Wizz Air летови од/до Македонија

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.771
Поени од реакции
30.628
Најавени се нови укинувања на линии и од Скопје и од Охрид, изгледа дека се соочуваат и со големи финансиски загуби. Како ќе се одрази ова на Скопскиот аеродром останува да видиме ( Охридскиот го закопаа скроз, само 3 линии останаа и тие ќе бидат укинати излеа ).
Ќе влезе некоја нова нискобуџетна компанија шо се нервираш па и ти.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.196
Поени од реакции
2.195
Треба да летам до Братислава, по распоред авионот треба да слета во 7:40 сабајле, а јас треба да фатам автобус во 8:45. Дали постои можност да го стигнам?

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.435
Треба да летам до Братислава, по распоред авионот треба да слета во 7:40 сабајле, а јас треба да фатам автобус во 8:45. Дали постои можност да го стигнам?
Кој може да ти одговори? Ако се е како што треба и во перфектни услови, ќе го фатиш. Едно задоцнување од пола саат на авионот и ќе фатиш, ама не автобус.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.404
Поени од реакции
9.704
kje znaesh manje vishe na polet, ako e boarding na vreme imash dobra shansa.
ako e klasichen bus od aerodrom do grad, mozesh da go bukirash i posle sletuvanje,
ne morash unapred.

vo golema mera kje ti zavisi i od lokacija na sedishte.
ako si napred, ili ako imash srekja da ima prazno mesto, imash podobri shansi.

mozesh da gi zamolish od ekipazh da ti dozvolat da sednish napred ako ima slobodno mesto,
kazhi deka mora da bidesh brzo na x,y,z izmisli neshto.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.196
Поени од реакции
2.195
Flixbus е до Виена, следниот е после 3 саати не ми се чека, али секако не морам да резервирам предвреме така да ќе видам на лице место, само сакав да знам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.548
Flixbus е до Виена, следниот е после 3 саати не ми се чека, али секако не морам да резервирам предвреме така да ќе видам на лице место, само сакав да знам.
ako propustis idi si bratislava u stariot grad, razgledaj tamu pa posle teraj za viena od tamu. bratislava e ubava i vredi da se vidi.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.404
Поени од реакции
9.704
tie flix generalno se polnat. imash li nekoja opcija na kartite za bus rebookable / refundable da stavish?
inaku dobra alternativa ti e kano sho spomna, da ja vidish i bratislava uspat.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Зависи дали други авиони слетуваат во исто време. Јас вака се заебав во Меминген. Авионот слета во 13 ч и купив карта за во 14ч мислејќи ќе завршам, и ко за беља уште 2 авиони слетаа тоа време и на пасошка се напраи огромна гужва, уште па и тој на пасошка запна многу малку кеш сум носел... успеав да го фатам автобусот али последен влегов.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
Ко синкир прв пат летате, и навреме да слета авионот од авион не можиш да излезиш за помалку од 20 минути
На пасошка контрола клај уште минимум 30 минути.
Поарно фати си го тој по 3 часа, Братислава ќе си прошеташ, и чиста работа

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.196
Поени од реакции
2.195
па добро мислев искуство од некој што летал до братислава од прва рука не генерално правило, некад и пред закажаниот термин слетувал авионот и за 30 мин. сум излагал некад и плус 3 саати, ме интересираше како е таму.
Автоматски споено мислење:

ako propustis idi si bratislava u stariot grad, razgledaj tamu pa posle teraj za viena od tamu. bratislava e ubava i vredi da se vidi.
прво идам виена па на враќање некои ден секако ќе останам у братислава.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
па добро мислев искуство од некој што летал до братислава од прва рука не генерално правило, некад и пред закажаниот термин слетувал авионот и за 30 мин. сум излагал некад и плус 3 саати, ме интересираше како е таму.
Автоматски споено мислење:

прво идам виена па на враќање некои ден секако ќе останам у братислава.
Се зависи од кога ќе слета авионот и како ќе биди гужва на аеродром
Авионот скоро секогаш слетува 30 мин порано од тоа што ти пиши на картата, ама јас пак мислам дека времето е кнап.
Јас не би ризикувала, од мое досегашно искуство по аеродроми

Член од
21 мај 2009
Мислења
197
Поени од реакции
192
Прв пат ќе летам во животов :D од Тирана за Будимпешта со Визер, а сакам да носам лаптоп и багаж колку за 3 дена. Како е најдобро да купам карта? Дали да одберам багаж горе во кабина, или од кога ќе одберам карта без багаж да додадам checked baggage? Дали обичен куфер со тркалца мора да се носи во кабина или како checked или може некоја торбица?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.613
Поени од реакции
5.314
Прв пат ќе летам во животов :D од Тирана за Будимпешта со Визер, а сакам да носам лаптоп и багаж колку за 3 дена. Како е најдобро да купам карта? Дали да одберам багаж горе во кабина, или од кога ќе одберам карта без багаж да додадам checked baggage? Дали обичен куфер со тркалца мора да се носи во кабина или како checked или може некоја торбица?
Ранец за лаптоп и облеката у него
Ти пишува кои димензии (40х30х20 да ти скратам на пребарување) треба да ти биде багажот за да е одобрен да го носиш во визаир.

идеш за три дена и размислуваш за чекин багаж па друже со 3 жени ли патуваш бе???

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Ранец за лаптоп и облеката у него
Ти пишува кои димензии (40х30х20 да ти скратам на пребарување) треба да ти биде багажот за да е одобрен да го носиш во визаир.

идеш за три дена и размислуваш за чекин багаж па друже со 3 жени ли патуваш бе???
па нема ваљда со истите алишта да шета цел ден, секој ден, 3 дена по ред?
башка вика дека ќе носи и лаптоп.

Kajgana Shop

На врв Bottom