Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Молам за совет, се работи за просторија дневна од 45 м2.
Која од овие 3?

SHORAI EDGE RAS-B16J2KVSG-E / RAS-16J2AVSG-E
75000 денари
-7° 3.54kW
-10° 3.37kW
-15° 3.10kW

HAORI RAS-B13N4KVRG-E / RAS-13J2AVSG-E1
79000 дрнари
-7° 2.83kW
-10° 2.93kW
-15° 3.10kW

Никоја од овие.
Ќе си купиш
Daikin Sensira FTXF50D / RXF50D
82000 денари и ќе си бидиш среќен и задоволен.
-7° 4.07kW
-10° 4.07kW
-15° 4.07kW

Го задржува истиот капацитетот на греење иако надворешната температура опаѓа.
Ако не се брзаш можи и да почекаш малку.
Кон крајот на овој месец треба да има попуст на Daikin.
Автоматски споено мислење:

@Sv B што модел е оваа Килава клима ?
Односно Кливиа, моја грешка :)
Дај линк да видиме цена, перформанси?
Нигде ја нема на малл грее.
Со рекламата прајте исто како онаа народната "на нероден Петко капа му шиеле"

Последно уредено од модератор:

Komentar za klimava? Dali e 12ka ili 9ka?
12ка на ладење е сигурно, ти пишува во ознаките на климата.
7ка можи да е на греење :)
Не се знае тоа.
Оваа има ознаки
GEH12AA-K3DNA1D
Истата кај Грее тимот малл грее
GEH12AAXD-K6DNA1A
6000 денари разлика.

Молам за совет, се работи за просторија дневна од 45 м2.
Која од овие 3?

Мое искуство, земи си Daikin ftxf50. Имам веќе 4 години и сум задоволен и со сметки и со топлина.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Мое искуство, земи си Daikin ftxf50. Имам веќе 4 години и сум задоволен и со сметки и со топлина.

bash me interesira tvoeto iskustvo so daikin vs mitsubishi :) i dvete se osnovni modeli slichna kombinacija imam i jas.. da vidime dali imame i isto mislenje?

bash me interesira tvoeto iskustvo so daikin vs mitsubishi :) i dvete se osnovni modeli slichna kombinacija imam i jas.. da vidime dali imame i isto mislenje?
Дај споделете де, и другиве не интересира да чуеме.... што имаш ти, кои модели?
И бар споредувајте 5ка со 5ка, не вака 5kw со 2kw....
Или мислеше на останати работи настрана од капацитет?

@Strelec колку саати годишно во МК темпeратурата паѓа до -15С?
Tebe ti kazav….bate prasaj go zosto ima Amber Nordic, a ne Mitsu.
Кога веќе сакаш да одговараш прашај го бар шефот нека ти каже тој знае прецизно ;)

Дај споделете де, и другиве не интересира да чуеме.... што имаш ти, кои модели?
И бар споредувајте 5ка со 5ка, не вака 5kw со 2kw....
Или мислеше на останати работи настрана од капацитет?

Кога веќе сакаш да одговараш прашај го бар шефот нека ти каже тој знае прецизно ;)

mislev na proizvod kako proizvod. normalno sporedba ist kapacitet so ist kapacitet. jas ja imam od mitsubishi 2.5kw MUZ-DM (taa shto e na freon 410) i daikinot (ne pamtam tochno FtFXc-d kako i da beshe.. imam po temava pishuvano me mrzi da baram)

sporedeno edno so drugo (iako daikinot navodno poekonomichen poradi noviot freon) mislam deka ne si ja opravduva cenata. 10 i kusur iljadi razlika e OGROMNA razlika za tolku slichni performansi.

vo pogled na karakteristiki i dvete great/ladat ubavo .. daikinot e malku potivok vnatreshna edinica.. .mitsubishi ima potivka nadvoreshna.

da treba da se optegnam edno chudo pari povtorno bez razmisluvanje bi se odluchil za mitsubishi.

Majkata, kupuvaš japonec i misliš deka ti se otvora eden nov svet vo koj e se idealno, oznaki, kapacitet, kvalitet, tišina, troši duplo pomalce, po potreba i proizveduva struja, trae 30 god, počnuvaš da gi gledaš jadnicive so kineski kimi od visoko, počnuvaš da misliš deka epten se razbiraš vo klimi, ama ne bilo taka.
Eve jas sakav da kupam japonec, za rabotna soba od 13 m2 mi trebaše nešto tivko, kulturno što nisko modulira, od muabetive najveće beše falen DAIKIN bez razlika koj model duri i najslabiot. Bev rešen da kupam bidejći i dimenzionalno odgovaraše, beše preskap ama ajde i toa će go goltnev, ama koga toa so oznakite C,D,F site se različni klimi od dobra do očajna so tri različni nadvorešni, vo pretstavništvoto nikoj ne znaeše koja e razlikata među niv i što će dobijam za ne znam 55000 den....
Fala bogu što primetiv deka parapetna ušte podobro se vklopuva, imav poverenje vo MIDEA (VIVAX) za 40000 den deka ne laže vo prospektive, letovo ne ni primetivme deka raboti, nečujna so mnogu niska modulacija od 75-150 W. Najveće me iznenadi WI FI aplikacijata, fati od prva na tri mobilni se koristi, ne se zbunuva ako se komanduva naizmenično i so daljinsko, duri i pravi dijagnostika na klimata.
Zborov mi e ne trčajte slepo po vlezni japonski modeli za tie pari ima mnogu mnogu podobri kineski klimi.

Seuste ne znam za mitsubishi cekam da ja montiraat 2.5kw. A za Daiken odlichni se 2x5kw imam vo 50m2 i 40m2. Ova ke bide 4 ili 5 sezona za greenje. Samo redovno cistenje na filtri drugo nisto...

Fujitsu LLC @-7 za 2.83Kw ima COP 2.38 znaci tada trosi koliko ? Trosi 1189W
LLC.png

GREE Fairy @-7 za 2.81kw ima COP 2.55 sta znaci trosi 1101w

Fairy EV vs LLC.jpg

Pa Uporegenje koje pravis ide u prilog GREE Fairy koji je prvo i na R32 ...a ne na stari R410 ko tvoj LLC i plus ima ugragjen WiFi bez doplate...
Uporegenja radi, Eurovent to i potvrguje, manju potrosnju ili ako oces modulaciju Eurovent kaze da ima Fairy model a ne Fujitsu

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom