Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
5 септември 2024
Мислења
53
Поени од реакции
49
Паметен риболовец ќе ја послуша рибата кога ќе му каже на каква мамка се фаќа.
Па паметен риболпвец сите трикови ги знае па.... нема потреба за објаснување секој со своето позз мила

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
Сите треба да си ја прифатат вината, де мажи де жени.

Нема поќе цепивлачење, муж ме вара, кој го одбра ебате ќоравата. Истото иде и за машките.
Хах, пред некој ден на инста рилс ми излегува видео од србија мислам како некое чиче го оставила жената со 5 деца за друг ебач и нормално коментарите во смисла мажот е насилник и ја матретирал неа и децата, па да му се одземат децата и сл коментари од жени. Некој ќе помисли жена=олицетворение на рајот. За ништо кур не ги боли. :D

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.891
Поени од реакции
25.203
Хах, пред некој ден на инста рилс ми излегува видео од србија мислам како некое чиче го оставила жената со 5 деца за друг ебач и нормално коментарите во смисла мажот е насилник и ја матретирал неа и децата, па да му се одземат децата и сл коментари од жени. Некој ќе помисли жена=олицетворение на рајот. За ништо кур не ги боли. :D
Се мислев дали да пишам и воопшто да почнувам дискусија, ама не издржав...

Да поедноставам без да влегувам во детали и за едното и за другото: мажот остава за ебачина(една од баналните причини). Жена, особено мајка со деца, остава откако со години молела за љубов и внимание и не ја добивала. Никој не може да ме убеди дека некоја жена оставила идилична фамилија со деца(под претпоставка дека била таква и типот не ја малтретирал) за некој со поголем кур, на пример.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.474
Поени од реакции
26.017

Да поедноставам без да влегувам во детали и за едното и за другото: мажот остава за ебачина(една од баналните причини). Жена, особено мајка со деца, остава откако со години молела за љубов и внимание и не ја добивала. Никој не може да ме убеди дека некоја жена оставила идилична фамилија со деца(под претпоставка дека била таква и типот не ја малтретирал) за некој со поголем кур, на пример.
Кур секој маж има. Други работи не селектираат и нивелираат на листите кај жените.
Screenshot_20240909_173211_Instagram.jpg

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.891
Поени од реакции
25.203
Кур секој маж има. Други работи не селектираат и нивелираат на листите кај жените.
Прегледај го приврзокот 428929
Како тоа мажите сакаат емоционално? Нели се водевте според логика, а не емоции? Зошто тогаш бирате опортунистки, а не некои што ќе ве сакаат со цело срце и душа и ќе ви се посветат за навек?
И тука пак се доаѓаме до прашањето: зошто мажите не ги сакаат добрите девојки? :)

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.940
Поени од реакции
6.429
Конечен одговор = не им се убави.
Едноставно но многу точно. Оттука и ставовите на одредени лица, пример симпатичен дечко нема проблеми со жените нит ги смета за вакви или онакви, грд дечко = големи шанси за инсел. Не дека тоа е некаков закон ама тенденцијата е таа.
Автоматски споено мислење:

Како тоа мажите сакаат емоционално? Нели се водевте според логика, а не емоции? Зошто тогаш бирате опортунистки, а не некои што ќе ве сакаат со цело срце и душа и ќе ви се посветат за навек?
И тука пак се доаѓаме до прашањето: зошто мажите не ги сакаат добрите девојки? :)
Мажите не сакаат добродушни девојки затоа што поголем дел од мажите се глупаци. И секогаш се водат од мисла дека баш зад следната раскрсница ама баш следната можат да се фатат со расна плавуша а не да се задоволат со обична cute Winona Ryder тип на женска.

Последно уредено:
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754

Така е сесре.

