Lycamobile Македонија

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Ќе си земеме од Телекабел не одиме на а1 и телеком
Тоа значи НЕ ПО ВРАТ ТУКУ ПО ШИЈА :pos:
Автоматски споено мислење:

Да се надоврзам за муабетов со Телеком. Еве што имаат прикачено на Linkedin, цитирам:
,,
Заокружувајќи уште една успешна година, најавуваме исплата на дивидендата за 2023 година во вкупен бруто износ од 2 212 067 762,00 денари или бруто износ од 25,65 денари по акција. Нашите успешни резултати, носат и поголема дивиденда за акционерите, односно зголемување за дури 33% на бруто износот на дивидендата по акција во споредба со минатата година.
Остануваме посветени да испорачаме најдобри резултати за сите кои се дел од нашиот успех – нашите корисници, вработените и нашите акционери.
Исплатата на дивидендата ќе започне на 26.09.2024 година.
Повеќе детали на следниот линк: https://lnkd.in/deaDWDVC ."
Нема да имаат загуби телеком во никој случај и нема да има значајно намалување на нивните цени.
Со еден збор ДОДЕКА ИМА ОВЦИ ЗА СТРИЖЕЊЕ ЌЕ ИМА И ВОЛНА ЗА ПРЕДЕЊЕ и затоа Телеком нема да има загуби.Со такви овци какви што им се претплатниците комотно можат да си ги зголемат цените за 100% со минимални загуби кои ќе бидат далеку помали од вкупната заработувачка што би ја оствариле доколку решат цените да ги дуплираат:pos:

Последно уредено:
Член од
14 мај 2023
Мислења
65
Поени од реакции
53
Тоа значи НЕ ПО ВРАТ ТУКУ ПО ШИЈА :pos:

Со еден збор ДОДЕКА ИМА ОВЦИ ЗА СТРИЖЕЊЕ ЌЕ ИМА И ВОЛНА ЗА ПРЕДЕЊЕ и затоа Телеком нема да има загуби.Со такви овци какви што им се претплатниците комотно можат да си ги зголемат цените за 100% со минимални загуби кои ќе бидат далеку помали од вкупната заработувачка што би ја оствариле доколку решат цените да ги дуплираат:pos:
Se gleda krajot na duopolot. brzo ke vlezat ovie 4ig

Член од
29 август 2008
Мислења
5.664
Поени од реакции
4.031
Na ova mislev sabajle denes koga pisuvav za 4ig ....

Momentalnata situacija na pazarot e;
da tocno za 300mkd, 10gb, na Mno nee visoka cena...
ama i 200mkd za 5gb(koj nema golema potreba od mob,data)isto taka ako moze da se pomiri so problemite koi gi ima lyca toa e sto e vo momentov ...
Cekame 4ig dali voopsto ke pocne(ako pocne telekom i a1 ke pustat na cena ili ke pustaat vakvi ili slicni promocii)
Mtel ostanuva so mSat i move,bidejki za drugo ne go biduva...
Ako ne pocnat pregovori so 4ig, togas duopolot ke pojaca na ceni i ke pritiskaat sto pobrzo lycamobile da izleze od igra/ propadne-da go kupi Mtel,a bidejki niv ne gi biduva za mobilna telekom i a1 ke prodolzat so derejne na suvo.!
Od sabajle muabetot, eve veke e potpisano, i spored moite informacii brzo ke odi dodeluvajne frekfencii numeracii dozvoli od Aek itn....
Imam povejke informacii ama ne smeat da se spodelat nikade do formalen potpis...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Дај унгарска страница да видиме какви пакети имаат кај нив и по кои цени

Na ova mislev sabajle denes koga pisuvav za 4ig ....

Od sabajle muabetot, eve veke e potpisano, i spored moite informacii brzo ke odi dodeluvajne frekfencii numeracii dozvoli od Aek itn....
Imam povejke informacii ama ne smeat da se spodelat nikade do formalen potpis...
Значи на почеток они ќе стартуваат како виртуелен оператор како Lyca што е додека ја градат својата мрежа?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.664
Поени од реакции
4.031
Дај унгарска страница да видиме какви пакети имаат кај нив и по кои цени

Значи на почеток они ќе стартуваат како виртуелен оператор како Lyca што е додека ја градат својата мрежа?
Ke pregovaraat so telekom, da okolu 2god,odat na nivna mreza,slicno kako sto bese vlezot na Vip 2007god.
ne mozes da kompariras ungarija pazarot so nas ...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Ke pregovaraat so telekom, da okolu 2god,odat na nivna mreza,slicno kako sto bese vlezot na Vip 2007god.
ne mozes da kompariras ungarija pazarot so nas ...
Чисто да се види какви цени имаат таму на тој пазар за да видиме што можеме да очекуваме од тој оператор.

Член од
6 август 2014
Мислења
42
Поени од реакции
43
Туку, која е последна состојба - во Грција работи воопшто нешто Лајкава??

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Не викај двапати.Дуополот се ќе направи за да не влезе трет играч и да им ги поремети сметките а една од варијантите иако со најмали шанси е да се договорат да го купат и овој 4ig и да продолжи грабежот спрема корисниците.

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
523
Поени од реакции
349
Здраво Лајка! Не можам пакет да купам (завршен ми е претходниот) и не можам кредит да надополнам, се ова на апп... Солушн некој?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.664
Поени од реакции
4.031
Здраво Лајка! Не можам пакет да купам (завршен ми е претходниот) и не можам кредит да надополнам, се ова на апп... Солушн некој?
Proveri si da ne kartickata limit 0,za internet plajkjane

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Minatiot mesec plakav so istata
I jas preku mobilnata aplikacija na Shparkasse eve dve nedeli ne mozam da platam nisto na Lajka a za drugi internet plakanja si e ok.Ili resile da prekinat so Lajka ovie od bankata ili deka ne doagaa OTP kodovi na Lajka pa sega moze radi toa ne saka.

Kajgana Shop

На врв Bottom