италија и Германија, или залагање е во прашање.
Квалитетен е бе, само треба да си го најде патот.

Член од
17 април 2024
Мислења
645
Поени од реакции
1.554
Има, ама или нема среќа или не се залага доволно. Чуден играч од аспект дека нема природна позиција. Недефиниран играч, за жал, талентот секако стои. Сезоната кога освоија титула Наполи, цело време беше ,,клупаш", па беше трет најдобар стрелец по Кварацхелија и Осимен со 6 постигнати голови во првенството.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Има време, млад е. Ќе го најде.
Па не дека е којзнае колку стар... 25 години има, има 150+ настапи за Наполи на пример, 60+ за Македонија. Така да, треба повеќе работа на себе, малце и со психолог и се ќе си дојде на место. Дечкото е врвен квалитет, не сме имале таков од осамостојување, претходно не знам.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
edna rabota e da igras vo italija i germanija. druga e da igras za pokvalitetni klubovi kako napoli ili leipzig koi po individualen kvalitet postojano se vo top 4. on da bi igral za klub kako bochum tamu bi bil zvezda, kaj leipzig rezervistite se podobri igraci od najdobrite na bochum. najgolemiot problem na elmas e taktickiot del, ostava vpecatok ko vo toj del da e prelimitiran za da se snajde vo podobrite klubovi. postojano nosi pogresni odluki, a kaj tim kako leipzig i drugi vrvni klubovi pokraj tehnickite i fizickite sposobnosti mnogu bitno e da ja razbiras ulogata i vo odredeni momenti da znaes sto da pravis. taja limitacija se gleda i koga igra za nas, ama kaj na i so taja limitacija e megu najdobrite. kaj nas ne ni ima igraci koi kaj leipzig bi igrale standardno, pa i so takov deficit vredi da ti e starter.

Член од
17 април 2024
Мислења
645
Поени од реакции
1.554
Штета за Миовски што го промаши пеналов. Ова беше добра шанса народски кажано ,,да му тргне". За жал, сега мислам дека ќе го ,,заковаат" на клупа...

Kajgana Shop

На врв Bottom