Мажот ќе се жртвува самиот себе за сите околу него и ќе си пцовиса со време како пес. А жената ќе ги жртвува сите околу неа, за внимание плус. Фала што ми го потврди мислењето. (y)

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.505
Поени од реакции
2.180
И секогаш се водат од мисла дека баш зад следната раскрсница ама баш следната можат да се фатат со расна плавуша а не да се задоволат со обична cute Winona Ryder тип на женска.
Јас само да си кажам, Винона/Обри Плаза over расна плавуша anyday.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
откако со години молела за љубов и внимание и не ја добивала.
Никој маж тоа не го дава, тоа е многу захтевно, ја не знам зошто се венчаат со мажи уопште.

Туу тупи мажи, само требало да ја сакаш и внимание да и пружиш.
И жените да ти биле едноставни. Ај не туку какајте дека биле дрољи, сакале висок, разбацан, убав, ситуиран, успешен, моќен итн.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.802
Поени од реакции
23.146

Od kade dobi vakov zaklucok ziti se. Maz ne ostava za ebacina osven ete isklucoci koi se statisticka greska. Maz mozi da izneveri, da kleca na strana i oko da ne mu trepni za taa drugata ili drugite, nema emocii pozadi toa, ednostavno lov, uste edna plus na kontoto i nisto povekje. Maz izneveruva so polesna, so nekoja so koja nema da se zamara, a ne so poubava od taa sto vekje ja ima. Od druga strana zena koga izneveruva eee togas imas tuka emocii, filmovi, prikazni, retko skoro statisticka greska e zena da izneveri oti i se priebalo, lovina. Zatoa i imas eden kup zeni prostitutki na sekoj kjos a ne i mazi. Bas radi taa pricina. Maz ke mu se prieba, ke zastani, ke plati, ke se olesni i vekje po 5 km potamu ne se ni zamara za cinot. Zena od druga strana vekje pravi planovi, koj ke i dojdi na svadba i sto tamu ke se sluzi oti nekoj i rekol srce moe najubo, da ne recam i obrnal povekje vnimanie od toj doma so i e. Kaj zenite se vkluceni emocii koga izneveruva, kaj maz ne. I toa ja pravi golemata razlika pomegju masko i zensko izneveruvanje. Vo toj moment ja zabole pickata nejze i za deca, maz ili so i da e, postapkite i se vodat na baza na emocii a ne logika.
Ali posto sepak kolku i da si napredno, emancipirano, zapadno orientirano sepak si zensko taka da ne ni ocekuvam da sfatis. Toa e ona so go vikat maliot mozok, primitivniot, taka vi se zickite povrzani :toe:

Член од
4 октомври 2019
Мислења
556
Поени од реакции
1.092
Ke zemam primer kaj lugeto okolu mene pricinata za raspad i razvod kaj 90% od parovite sto gi znam....
Mazot se zrtvuva raboti do daska, celo vreme mozokot mu e vo familija da opstane... smetki, zdravje, kirii, rabota, se da se sredi....Zenata toa ne go gleda posto e zenski mozok na nea i e bitno vnimanieto i sekojdnevnite gluposti...najcesto e situacija Mazot raboti teska fizicka ili psihicka rabota i koga doaga doma saka malku mirna atmosfera posto nema vreme za nadvoresen izduven ventil....

na toa doaga zenata so sporedbi, osudi, toa trebalo ne se trudis dovolno... posle toa kaj prosecen maz paga vo voda zamislata da se sredi se ednostavno koga doagas od rabota odis avtomacki na pivo posto nemozes da trpis zenski mozok. Kaj site sto gi znam toa se slucuva.......

A inajku za temata nema sto da se zboruva sega e sema na zenite, Helanki, gas, repce kade i da odis si prva dobivas sto sakas pred drugite... za nas mazite ima edna MEME sega....
DEPRESIVEN SUM AMA NA NIKOJ NE MU E GAJLE NE SUM ONLYFANS MODEL ILI SLICNO....
Zatoa nema i sto da barate da ve sakaat nad 90% vaka zavrsuva bajkata od sonistata za zena.... ako sakas bidi los dobar isti kurac e

Kajgana Shop

На врв Bottom